SON DAKİKA
SON DEPREMLER

14 Bin Abone Su Borcunu Yapılandırdı

0
Güncellendi - 2021-02-03 20:49:54
14 Bin Abone Su Borcunu Yapılandırdı
A- A+ PAYLAŞ

TOPLAM BORÇ TUTARLARI 34 MİLYON.. 7256 Sayılı Kanun kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne, su borcu bulunan aboneler borçlarını yeniden yapılandırdı. Yapılandırmaya 14 bin kişi başvuru yaptı. Toplamda 34 milyon alacak yapılandırıldı.

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Yasa gereği 1 Şubat 2021’de sona eren yapılandırma işlemleri için 14 abonemiz müracaatta bulundu. Bu kapsamda müracaat gerçekleştiren abonelerin 34 milyon TL tutarındaki borçları yapılandırıldı. Kanun kapsamında MASKİ’nin alacaklı olduğu 31 Ağustos 2020 tarihi ve öncesine ait ödenmemiş borçlarını yapılandırılırken abonelere peşin, iki taksit ve 2’şer aylık periyotlar halinde 6-9-12-18 taksit şeklinde ödemelerini gerçekleştirebilme fırsatı sunuldu” dedi.

“ÖDEMELERİ ZAMANINDA YAPIN”

Yapılandırma fırsatından yararlanarak borçlarını yapılandıran abonelere teşekkür eden MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın, yapılandırmada vatandaşa gereken kolaylığın sağlanması hususunda bizlere talimatları olmuştu. Bu doğrultuda biz de MASKİ olarak borçlu vatandaşlarımıza borçlarını ödeme noktasında elimizden gelen kolaylığı sağladık. Vatandaşlarımız geriye dönük borçlarına uygulanmış olan gecikme zammı ve gecikme faizini ödemekten kurtuldu. Yapılandırmadan yararlanan abonelerimize şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Taahhüt edilen taksitlerin zamanında ödenmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Borçlarını yeniden yapılandıranlar ilk taksit ödemelerini 28 Şubat 2021 tarihi tatile rastladığı için 1 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapabilecekler. Peşin ödeme seçeneğini tercih edeceklerse ödemelerini 1 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    maskinin ve belediyenin kiralık müdürler için araç parası nasıl çıkacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal arkadaşım bunlara para lazım bak makiye araçlardan geçilmiyor tasarufta yok yazıya dikkat ödemeleri zamanında yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şikayetçi Vatandaş (3 yıl önce)
    3 yıl boş olan eve geriye yönelik 1800 küsür borç çıkarılmış. Nasıl oluyor bu? Sayaç değiştirip geriye doğru borç çıkarma nasıl oluyor? Mantığı nedir bunun? Nasıl iş yapıyorsunuz, neye göre, ne mantıkla kafanıza göre geçmişe yönelik fatura çıkarıyorsunuz? Yaptığınız her hatanın, her işgüzarlığın ceremesini vatandaş çeliyor. Yıl olmuş 2021,bu nasıl bir iş sayın yetkililer?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Bu kış gününde pandemide ekonomik sıkıntı içinde 100 bin inanin suyu kesilmesi resmen REZALET ZULÜM DUR YAZIKLAR OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    şu oturuşa bak tam devlat adamı maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • beyoglu (3 yıl önce)
    arkadaş mılletın aklıyla dalga geçmeyin peşin yada 6 taksıt harıcınde bakın taksıt varmı benımde borcum vardı 6 taksıtten fazla yok yada pesın dendı ya sızın yapılandırmadan haberınız yok yada koydunuz personel bılmıyor sistem ızin vermıyor dedı burda bırı yalan söylüyor ama kım varsa 6 taksıtten fazla yapan bır allah’ın kulu cıksın yazssın buraya.6-9-12-18 sadece burda var bence bır araştırın sorun burda çıkıp uzun vade yapıldı demeyin .sizde madem haber yapıyorsunuz bu bakın lısteye kactana 6 taksıtten fazla yapılanma yapılmış sonrada bunu haber yapın buyrun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge Han (3 yıl önce)
    Bundan iki ay önce Çilesiz mahallesinde bulunan 9 yıllık apartmanımızın sayaçları MASKİ tarafından hiçbir talepte bulunmamamıza rağmen yenileriyle değiştirildi. Telefon numaralarımıza bu değişim için hiçbir ücret alınmayacağını bildiren kısa mesaj gönderen MASKİ bir ay sonra her bir sayaç için daire başı 24 TL sayaç değiştirme ücreti aldı. Bu işlem için 40 dairelik apartmanimizdan 1000 TL gibi bir para tahsil edidi. Gazeteniz aracılığıyla MASKİ yetkililerine soruyorum. Dokuz yıllık yani yeni sayılabilecek sayaçları neden değiştirdiniz? Bu konuda neden bizi önceden bilgilendirmediniz? Komşu hapartmanların sayaçlarını neden değiştirmediniz? Her daire icin aldığınız 24 TL su anahtarı yıpranma bedeli mi? 20-30 yıldır aynı sayacı kullanan hemşehrilerimizin sayaçlarını yenilemekle ilgili bir plânınız var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Bu büyükşehir yönetimine MASKİye güvenim kalmadı verdiğim oylar zehir zıkkım olsun 50 çeşit vergi aldığınız atık su parası aldığınız zaruri ihtiyaç olan vatandaşın 5-10 metre kanalizasyonunu bağlamak için bile binlerce lira para istiyorsunuz YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN
    0
    0
    Yanıtla