SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Ayda 384 Kadın Öldürüldü"

0
Güncellendi - 2019-11-27 04:07:30
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek “2019’un ilk on ayında 384 kadın öldürüldü” dedi. Tuncer, son iki yılda ise 2 bin 861 kadının öldürüldüğünü kaydetti.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, CHP Kadın Kolları, Parti İl Binası önünde bir basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İyi Parti İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yunus Millioğulları da destek verdi.

Son aylarda öldürülen kadınların isimlerinin yazıldığı pankartlı eylemde konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, kadınların devlet tarafından korunamadığını belirterek son 10 ayda 384 kadının öldürüldüğünü bildirdi.

“Devlet kadınları koruyamadı”

Tuncer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son 2 yılda 2861 canımız gitti. Pankartlarımızda gördüğünüz isimler son 2 ayda öldürülen kadınlarımızdan sadece bir kısmı. Ama onlar sadece isim değil her biri yaşamdan koparılan canlarımızdır. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar…Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürdü. Yani Devlet kadını korumadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir. Onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe kız kardeşlerimiz öldürülüyor. Onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe emeğimiz yağmalanıyor. Bunlar yetmezmiş gibi, önümüzdeki günlerde yasalaşması konuşulan yargı paketine göre, “NAFAKA HAKKIMIZ” kısıtlanmak isteniyor. Amaç; kadının erkeğe bağımlı yaşaması, şiddetin her türlüsüne ses çıkaramaz hale gelmesi. Uğradığımız şiddete karşı susmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz.”

Kadına yönelik şiddetin son bulması için birtakım önerileri de sıralayan Tuncer, şunları söyledi:

"6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi’nin tam olarak uygulanmasını,

İyi hal indirimlerine son verilmesini,

Sığınma evlerinin sayısının artırılmasını,

Ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ile yasal yardımın yapılmasını,

Kadın istihdamını artırmak için güvenceli iş olanakları yaratılmasını,

Kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini,

Kadın – erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini,

Medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini talep ediyoruz.”

İyi Parti'den de tepki

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde İyi Parti Malatya Kadın Politikaları Ekipleri, İyi Parti üye kayıt standında vatandaşlara kadına şiddete hayır broşürü dağıtıp, kadına yönelik şiddeti kınadılar.

Soykan Meydanı'ndaki broşür dağıtımına, İyi Parti Malatya Kadın Politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Miray Demir Demirtaş, parti üyeleri ve CHP Kadın Kolları yönetimi de katıldı.

Demirtaş "Kadına şiddet utançtır, şiddete hayır. Bugün ve bundan sonraki 25 Kasımlarda kadının sesini haykırma ve duyurma günüdür. Bugün; dünyanın her köşesinde eşinden, babasından, öğretmeninden, nişanlısından şiddet gören, tecavüze uğrayıp haksız yere taşlanarak öldürülen, namus cinayetleri sonucunda yaşamını yitiren yüzlerce kadına yönelik uygulanan şiddetle mücadele günüdür. Kadına şiddet sadece Türkiye’de değil Dünya’nın her köşesinde yaşanır hale geldi. Dünyanın her yerinde bombalar altında bir anne ve çocuk ölüyor. Uygulanan şiddet sadece bedenlere zarar vermekle kalmıyor aynı zamanda kadınlarımızın özgüvenini, direnme gücünü, hak arama isteğini zayıflatıyor. Ülkemizde her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü, hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranının Türkiye genelinde en az yüzde 35 olduğu tahmin edilmektedir. Eşinden ayrılan kadınların yüzde 78'i fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Sadece geçtiğimiz yıl yüzlerce kadın boşanmak istedikleri için eşleri tarafından öldürüldü İnşallah bu acı olaylar en aza iner."dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız