SON DAKİKA
SON DEPREMLER

143 Meslek Grubuna Yeterlilik Belgesi Eğitimi

0
Güncellendi - 2021-04-08 02:58:01
143 Meslek Grubuna Yeterlilik Belgesi Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunmayan belediye personellerimizin yanı sıra ilçemiz genelinde ki sanayi alanlarında riskli ve tehlikeli işlerde çalışan işçi ve ustalarımıza işsizlik fonu desteğiyle belge almalarının önünü açmak için eğitim programlarına başladık.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Resmi Gazete’de yayınlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğe göre riskli ve tehlikeli meslek alanlarında çalışanların mesleki yeterlilik belgesi almalarının zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Mesleki Yeterlilik Belgesinin, farklı meslek alanlarında görev yapanların bir nevi ehliyeti gibi olacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sunacak olan bu belgenin farklı meslek gruplarında çalışanların bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu tescilleneceğini söyledi.

Başkan Çınar, 143 farklı meslek grubunda çalışan işçi ve ustaların kendi mesleklerinde kaliteli ve nitelikli iş üretmelerinin önünü açacak olan Mesleki Yeterlilik Belgesinin nitelikli istihdamın artırmasına katkı sunacağını ifade ederken, kendi iş alanında bilgili, kapasiteli ve deneyim sahibi insanların artmasıyla ülke ekonomisinin gelişmesine ciddi bir destek sağlayacaklarını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı hizmet veren Brosis Enstitüsü firmasıyla ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ protokolünü imzaladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde ve bağlı kuruluşlarda görev yapanların yanı sıra ilçemiz sınırlarındaki  sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmenin yanı sıra mevcut çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla gerekli adımları atıyoruz. İş tecrübesi olan fakat Mesleki Yeterlilik Sertifikaları bulunmayanların, sertifikalandırılması için gerekli çalışmaları başlattık.Belediye olarak personellerimizin temel iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım ve hijyen eğitimlerine devam ederken, Resmi Gazetede yayımlanan Mesleki Yeterlilik Belgesiyle ilgili karardan sonra bu eğitimleri bölgemizdeki tüm usta ve işçilerimize yaygınlaştırıp, hem hizmetlerimizde hem de üretim alanlarımızdaki verimli iş üretme kapasitesini artırmış olacağız.” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesinin hizmet ve üretim alanlarındaki verimlilik ve rekabet gücünü artıracağını dile getiren Başkan Çınar, “ Kent ve ülke ekonomisinin daha fazla gelişmesi, kalkınması ve büyümesi, üretim ekonomisinde çalışanların yeterli bilgi ve donanıma sahip olmasıyla mümkündür. İlçemizde nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda Brosis Enstitüsü ile imzaladığımız protokolle birlikte, 140’dan fazla meslek çalışanımıza Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandıracağız. Riskli ve tehlikeli alanlarda çalışan personellerimiz ve farklı meslek gruplarında çalışan işçi ve ustalarımızın, kendi alanlardaki iş yönetme, uygulama ve üretim kapasitelerini bu vesileyle artırmış olacağız. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz tarafından koordine edilecek olan eğitim çalışmalarında, ısı yalıtımcı,  inşaat boyacısı, alçı sıva uygulamacısı, iskele kurulumu, seramik karo kaplamacısı, sıvacı, inşaat işçisi, panel kalıpçı ve kaynakçı başta olmak üzere 143 meslek grubunda çalışanlara, usta öğreticiler tarafında teorik ve pratik eğitimler verilecektir. İlçemizde ikamet eden ve farklı meslek grubunda çalışanların zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgelerine erişimini bu şekilde ücretsiz bir şekilde sağlayıp, belgeli istihdamın yaygınlaşmasına da destek vermiş olacağız. Bu sebepten dolayı, yeterlilik belgesinin zorunlu hale gelmesi, işçinin güvenliği ve sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Yapılacak sınavlarla birlikte personellerimize ve diğer sanayi bölgelerinde çalışanlara mesleki yeterlilik belgelerini vererek, iş alanlarındaki verimlilik ve rekabet gücünü artırmış olacağız. Ülke ekonomisinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak olan bu belgeyle birlikte iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi ve becerileri tescillenmiş çalışan sayısını artıracağız. Eğitim programlarına katılıp ücretsiz bir şekilde bu belgeyi almak isteyenler, 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüzle irtibata geçip, gerekli bilgileri alabilirler.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız