SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 100 Fabrika Vardı, Şimdi 380'e Yaklaştı"

0
Güncellendi - 2019-10-29 02:00:04
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Biz, Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha çok büyüyeceğiz, üreteceğiz, üreten insanı destekleyeceğiz. Allah’ın izniyle 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kime ne gündem oluşturmaya çalışırsa çalışsın bizim gündemimiz milletimiz. Bizim gündemimiz daha çok iş, aş, insanımızın refah düzeyini daha yükseklere çıkartabilmektir” dedi.

Milletvekili Tüfenkci, Malatya’daki temasları kapsamında Kale ilçesinde, Kale Belediye Başkanı Murat Koca ve AKP Kale İlçe Başkanı Cemal Çiçek ile birlikte muhtarlarla bir araya gelerek, hem gündemi değerlendirdi hem de ilçenin sorunların ve çözüm önerileriyle ilgili istişarede bulundu.

Türkiye’nin önemli süreçlerden geçtiğini kaydeden Tüfenkci, “Barış Pınarı Harekatıyla özellikle sınırlarımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu Allah’ın izniyle çöpe atık, bitirdik. Türkiye, tek başına terör örgütleri YPG’yle ya da PKK’yla mücadele etmiyor. Bu harekat bize iki şey gösterdi; bir bunların arkasındaki ağababalarını gördük. Rusya’yı, Amerika’yı, Avrupa Birliği’ni gösterdi. Nasıl arka çıktıklarını gördük. Biz, aslında kimlerle mücadele ettiğimizi de bu operasyonda görmüş olduk” diye konuştu.

Milletvekili Tüfenkci, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Barış Pınarı Harekatı’nda nokta operasyonlar yaptığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barış Pınarı Harekatı’nda bir şeyi daha gördük; ‘masada olmak istiyorsanız, sahada da olmanız lazım.’ Allah’a hamdolsun askerlerimiz nokta operasyonlarla, bu harekatı başarıyla yürütürken, Amerika ve Rusya’nın anlaşma noktasındaki talepleri, istekleri ve bizim isteklerimizi kabul etme noktasındaki taahhütlerini de hep beraber gördünüz. Nihayetinde bakacağız, inşallah sözlerini yerine getirirler.”

Kimsenin toprak bütünlüğünde gözlerinin olmadığını dile getiren Tüfenkci, “O bölgede tek bir amacımız var; teröristlerle mücadele etmek. Ne Kürtlerle mücadelemiz ne de bir başka ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Birileri algı oluşturmaya, aksi sözlerle siyaset üretmeye çalışsa da gelinen nokta itibariyle bütün dünyanın da takdir ettiği harekatı başarıyla gerçekleştirdik. O gün ‘Amerika’nın, Rusya’nın, Fransa’nın, Almanya’nın burada ne işi var?’ diyemeyenler, bugün kalkmışlar ‘Türkiye’nin burada ne işi var?’ diyorlar. ‘Gidin Esad ile görüşün’ diyorlar. Terör örgütüne zaten hiç ‘terör örgütü’ diyemiyorlar. Ondan sonrada ‘terörün ağzıyla konuşanlar’ diyorlar. İyi de sen oradaki terörist başıyla iş birliğini bırak. Madem terörün ağzıyla konuşmuyorsun. Veya oradaki YPG unsurlarını rejim arkasına saklama, gerekeni yaptır. Ama maalesef bunları da milletin önünde oynanan tiyatroya benzetiyorlar ve algılarla insanlarımızın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok başarılı bir operasyonu gerçekleştirdik. Tereyağından kıl çeker gibi de istediklerimizi şuanda anlaşmalarla sağlamış olduk. Gerisine bakacağız. Sözlerinde durmazlarsa gereği yapılacak. Sözlerinde dururlarsa en azından içimizdeki Suriyelileri taşıyacağımız bir bölgeyi oluşturuyoruz. İnsani şartlarda yaşayacakları bölgeyi de Avrupa Birliği sözünde durursa bunu da gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Milletvekili Tüfenkci, Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçimlerde ‘soğan, patates’ üzerinden manipüle yaparak başarı kazananlara, ekonomimiz çöksün diye uğraşanlara karşı Allah’a hamdolsun ülkemiz, hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle ekonomik terör saldırısını da atlatıyor. Biz buna ‘ekonomik terör saldırısı’ dediğimizde CHP’liler veya diğerleri ‘sizde her şeyi dış güçlere bağlıyorsunuz’ diyorlardı. İşte Trump, herkesin önünde itiraf etti. ‘Bir daha size ekonomik saldırı yaparız’ dedi. Hani bu saldırılar Türkiye’nin iyi yönetilememesindendi. Bu saldırılar ekonomik terörden kaynaklanıyor. Amerika veya yandaş ülkelerden kaynaklanıyordu. Kendi ülkemizin iç dinamiklerinden kaynaklanmıyordu. Ama birileri böyle bir algıyı özellikle oluşturmaya çalıştılar. Biz, Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha çok büyüyeceğiz, üreteceğiz, üreten insanı destekleyeceğiz. Allah’ın izniyle 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kime ne gündem oluşturmaya çalışırsa çalışsın bizim gündemimiz milletimiz. Bizim gündemimiz daha çok iş, aş, insanımızın refah düzeyini daha yükseklere çıkartabilmektir.”

