SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12 Köyde Seçim Yapıldı

0
Güncellendi - 2021-06-07 12:12:09
12 Köyde Seçim Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulunun bazı illerdeki 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için seçim yapılacağını duyurmasının ardından Malatya'da da 11 köyde (kırsal mahalle) muhtarlık, 1 köyde de ihtiyar heyeti seçimi için vatandaşlar sandık başına gitti.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 17 Mart 2021 tarihli kararı gereği, 6 Haziran 2021 Pazar günü 11 mahallede (Arguvan-Ermişli, Gökağaç ve Narmikan Mahalleleri; Arapgir-Paçalı Mahallesi; Battalgazi-Hisartepe; Doğanşehir-Doğu ve Yuvalı Mahalleleri; Pütürge-Bakırköy, Deredüzü ve Yandere Mahalleleri; Yeşilyurt Özal Mahallesi) Muhtarlık ve 1 mahallede (Arapgir-Pirali Mahallesi) İhtiyar Heyeti Seçimleri yapıldı.

Seçimlerde, kayda değer herhangi bir olay yaşanmadığı öğrenildi.

PÜTÜRGE'DE 3 KÖYDE SEÇİM

Pütürge ilçesinde de Deredüzü, Yandere ve Bayırköy mahallelerinde (köy) muhtarlık seçimi yapıldı.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün verdiği bilgiye göre, Pütürge'deki muhtarılk seçim sonuçlarına göre; Bayırköy Mahalle Muhtarlığına Mehmet Erşahin, Deredüzü Mahalle Muhtarlığına Ramazan Aldemir, Yandere Mahalle Muhtarlığına İsmail Sartkaya seçildi.

DOĞANŞEHİR'DE 2 KÖYDE..

Doğanşehir ilçesine bağlı 2 mahallede vatandaşlar muhtarlık seçimi için sandık başına gitti.

Bu doğrultuda Doğanşehir ilçesine bağlı Yuvalı ve Doğu Mahallesi'nde seçmenler sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti.

Vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında oylarını kullandı.

Doğu Mahallesi'nde 891 oy alan Harun Karaoğlan, Yuvalı Mahallesi'nde ise 135 oy alan Hasan Basri Çelebi, muhtarlığa seçildi.

ARGUVAN'DA İSE

Öte yandan, Arguvan’ın Narmikan Mahallesi (Köyü)’nde, muhtarlık seçim yarışı kıran kırana geçti. Seçim sonuçlarına göre, Narmikan Mahallesi’nde, İsak Sarı 96 oy alarak muhtar seçilirken, eski muhtar Nurhayat Eren 92, Abdulkadir Aslan 55, Yusuf Öztürk ise 42 oy aldı.

Arguvan’ın seçim yapılan diğer iki mahallesindeki seçim sonuçlarına göre ise; Ermişli Mahallesi’nde Süleyman Sarıgül, Gökağaç Mahallesi’nde Aydın Gedik seçimi önde bitirerek muhtar seçildiler.

malatyahaber.com- AA

FOTOĞRAFLAR: Doğanşehir'deki seçimlerden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız