SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1000 Konut Yapılacak.. İlk Etapta 78'i Yazıhan'a.."

0
Güncellendi - 2019-12-18 02:19:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, TOKİ’nin 81 ilde yapacağı ‘Sosyal Konut Projesi’ kapsamında Malatya’ya toplamda bin adet konutun inşa edileceğini söyledi. Kahtalı, proje kapsamında ilk etapta Yazıhan ilçesine 78 konutun yapılacağını belirtti.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara taksitle ev sahibi olma imkanı sağlayan TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları bugün başladı. Türkiye’nin 81 vilayetinde 100 bin konutun yapılacağı proje kapsamında yılbaşı itibarıyla temelleri atılacak evler yaklaşık 1- 1,5 yıl içinde bitirilerek sahiplerine teslim edilecek.

Proje kapsamında Malatya’da toplanda bin adet konutun yapılacağını ifade eden AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ilk etapta Yazıhan ilçesine 78 adet konutun yapımına başlanılacağını söyledi.

TOKİ sosyal konutlarının özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacağını dile getiren Kahtalı, “Yüzde 10 peşin ödeme yapılacak proje ile vatandaşların, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle sosyal konutlara sahip olabilecek. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvuracak.

Milletvekili Kahtalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi başladı. Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında talepler toplanacak. Bu projeden faydalanacak hak sahipleri 20 yıl gibi bir süre zarfında kira öder gibi ev sahibi olacak. Bizler bundan sonra bu projenin takibini yaparak en kısa süre de hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Başvurular 4 kategoride kabul edilecek.

1. Kategori “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”

2. Kategori “En az %40 Engelli Vatandaşlar”

3.Kategori “Emekli Vatandaşlar”