Malatya’ya AKP iktidarları döneminde önemli hizmetlerin yapıldığını dile getiren Tüfenkci, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi pazartesi günü hizmete açılıyor. Millet Bahçesi’nin ihalesini yapmıştık, o da pazartesi günü onaylanacak. Sadece yollara değil havaalanlarına, barajlara, organize sanayiye bakın. AK Parti iktidarından önce orada 100 tane fabrika vardı, şimdi 380’e yaklaştı. İnşallah altyapı ihalesiyle beraber yeni parseller açılacak. 6.bölge teşvikleriyle de Malatya’yı bir cazibe merkezi haline de getirdik. Kayısıyla ilgili lisanslı depoyu hep söyledik, birileri gülüp geçti. Normal bir depo zannediyorlardı, inşaatında da incelemelerde bulunduk, gerçekten hızlı bir şekilde ilerliyor. Bir tane de Malatya Büyükşehir Belediyesine de yaptırıyoruz. Yeni bir Şire Pazarını da yine büyükşehirle beraber gerçekleştireceğiz. Malatya’da özellikle kayısının depolanmasından çağdaş bir ortamda sergilenmesine ve ticaretinin yapılmasına katkı sağlayacak” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • malatyali (4 yıl önce)
    Her fabrikada 100 kişı calıssa o zaman malatya osb'de 38.000 çalisan olur .Ama kapanan fabrikalardan sonra osb'de 17.000 calisan var.Yazikki bu hesabi yapamamiissin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Makine Mühendisi (4 yıl önce)
    Dünya genelinde ekonomik açıdan 17. sıradan 20.sıraya düştük , fabrikalarda kapasite kullanım oranı %70 lere düştü işçi çıkaran çıkarana , sanayi elektrik kullanım oranı düşüşte ama büyüyoruz , vatandaşa masallar ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Elektrik faturasını işçi maaşını ödiyemiyen fabrikalar az atta civcivler yesin.380 fabrika marika yok milleti kandirma
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK-İZMİR (4 yıl önce)
    Yahu şakamı yapıyorlar. Bir ara Malatya organize sanayiyi gezmiştim.Çoğu kapısına kilit vurmuş. Bulsunlar 380 fabrika buradan özür dileyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (4 yıl önce)
    Evet fabrikalar cogaldi asgari ucrete talom ay sonu nasil geliyor tencere kayniyormu soran yok
    0
    0
    Yanıtla
  • AKYURT (4 yıl önce)
    Bu güzelim memlekette Tekel,Mensucat.Şeker fabrikalarında çalışanlar evlerine ekmek götürüyorlardı.Esnaf,çiftçi halinden daha menmundu.Şimdi bakın Malatya'ya asayiş yerlerde bir taraftan bellerinde silah,ellerinde bıçak şehir eşkiyaları,bir tarafta kural tanımaz magandalar......Daha çok yazacaklar var ancak yerim dar.Ellerinize sağlık, evet bu güzelim memleket ne yazık ki bu hale geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    En fazla oyu kale den aldınız. 380 fabrikanın kaçı kale de. Kaç tane çiftçinin derdine merhem oldunuz. Kendinizi kandırmayın. Yerin üstün de saltanatınızı sürün bunun birde altı var.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)
    Zorla ki dama çıkasın ! Özelleştirme adı altında kar eden KİTLERİ nasıl yandaşlarınıza peşkeş çektiğinizi cümle alem biliyor. Alayını toplasan bir TEKEL etmez. Milleti açlığa mahkum ettiniz. İşiniz gücünüz rant. Millet kırathanesi ile çözüm arayanlardan üretim adına bir çözüm beklenemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • bulut (4 yıl önce)
    Sayın vekilin bahsettiği 380 fabrikanın 250 si fabrikayı satsa banka borcunu kapatmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    aklın olmaya da inanasın yahu güldürmeyin ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Malatyada 380 fabrikamı? Hepsi atölye seviyesinde bile değil! Sadece sağlam iki firma var biri cam sektöründe diğeri tekstil.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Birisi şu Tüfenkciye söylesin OSB'de 380 fabrika nerdeymiş göstersin.Akp doneminde devlet kumaş satmaz dediniz sümerbankı sattinuz ama o devlet sehirlerde tanzim satis diye hıyar sattı hıyar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalılar (4 yıl önce)
    Yeşilyurt ta evlerin altında olan iplik imalat atölyelerini fabrikadan sayıyorlar sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Uykudan uyanina malatyalilar bir gecede 380 tane Fabrika kurulmus issiz Ler haberi niz varmi. Calismaniz.icin sizleri bekliyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (4 yıl önce)
    Sümerbank, Tekel Sigara ve Şeker Fabrikalarında çalışanların sayısı ile şimdiki 380 fabrikada çalışanların sayılarını açıklasanız da fabrika başına kaç işçi çalıştığını eski ile yeni arasındaki farkı görseydik .
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş444 (4 yıl önce)Erol isimli kullanıcı yorumuna
    Toplasan 10 tane sağlam firma yok. Sayı 500 de olsa boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözün özünü demiş. İşçinin maaşını zamanında hakkında vermedikden sonra neye yarar sayısal fabrika isterse 2000 olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sizden önceki 100 fabrika sizin ortada olmayan atölye seviyesindeki 380 fabrikaları 10 a katlar, insanlarla alay etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Malatyada 380 fabrika varmis bunu ruyanizdami Gordunuz dukkanlarI ataloyeleri.fabrika olarak Goruyorsaniz diyecek Lafimiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısıcı (4 yıl önce)
    biz fabrikatör olamayız az bir kaysi ile kıt kanat zor geciniyorduk şimdi maliyet artti kaysı para etmiyor büyük esnaflarımız kârını biraz kısıp ihraç fiyatına uygun makul bir fiyattan alsalar kayısıyı bizimde üretme şevkimiz olsa çok iyi olur bu maliyetler le bu fiyatlarla kaysı kenti olma özelliğini kaybedecez.
    0
    0
    Yanıtla