SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Tedavi Yönteminden 11'i TÖTM'de Uygulanıyor"

0
Güncellendi - 2019-12-30 04:43:59
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) eski Başhekimi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Malatya Tabip Odası’nı ziyaret ederek Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki son gelişmeleri meslektaşlarıyla paylaştı.

 “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Mevzuatı ve İnönü Üniversitesi Örneği” başlıklı bir de sunum yapan Prof. Dr. Parlakpınar’ın Tabipler Odası’ndaki programına Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Kemal Şener, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Vardı, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ünal, TÖTM Hastane Müdürü Ahmet Sönmez ve çok sayıda hekim katıldı.

“15 tedavi yönteminden 11’i TÖTM’de uygulanıyor”

Dünyada ve Türkiye’de GETAT Merkezlerinin, tanımı, eğitimleri ve klinik araştırmaları ile gelişimi, güncel durumu ve işleyişini görsel sunum eşliğinde örneklerle anlatan Prof. Dr. Parlakpınar “Türkiye’de uygulanan 15 tedavi yönteminin 11 tanesi TÖTM’de uygulanıyor. Bunlar Kupa Terapi (hacamat) Hirudoterapi (sülük) Akupukuntur, Hipnoz, Ozon Uygulaması,  Fitoterpi, Mezoterapi, Maggot (larva) Terapi,  Apiterapi (arı ve arı ürünleri), Proloterapi ve Müzikoterapi uygulamasıdır” diye konuştu.

Modern tıbbın varlığının tartışılamayacağını, ancak  alternatif ve tamamlayıcı tıbba doğru bir yönelim de olduğunu belirten Prof. Dr. Parlakpınar, "Uzman kurum-kuruluş ve kişilerin bu konuya sahip çıkmaları gerekir” ifadeleriyle TÖTM’nin GETAT alanında önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Konuşmasını son bölümünde sağlık turizmi açısından önemli bir proje olan “İspendere İçmeceleri” ile ilgili gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Parlakpınar, “ İçinde terapi odaları da olan binamız hazır, tesiste görev alacak hoca ve hemşireler hazır. Personel eksikliğimiz yok denecek kadar az ama tefrişatı ile sağlık malzemeleri anlamında sıkıntılar var” diyerek İspendere İçmeceleri hakkında bilgiler verdi.

Tabipler Odası Şube Başkanı Dr.Erol Karaaslan da “ Bu merkezin bir an önce Malatya’ya kazandırılması için biz de oda olarak gereken katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Feramuz Karaca (4 yıl önce)
    Hocalarıma başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ziyaaaa (4 yıl önce)
    Nobel yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • boş boş düşünme nobeli olsa kesin siz alırdınız
    0
    0
    Yanıtla