4. Kategori “Diğer alıcı adaylar” olmak üzere 4 katagoride başvurular yapılabilecek.

Sosyal Konut Projemizin Malatya’mıza, Yazıhan’ımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Merve (4 yıl önce)
    Malatya merkezde yapilsin allah rizasi icin ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)
    Sayın kahtalı, Köyler boşaldı. İlçeler boşaldı. Siz Yazıhana 78 konut yapın. Ne mutlu Malatyalıya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Çoğu illerin çevre yolu olmasına rağmen yıllardır,çevre yolu bitirilemedi.Güney Kuşak yolu,Kuzey kuşak yolu yapıldımı.RANT,RANT NEREYE KADAR. Belediyeyi borç batağına sürüklediniz,esenliğin malvarlıklarını aldınız.Malatyamıza doğru dürüst hizmet getirmediniz. S
    0
    0
    Yanıtla
  • Bıktık (4 yıl önce)
    Kalitesiz tokileri yapın toki 5.bölgenin gelinde pencere kapılarına bakın bi tekmeyle düşer pimapenler adı pimapen işçilik sıfır kapı pencereden gelen soğuklar evin ısınmasına engel oluyor su giderleri ayrı bi sıkıntı daha hangi birini sayayım size yönetim desen adı yönetim aidat alırlar bina iç ve dış temizliği doğru düzgün yapılmaz asansör desen içini tuvalet sanıp işeyenler mi dersin allah yardımcımız olsun allah bize sabırlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Tokileri betonu hizmet göstermek yazik gunah Malatya nin en büyuk sorunu işsizlik ve çiftciye kayısıya verilmeyen destekdir iş alanlari açilmali çiftci ye yeterli destek verilmelidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Yazıhan yakın olur narnikana yapın ne saçmalık bu millet merkeze gidip gelmek için birsuru yol.parasi odeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • cahil (4 yıl önce)
    bu işte bi yanlışlık var gibime geldi. 1 projenin takip edilmesi gereken aşama geçmiş elazığa 1250 konut malatyaya 1000 konut. 2 fiyat konusu karmaşık geldien düşük taksit 894 tl hiç peşinatsız 240 taksitte 214560 lira yapıyor ki +peşinat + yıllık enflasyon farkı +kredi fazi yani en ucuz daire çok uçuk bir fiyata denk geliyor. bu iş biraz karışık gibi yada vekil bey yoğunluktan hesabı yanlış yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Sayın vekilim aha da bugün 17/12/2019 bakacağız verdiğiniz tarihe kadar süreç nasıl işleyecek kuzey çevre yolu işine benzemez ise hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (4 yıl önce)
    Fakir ev sahibi olsun diye yapılan TOKİ'leri zenginler alıp fakire kiraya veriyor. Fakirden aldığı kira ile de taksitini ödüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • KIL BAYRO (4 yıl önce)
    840 lira her altı ayda bir enflasyon oranı kadar zam alacak.Bitmeyen borç iki sene sonra ödenecek mebla 5 katına çıkacak.akıl karı is değil, zaten tokilerde ne işçilik var ne de düzen.
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (4 yıl önce)
    Bitmeyen faiz borcu, kendi şirketlerinin yönettiği site, kafalarına göre aldıkları fahiş aidat ücreti ve karşılığında hiçbir iş yapmayan yönetim.Kendi yandaş firmalarına peşkeş çekilen dağ başında bakkalı, fırını olmayan Tokiler.Allah şimdiden alacaklara sabır versin.Bu arada troll arkadaşlar ne yapsanız boş millet uyanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (4 yıl önce)
    Hızlı Tren gelir hoş gelir odaları dolu gelir sayın vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (4 yıl önce)
    Abla bu haberi neden vermedi ki abla kayipmi oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • abla işi yapar. reklam yapmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin (4 yıl önce)
    Akcadag bahhride 3 kilometrelik bir yolu yapamayan akp nin allahina gurban yolculuk yapmak icin malatyadan elazig havalina giden yolculari gormezden gelen akp nin allahina gurban asgari ucretlinin son dort ayindan vergiyi alan akpnin allahina gurban
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (4 yıl önce)
    Yazıhan da bu sayı zor olur. Zaten Yazıhan halkı çok fakir evler hep boş kalır.Yazık olur bu yatırıma
    0
    0
    Yanıtla
  • Halo dayı (4 yıl önce)
    Tokinin yani böyle bir kuruluşun olması güzel.sağladığı imkanlarda güzel.fakat yapılan inşaatların kalitesi inşaatların yer seçimi gerçekten çok kötü.yani mantık doğru neticesi yanlış bunların çokça örneği var yani şehircilik anlamında çok kötü fakat bizim standartlarımıza sahip olan ülkeler için yani yoksulluğun cahilliğin fazlaca üretimin teknolojinin minumum seviyede olduğu ekonomik şartların bozuk olduğu ülkelerde en azından aç kalma olasılığı milyonlarca olan insanın en azından dışarıda da kalmaması çok mantıklı.yani zaten açken bide şehircilik planlamayı teknolojiyi düşünmek saçma.milyonlarca suriyeli var düşünmemiz gereken.işleri düşük olan müteahhitler ayrı bi sıkıntı.hepsini komplike düşününce çok olumlu bakılacak projeler bunlar.aslında gariban hep gariban zengin hep zengin.bunu değiştirecek bi sistem dünyada yok.ölmeyin ama dirilmeyin.en doğrusu sürünün.dünyadaki tek geçerli mantıkta bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim44 (4 yıl önce)
    ESKİMALATYA ‘da Konut Yapılmasını İstiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeliha yetkin (4 yıl önce)
    Işte ak PARTİ farkı birileri konuşur AK PARTİ yapar Alahina kurban reis
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslı (4 yıl önce)
    Malatya'ya hava limanına yeni terminal binası yapılıuor. Yapılanları görmemek bence körlüktür. Bu ülkeye ne gelmişse AK Parti Hükümeti tararından yapıldı 900 tl kira ödeyecek şekilde ev sahibi oluyor sunuz AK Parti sayesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    900 tl kira alacaklar adına da sosyal konut diyecekler..beydağına yaptığınız toki den belli..herkes şikayetçi..yine onun gibi olacak yine yandaş zengin edilecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (4 yıl önce)
    Ulusal haberin aynısının içine Yazıhan eklenerek verilen bülten. Elazığ’a havalimanı için 2. pist açılıyor. Bizim ise bırak pisti, havaalanını, olan uçak seferlerimiz de iptal ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • esenlik (4 yıl önce)
    mebus olmak zor işmiş
    0
    0
    Yanıtla