SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Yılda Bir Terminal Büyütüyorlar!"

0
Güncellendi - 2020-10-03 03:38:53
A- A+ PAYLAŞ

"EN ÖNEMLİ SORUN VİZYONSUZLUK.." CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Havalimanı terminalinin 2010 yılında yapıldığını 2020 yılında tekrar terminal yapımının  ‘vizyonsuzluk’ olduğunu belirtti.

Malatya’da gerçekleştirilen yatırımlar kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Bu yatırımlardan öne çıkanlarından biri de Malatya Havalimanına 10 yılda bir yapılan terminal büyütme işleri. Havalimanının tüm yönleriyle yetersiz olmasına rağmen AKP’li siyasetçiler tarafından yeni terminal binası yapımında ısrar edilmiş, 2010 yılında havalimanına yeni terminal binası yapılmıştı. 27 Kasım 2010 günü yeni terminal binasının açılış töreninde konuşan  dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Yeni terminal ile bu havaalanı Malatya’nın 20 yıl, 30 yıl, 50 yıl hizmetini verecek hale gelmiştir” şeklindeki açıklamalarına karşın aradan 5 yıllık geçtikten sonra yeni terminal binası ihtiyacı karşılamayacak duruma gelmişti. Artan eleştirilerin ardından  dönemin AKP İl Başkanının, Ulaştırma Bakanının “Biraz acele etmeseydiniz, biraz sabretseydiniz, size biraz daha nitelikli, biraz daha donanımlı bir havaalanı yapacaktık. Milletvekillerinize sorun’ diye bir ifade kullandığını aktarmıştı.”dedi.

"KEŞKE ‘10 YILDA BİR NEDEN TERMİNAL YAPIYORUZ?’ DİYE SORSAYMIŞ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Malatya Havalimanı’nda yeni terminal binası ile ilgili yaptığı açıklamanın 10 yıl önceki Binali Yıldırım’ın açıklamalarına çok benzediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Bakan, 27 Kasım 2010’da açılan terminalin 2 Kasım 2020’de tekrar ihale edilerek büyütüleceğini söylemiş. Yanında 10 yıl önceki bakanın yanında kurdele kesen siyasetçiler de var. Keşke dönüp onlara ’Biz neden Malatya’ya 10 yılda bir havalimanı terminali açıyoruz? diye sorsaymış. Daha önce de ifade etmiştim. AKP’nin Malatya’daki en önemli sorunu vizyonsuzluk.’Ben yaptım oldu’ bencilliği.”ifadelerini kullandı.

36 yıl önce bugün ki yerinde hizmet vermeye başlanan Malatya Havalimanı’nın yamalı bohçaya döndüğünü belirten Ağbaba, “2010’da yeni terminal binası yaptılar, 2020’de aynı terminal binasını büyütmek için uğraşıyorlar.Oysa Malatya gibi doğu ile batıyı birbirine bağlayan,800 bin nüfuslu bir kente yeni havalimanı yapmak kimsenin aklına gelmiyor.Havalimanının pistini, terminalini büyüterek Malatya’ya hizmet edilmez. “Hızla gelişen ve büyüyen Malatya’ya yeni bir havalimanının gerekli” diyen kendileri.Hem Malatya’ya yeni havalimanı gerektiğini, bu konuyla ilgili girişimlerde bulunacaklarını söyleyip hem de aradan 4 yıl geçtikten sonra havalimanı terminalinin ihalesinin yapılacağını müjdeleyeceksiniz. Malatyalılar bu gel-git siyasetinden çok yoruldu.5 yılda yetersiz hale gelen terminal binasına ödenen paralar ne olacak?” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba açıklamasının devamında; “Malatya Havalimanında yaşadığımız sorun sadece fiziki yetersizlik de değil.Malatya havalimanının hem sivil hem askeri  havalimanı. Başkent ile günde bir gidiş bir dönüş seferi yapılan, sefer saatleri tüm Malatyalıların tepkilerine sebep olan, defalarca gündeme getirilmesine rağmen ne saatleri ne de sefer sayısı değişen Havalimanının askeri havalimanı olarak kullanılması da ayrıca çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 16 Temmuz tarihinde uçuşlara kapatılan havalimanında 4 Ağustos’a kadar uçuş yapılamamıştır. Malatya yolcuları 20 gün boyunca mağdur olmuş, farklı illerin havalimanlarını kullanmak zorunda kalmıştı. Belirtilen sebeplerle Malatya’ya çevredeki  yerleşim yerlerine de hizmet edecek modern bir havalimanı ihtiyacı mutlaka giderilmelidir.Terminal büyüterek, nizamiye binası yaparak bu gerçek ortadan kalkmaz. 5 yıl sonra bir kez daha aynı konuları konuşur oluruz” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya Havalimanı Terminal Binası

 

