SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Büyükşehirle Hal Toplantısı

0
Güncellendi - 2021-02-02 23:52:55
15 Büyükşehirle Hal Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Toptancı Halleri'nde yapılan iş ve işlemlerle ilgili olarak Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve 15 Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililerin katıldığı video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesinden Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay ve Hal Şube Müdürü Halil Fırat katıldı.

Üç bölümde gerçekleştirilen toplantıda, birinci bölümde, hallerde yapılan tespitler ve belediyelerin görev ve yetkilerine ilişkin sunum ile yeni hallerin yapımı ve mevcut hallerin günün şartlarına uygun hale getirilmesi konuşuldu. İkinci bölümde ise, hal içi denetimler, hal dışı kontrol noktaları ve denetimler ile personel nitelik ve nicelik durumu, üçüncü ve son bölümde ise HKS uygulamaları ve yaşanan sıkıntılar, kanun ve ilgili yönetmeliklerde değişiklik ihtiyacı ve öneriler ile dilek ve temenniler paylaşıldı. Video konferans sistemi ile gerçekleştirilen toplantıya, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Tekirdağ, Trabzon, Van, Balıkesir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı.

Yapılan toplantı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, “Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Sezai Uçarmak’ın Başkanlığında 15 Büyükşehir Belediyemizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda mevcut hallerin daha işlevsel olarak çalıştırılması, kontrollerin yapılması, hal kayıt sisteminin yerinde uygulanması ve dolayısıyla yapılacak çalışmalarda yaş meyve ve sebze firelerinin en aza indirgenerek fiyat politikalarıyla beraber pandemi sürecinde oluşan fiyat dalgalanmalarının en aza indirgenmesi şekilde bir toplantı yapıldı. Daha sonra mevcut hal yasasıyla ilgili belediyenin sorunları ve mevcut halin sorunların çözümleri ile ilgili geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaların öncelikli olarak Malatya İlimizdeki tüketicilerimiz için daha güvenli yaş meyve ve sebzeyi tüketmesini sağlamaktır. Ülke ekonomisinde yaş meyve ve sebzenin hal öncesi, hal esnasında ve hal satış sonrasındaki fireleri en aza indirgeyerek fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek açısından faydalı bir çalışma olduğuna inanıyorum. Öncelikli olarak Malatya İlimize bu çalışmada hal ile ilgili daha düzenli, tedbirli ve kapsamlı bir formata kavuşturarak halimizi daha işlevsel bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız