SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"11'e 11 Mücadele Etseydik Kaybetmezdik"

0
Güncellendi - 2020-12-27 19:05:31
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, "Taraftarın her zaman hedefi Avrupa. Tabi her hocanın da hedefi Avrupa'dır. Ama biz gerçekleri göreceğiz. O yüzden ben, 'ilk yarı bittiğinde ikinci yarıda 7-8 hafta geçsin, ondan sonra gerçek hedefimizi göreceğiz' dedim.

BİZİM HEDEFİMİZ YİNE İLK 6

Bulut, 2-1 kaybettikleri Beşiktaş karşılaşması sonrası basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Hakem ve VAR ile ilgili bir cümle kurmayacağım, yorumda yapmayacağım. Maçtan önce futbolcularıma yaptığım konuşmada, '3 puan için çıkacağımızı' söyledim. Nitekim ilk yarıyı 10 kişi tamamlamamıza rağmen 0-0 bitirerek, soyunma odasına girdik. Beşiktaş'a karşı 10 kişi kaldığınız zaman işler tabi biraz zorlaşıyor. 49'uncu dakikada kornerden yediğimiz basit bir gol oldu. 65'inci dakikada 1-1'i sağladık, ondan sonra kenardan gelen bir ortada birazda dikkatsizlik yediğimiz ikinci bir gol oldu. Sonuçta birazda risk aldık. Beşiktaş 1-2 pozisyon daha buldu. Oyunu çevirmeye çalıştık ama bunu başaramadık. Sonuçta 2-1 mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Bulut, 'Bifouma ile Kamara'nın sakatlanması takımda ahengi, moralleri bozdu mu?' sorusuna, "Sonuçta bu iki futbolcu bizim için çok önemli. Kaliteleri belli. Bifouma zaten 5-6 hafta bizden uzak olacak. Kamara'nın da ağrısı vardı. MR sonuçlarına göre, ikinci derecede bir gerilme var yan bağlarında. O iki oyuncu olsaydı maçın gidişatı çok farklı olurdu. Hatta şöyle söyleyeyim, 11-11 olsaydı maçı kaybetmezdik" cevabını verdi.

Bulut, ligin ikinci yarısında şuana kadarki süreçle ilgili, "Tabi oyun sistemimizde biraz değişiklik oldu. Biraz daha hücum oynamaya çalışmak istiyoruz. Geçmiş yıllara da baktığımızda ikinci yarılar hep zor geçiyor. Nitekim bu sene de aynı şekilde geçiyor. Topladığımız 5 puan var. İlk yarının 2 puan gerisindeyiz. Ama önümüzdeki haftadan itibaren tahmin ediyorum bu takım çıkışa geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bulut, bir gazetecinin, "Adem Büyük kırmızı kart gördü, Murat Yıldırım'ı oyundan aldınız kulübeye bir tepkisi vardı, Murat Akça'nın performansı düşüktü, ilerleyen dönemlerde farklı bir kadro olur mu?" sorusuna ise "Adlarını vurguladığınız kişilerle genel futbolcularımız olsun içimizde detaylı konuşmam gerektiğini kendilerine söyledim. Önümüzdeki günlerde bu gerçekleşecek ama onu burada paylaşmayacağım" şeklinde cevap verdi.

Bulut, bir başka gazetecinin, "Ligin ikinci yarısında 7-8 hafta sonrasında gerçek hedefinizi açıklayacağınızı söylediniz. Taraftarda yaptığı koreografide Avrupa'yı istediğini ifade etti. İlerleyen süreçle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Taraftarın her zaman hedefi Avrupa. Tabi her hocanın da hedefi Avrupa'dır. Ama biz gerçekleri göreceğiz. O yüzden ben, 'ilk yarı bittiğinde ikinci yarıda 7-8 hafta geçsin, ondan sonra gerçek hedefimizi göreceğiz' dedim. Nitekim aynı şekilde devam ediyor. Şuan dördüncü sıradayız. Rakiplerimiz önümüzdeki günlerde oynayacak, sonuçlara göre dördüncü sırada kalacak mıyız, beş mi, altı mı olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz ama bizim hedefimiz yine ilk altı" cevabını verdi.

"KIRMIZI KARTTAN SONRA OYUN LEHİMİZE GELİŞTİ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de karşılaşmayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Buraya geldiğimizde rakibin puanı 34’tü, gayet başarılı bir sezon geçirdiler, iyi bir uyum yakaladılar, önemli oyuncuları var. Savunma açısından da az gol yiyen, az mağlup olan, dirençli ve savaşçı bir takıma karşı oyuna iyi başladık. 2-3 pozisyonda topu iyi kullansaydık, golü daha erken bulabilirdik ama olmadı. Daha sonra rakip oyuna ortak oldu. Kırmızı karttan sonra oyun tabi daha lehimize gelişti ama galibiyeti hak ettik. Yediğimiz golde hata yaptık bu hataları doğru bulmuyorum ama böyle bir takıma karşı 3 puan aldığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Hatalarımızı değerlendirip dersler çıkaracağız."

Tecrübeli teknik adam, sahada birkaç pozisyona sinirlendiğini ifade ederek, "Sahada anormal şeyler olunca insan normal duramıyor. İkinci yarının başında 2-3 gol kaçırdık. Maçta adrenalin yükselince sakin kalamıyorsun, çok top kayıpları yaptık. Biraz sinirli olduğumu kabul ediyorum, bunlara sinirlendiğim doğrudur" diye konuştu.

A Milli Takımının başına geçeceği konuşulan Güneş, bu konuyla ilgili, yöneltilen soruya, "Milli takımla konuşulacak bir şey yok. Şu anda Beşiktaş’ın çalışanıyım ama böyle bir durum olduğunda sezon başı anlaşabileceğimi söyledim. Çünkü kulüp de buna izin verebildiği için zaten bir sorun gözükmüyor. Onu da konuşacağız, zannediyorum yakın zamanda federasyondan böyle resmi bir şey gelirse sezon sonunda anlaşmak üzere değerlendireceğimiz bir durumdur. Şu anda böyle bir anlaşma yok olduğu zaman açıklarız, bu tip görüşmeler oldu olabilir, bekliyoruz" cevabını verdi.