ARŞİV FOTO: Havalimanının mevcut terminal binasının 27 Kasım 2010'da yapılan açılış töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ombudsman (3 yıl önce)
    Artık olanları olağan karsilamaya başladım.Para hırsı,israfın haram olduğu gerçeğini unutturmus. Ne dense boş,bunlar seçim yatırımları ,altı boş, öyle bir paranın olmadığını sağır sultan bile biliyor.Paraniz var ise Kuzey çevre yolunu niye tamamlamiyorsunuz? Malatya'nın öncelikli ihtiyacı Beylerderesindeki viyadüğün düzeltilmesi veya yenisinin yapilmasidir , aksi halde ciddi bir depremde Malatya'nın batı ile bağlantısı kesilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Doğru söze ne denir ki. Malatyaya sivil havaalanı yapmayı beceremeyenler bunu hizmet olarak sındular. 10 yılda bir terminale tamir yapmak büyütmek oda eklemek. Ah malatyam ah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)Vedat isimli kullanıcı yorumuna
    Çapları bu kadar olmasın.Komsu illere bakın askeri hava alanı kullanan var mı. Bunların vizyonu beylerderesi köprüsünde görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMİ VAROL (3 yıl önce)
    Kardeşim elazığ kale 40 km,malatya kale 40 km elazıg ve malatya hava limanları arası da 40 km her iki ile ortak kalede adam akıllı bir hava limanı yapılsa böylece de 2 liman masrafı ortadan kalksa ve bu milletin vebaline girilmese olmaz değil mi? Bir de islamiyetten bahsederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif BİLİR (3 yıl önce)
    Değerli dostlar. Havaalanı terminali görmek istiyorsanız gidip Diyarbakır terminalini görün. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba her zamanki gibi doğru tesbitler dile getirmişsiniz. Bende Malatyalılar için daima söylediğimi tekrar ediyorum.Kendi düşen ağlamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • eris (3 yıl önce)
    ağbabayı tebrik ederim. bende hep bunu söylüyorum. 2010 yılında terminal büyütüldü şimdi de büyütüloyr. erhaç askeri havalimanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Siz de çok iyi biliyorsunuz ki 2010 yılında yapılan açılış yeni terminal binası değil sadece tadilat idi. Terminal binası zaten vardı. Yeni Terminal binasına gerçekten ihtiyaç var. Bu hükumet de bu işe el atmış vaziyette, biraz geç de olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Bu şehirin ve ülkenin yöneticilerinin ve okumuşlarının artık israfın haram olduğunu öğrenmelerinin vakti geldi zannedersem. Yalakalar içinde bu geçerli. Yazık Günah. Şimdiye kadar harcanan para ile ve akaryakıt parası ile ve tasarruf akaryakıt parası ile Üniversite Kale arasına dört dörtlük havalimanı yapılabilirdi. Okumuş cahiller yeter artık. Hesap verin artık yahu.
    0
    0
    Yanıtla
  • taylor (3 yıl önce)
    Bu şehre çok yazık oluyor . İktidarların imkanlarından yararlanamıyorlar. Muhtarevi,Taksikulubesi,kaldırım,Belediye sarayları vb luzumsuz ve gereksiz şeylere paralar harcadılar. alınan 64 iş makinasını halka yatırım gibi göstermek akıllara ziyandır .Unutmayalımki bir şehrin gelişmişliği Bilbordlardaki süslü yazılarla değil yapılan hizmetlerle anlaşılır. hele toprak üzerine asfalt döküp göz boyamak kul hakkından öteye gitmez..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    En azından yapıyorlar sizin de iktidar döneminizi biliyorlar zaten tötm siz yaptınız 2. Ordu siz Malatya ya siz getirdiniz İnönü üniversitesini siz yaptınız diğer partiler de oturdu izledi değil mi sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet Türk (3 yıl önce)
    Malatya ve Elazıg illerinin ortak kullanacağı (Kale civarı gibi) uluslararası bir havaalanı yapılabilir. Askeri bir hareketlilikte havaalanı kapanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yalvariyoruz orası askeri havaalanı bir gün gece yolcu karşılamaya gittim uçak havaalanı üzerinde göründü hızı yavaslamisti üniversite üzerine gitti geri döndü 15 dakika sonra havaalanına iniş yaptı biz bulgurlu koyunden kaleye doğru olan bir alana sivil havaalanı istiyoruz işte o zaman uçaklar direkt iniş ve kalkislar yapar ama bu ilde ortak akıl yok olmuş bir kaç kişi ne derse o oluyor yazık o terminale harcanan paraya .
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Bari yapacaksınız en az 2 tane körük yapın. Yolcular bazen yagmur altında yürüyerek uçağa biniyor. Ozellikle yaşlı ve hasta olanlar için gerekli olan bir yapı. Bunu simdi yapmazsanız yine bir 10 yıl sonra bunları yapmak için yeniden ihaleye çıkılır. Bir işi yaparken bari tam yapın.
    0
    0
    Yanıtla