SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Öğrencili Mahallede İnternet Yok!

0
Güncellendi - 2021-02-10 23:20:50
100 Öğrencili Mahallede İnternet Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesine bağlı 500 haneli İkizce Mahallesi'nde internet altyapısı olmadığı için öğrenciler uzaktan eğitimden faydalanamıyor. Mahalle halkı ve öğrenciler merkeze sadece 13 kilometre uzaklıkta olan mahallerine internet altyapısının kurulmasını ve sorunun çözülmesini istiyor.

Yeni tip korona virüs nedeniyle Türkiye'de eğitim Mart ayından itibaren uzaktan eğitim olarak devam ediyor. Bu dönemde internet alt yapısı olmayan bazı mahalle ve köylerde kalan öğrenciler ise EBA'ya ulaşmada sorun yaşıyor. Bu mahallelerden biri de Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi. İnternet altyapısı olmayan mahallede uzaktan eğitime katılamayan öğrenciler derslerinden geri kalıyor.

Mahalle Muhtarı Şahin Erdal, 100 öğrencinin bulunduğu mahallede merkeze sadece 13 km uzaklıkta olmasına rağmen internet altyapısının bulunmadığını söyledi. Erdal, "Öğrencilerimiz uzaktan eğitimden faydalanamıyor. İnternet şimdi yol kadar, su kadar önemli, ancak bizim mahallemizde yok. Öğrenciler büyük sorun yaşıyor. 500 hanemizde 100 öğrencimiz var. Biz bu konuda girişimlerde bulunduk ama maalesef bir cevap alamadık. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu öğrenciler bizim geleceğimiz" dedi.

Öğrenci velileri ise çocuklarının EBA'ya erişemediğini ve derslerinden geri kaldığını söyledi. İnternet olmadığı için sıkıntı çeken öğrenciler de bu sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • internetbank (3 yıl önce)
    internet ilk önce faydası varmış gibi görülür...sonra cocuklar oyun ,youtube vs gibi siteler ile boşa zaman harcamaya başlar...bir bakarsınız gününü teknoloji oyuncağına teslim etmiş ...bırakmak ister daha cok içine batar...sonra kim kurtaracak bu bağımlılıkdan ...yeşilaymı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman Güven (3 yıl önce)
    Hatunsuyu mahallesi Karaoglan kiracında da internet altyapısı yok. Merkeze 4-5 km mesafede.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer (3 yıl önce)
    O belgeye yakın üçevler, kadıruşağı yolu, atmalı, zorban civarındaki hatlarda arızalı. 15 yıldır çalışan telefonlar 8 aydır arızalı. Dolap konacak dediler ama hala bitmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    http://malatyahaber.com/haber/bay-kemal-malatyaya-baksin/
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Karadenizin tüm yaylalarına internet götüren siyasetin karadeniz lobisi. Malatya ve Doğu Anadolu yaya kalmaya devam eder. Karadeniz lobisine oy taşımaya devam Malatyalılar... ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    Ankara CHP Büyükşehir Belediyesi en uzak köylere kadar ulaştırdı interneti / keşke Malatyada da çocuklar internetsiz kalmasa.
    0
    0
    Yanıtla