Hatalar yaptıklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı "Sonuçta Malatya'yı böyle kritik bir dönemde Malatya'da yenmek bizim için önemliydi ama hatalarımızı da düzeltmemiz gerekiyor. Kaçırdığımız gollerden sonra hayıflanmak yerine herkes görevini yapmalı. Kazandığımız için rahat konuşuyoruz ama bugün birçok oyuncunun hayatını etkileyecek durumda olabilirdi maç sonu. Kazanmamıza rağmen ders çıkarabilmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Ljajic'in kartını da yorumlayan Güneş "Ljajic'in kartı kabul edilebilir bir şey değil, olmaması gereken bir karttı. Oyunu ortaya getirip kendi moralimizi ve sinirlerimizi bozuyoruz. Oyuncular kimse üzülmesin diye oynamalılar" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ramazan DOĞAN (5 yıl önce)
    Erol Hoca Takımı Korkak Oynatıyorsun Adem kardeşim pimi Çekilmiş bomba gibisin ne zaman ne yapacağın belli değil kardeşim futbolunu oyna diyorum 2. yarının kötü takımlarından birisiyiz bir sözümde hakemlere benim oğlum hakemdi bölgeselde bıraktırdılar çünkü o gördüğünü çalardı emek hırsızı değildi birilerine biat etmezdi gördüğümüz manzara hakemlerin mutlaka bir akrabası hakem veya siyasi güçleri var yoksa yükselmen mümkün değil lütfen inceleyin hangi hakemlerin hakem akrabaları var görürsünüz onun için vara rağmen yeteneksiz hakemlerle maçlar katlediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • akhisarspor taraftarları bile düşmeyeceğiz diyor.Sen maşallah ligin 4.takımı Malatyaspor düşebilir diyorsun.Sen kimsin yahu.Malatyaspor arka arkaya ligin en güçlü takımlarıyla maç yaptı 5 puan topladı.Hadi ordan anca gidersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. SELAHATTİN SARIOĞLU (5 yıl önce)
    BEŞİKTAŞ MAÇINDA MALATYA 38 DAKİKA BİR, 52 DAKİKA İKİ KİŞİ EKSİK OYNADI! Demek istediğim ÖMER ŞİŞMANOĞLU'nun 'gol dakikası dışında' oyuna bir katkısının olmadığıdır. Soruyorum, geçtiğimiz sezon başında Göztepe'nin yedek oyuncusuyken aldığımız Ömer Şişmanoğlu bir buçuk sezonda kaç dakika oynadı? Önceki hafta Konya'da, uzatmalardaki pozisyonda topu boş kaleye atamadı.Dün ilk on birde çıktı. Yanımdakilere, 'Ömer'i bir izleyelim, neler yapıyor hele' dedim. Ortak görüşümüz sahada gezindiği idi. Ne pres yapma, ne adam kovalama, ne top kapma... Üç-beş kez topa başı, ayağı değdi. Bir kaçını yakınındaki arkadaşlarına verebildi. Bir defa neredeyse kendi kalesine gol atacaktı. Ceza sahasındayken kendisine atılan toplarda rakip savunma oyuncularını hiç bir defa zora sokamadı, gol korkusu yaşatmadı, Attığı gol iyiydi. Erol Hoca, hele Adem atılıp, oyuncuların daha fazla güç harcamalarının gerektiği durumda hiçbir katkı vermeyen Ömer Şişmanoğlu'nu çıkarıp yerine hangi mevkiden olursa olsun koşan, savunma yapan bir oyuncu almaması çok dikkat çekiciydi. Onun için diyorum ki 'Beşiktaş maçında Malatya, 38 dakika bir, elli iki dakika iki kişi eksik oynadı.'
    0
    0
    Yanıtla
  • BORA (5 yıl önce)
    Hemen enseyi karartmayın. İlk yarı Rize maçına kadar 7 puan toplamıştık bu yarı 5 puan aldık. İlk yarıda bu dönemden daha farklı futbol oynamıyorduk. Yine haddimizi bilerek, kapanıp gol bulup skoru koruyorduk, yani takım oyununda değişiklik yok. Sadece yeni transferler hep sakat geldi ve takıma katkı sağlayamadı, bu en büyük eksiğimiz. Bence takım kısa sürede toparlar. Düşer denilen takım nereden nerelere geldi. 55 dk 10 kişi oynamak kolay değil, üstelik beraberlik gelmişken maçı son anlarda kaybettik. Evet Ertaç muazzam işler yaptı belki fark yiyebilirdik ama kaptan kırmızı görmese farklı olabilirdi. Desteğimizi takımdan esirgemeden yolumuza devam edeceğiz. Tüm Anadolu kulüpleri can derdinde biz hala 4. sıradayız ama eleştriler takım küme düşmüş gibi. Biraz hoşgörü lütfen. Saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (5 yıl önce)
    Dünkü cumartesi günkü F.bahçe-Atiker konya maçından sonra durum netleşmeye başladı bence Evkur ligi ilk 10 arasında bitirirse iyi düşme hattıda yaklasmaya başladı .40-45 arası puan bile zar zor gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • akhisarspor taraftarları bile düşmeyeceğiz diyor.Sen maşallah ligin 4.takımı Malatyaspor düşebilir diyorsun.Sen kimsin yahu.Malatyaspor arka arkaya ligin en güçlü takımlarıyla maç yaptı 5 puan topladı.Hadi ordan anca gidersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Bu ara Var la Hakeme Karşi Oynuyoruz daha Dikkat etmek Lazim arti Defansta boşluk var
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Bu maçta Bautaib in malatyaspor için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık.Kötü oynadığında bile Adem gibi yapmadı hiç.formasına bir kez bile saygısızlık yapmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 memet y (5 yıl önce)
    BIRINIZ BARI TEK BIR SÖZ HAKEME SÖYLEYIN ADAMLAR GOL ATAMAYINCA KIRMIZ KART VEYA PENALTI VERIYORLAR TAKIM ISTER ISTEMEZ MORELMEN ÇÖKÜYOR KAPTAN KIRMIZI KART LI O HALDE YINE GOL ATTIK ÇOK GÜZEL OYNADIK YENSEK O ZAMANDA RAKIP IYI DEGILDI DENIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (5 yıl önce)
    Önceden demiştik ikinci yarı lig ateşten gömlek Evku y.malatya 50 puanı zor görür,düşme hattı ve şampiyonluk hattı kıran kırana yanlız takımda da bir dağınıklık ve rehavet var.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (5 yıl önce)
    şayet 11-11 olsaydı bu maç 1-3 den aşağı olmazdı çünkü Adem denen zat oyunda olurdu..!
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    hocam allah aşkına topmu oynadık biz.. kaleci ertaç hariç rezildik ve ertaç farkın açılmasını önledi.. bülent cevahir.. murat yıldırım. ne bunlar yaa tipik bi tff 1.lig oyuncuları.. yazık resmen beşiktaş maçında döküldük
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Rezil bir top oynadık.Allah korudu farklı yenilebilirdik.Kırmızı kart bence doğru karar.Resmen ezildik.Maç farka gitmesin diye biran önce bitmesini istedim.Guilerme'nin hiç etkisi yok.Bu takımda kulağı çekilecek çok oyuncu var.Hayırlısı olsun diyelim.İnşaallah herkese ders olur bu maç.Beşiktaş forvetleri gününde olsa,Ertaç formsuz olsaydı bu maçta en az 5 gol yerdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (5 yıl önce)
    Hocam siz ne yapabilirsinizki,Takım sakatlar ordusu.Bunun üstüne takımın en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde Adem in (kaptan) yaptığı çok ama çok gereksiz ,ben çıkmak istiyorum dercesine arkadan kasti faulü zaten işi zor olan takımımızın bitmesine neden oldu.Tüm spor yorumcuları ademin bu tavrını kınadılar.Seyirci,Hafta içinde olmasına rağmen maça geldi.Takım dışında herşey iyi idi.Yazmak istemedim,zamanında yazanlarıda çok eleştirdiğim Boutaibin ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Ho ca önümüzdeki haftalar çıkışa geçeriz diyorsunda takımın hali ortada.oyuncularımızın çıkışa geçmeye hiç niyeti yok.zaten sende hedef dillendirmeye çekiniyorsun.daha önümüzde GS ve Trabzon deplasmanları ve Başakşehir maçları varki onları düşünmek bile beni ürkütüyor.yani takım her geçen gün kan kaybediyor.Adem ve Guilherme artık bu kadro da olmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Gurban olam hocam sen ne yapasin.takimin en onemlileri sakat ,macta kirmizi kart ,hakemin tarafi belli, mhk bu hakemi niye gonderdigide belli sen ne yapasin gurban olam ne yapasin
    0
    0
    Yanıtla
  • haci (5 yıl önce)
    hocam seni çok seviyoruz ama11-11 ken bile 4 net pozisyon verdik,
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur (5 yıl önce)
    Guılherme'de büyük düşüş var,ikinci devre itibarı ile top oynamadı ve neredeyse sahada yok Biraz dinlendirilebilir,Bifouma'nın olmayışı etki etti,Kamara zaten devrelik geldi bu maçlarda da oynamayacaksa ne zaman oynayacak gereksiz bir transfer gibi, boşa maliyet gibi duruyor.Alınmasa da bir eksisi olmazdı bu takımın.Öyle görünüyor ki sadık ve boutaip'i arayacağız gibi duruyor hakkımızda hayırlısı..
    0
    0
    Yanıtla