SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopter Enkazı Malatya'da İncelenecek

0
Güncellendi - 2021-03-07 02:48:11
Helikopter Enkazı Malatya'da İncelenecek
A- A+ PAYLAŞ

ENKAZ TOPLANARAK MALATYA'YA NAKLEDİLDİ.. Bitlis’in Tatvan ilçesinde 11 askerin şehit olduğu 2 askerin ise ağır şekilde yaralandığı helikopter kazasıyla ilgili sabah saatlerinde başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları akşam saatlerine doğru tamamlandı.

Aralarında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı helikopter kazası ile ilgili uzman ekiplerce yapılan kaza kırım incelemesinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde enkaz kaldırma çalışmaları başlatılmıştı. Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü yakınlarında düşen helikopter için başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları gün boyu iş makineleri yardımıyla devam etti. İş makineleriyle kaza alanında alınan enkaz parçaları ilk olarak köy meydanına taşındı. Akşam 21:00’a kadar devam eden çalışmalar neticesinde enkaz alanındaki tüm parçalar alandan alındı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Cumartesi gece saat 21:30 sıralarında kapalı kasa bir tıra yüklendiği gözlemlenen helikopter parçaları incelenmek üzere bölgeden alındı. Detaylı inceleme için Malatya’ya götürüleceği öğrenilen enkazın, uzman ekiplerce yapılacak inceleme neticesinde kazanın kesin nedeni de ortaya çıkmış olacak.

Geniş güvenlik önlemleri altında bölgede yürütülen çalışmalar boyunca ise köyün girişi jandarma ekiplerince kapatıldı. Basın mensuplarının da bölgeye girişine izin verilmezken, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kapatılan köy yolu yeniden açıldı. Öte yandan kazadan yaralı olarak kurtulan iki askerin ise Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyiye doğru gittiği bildirildi.

Kapalı kasa tırla Malatya'ya nakledilen helikopter enkazının 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı üssünde incelemeye alınacağı öğrenildi.

Bitlis, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız