SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Temmuz Milletimizin Kıyama Durduğu Gündür"

0
Güncellendi - 2017-07-17 02:30:52
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi ve halk direnişiyle engellenmesinin 1. yıldönümü dolayısıyla siyasiler ve il yöneticileri ile STK'lar birer mesaj yayınladılar. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yayınladığı mesajda "Allah milletimize bir daha böyle bir gece yaşatmasın."dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yayınladığı mesajında "15 Temmuz’un 1. yıldönümü çok önemlidir. Bugün 15 Temmuz programları yapabiliyorsak, bunu şehitlerimize, gazilerimize ve o gece vatanı için sokaklarda tanklara göğsünü siper eden milyonlarca vatan sevdalısına borçluyuz. O gece Kahraman milletimiz Başkumandanının arkasında dimdik durdu ve canı pahasına, kanı pahasına, evlatlarını feda ederek, göğsünü siper ederek, vatanını, bağımsızlığını hainlerin elinden çekip aldı” dedi.

Bakan Tüfenkci’nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

"15 Temmuz milletimizin kıyama durduğu gündür. Kıyama durmak ne demek, dünyaya gösterdiği gündür. Biz vatanı kutsal biliriz, bizim için bayrağımız kutsaldır. O hainler, Bu milletin, böyle tereddütsüz koşacağını şehadete milyonların talip olacağını hesap edememişlerdi. Biz şehit olmayı, şehitlik mertebesini bilen, vatanı için canını hiçe sayan bir milletin evlatlarıyız ve böyle bir milletin evladı olmakla iftihar ediyoruz. Bu toprakların her bir avucu bizim kanımızla yoğruldu. Biz bugünümüzü şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Vatan bize emanettir.

O gece sen ben demeden, hiçbir siyasi aidiyete bakmaksızın, vatanı için canını hiçe sayan, kahraman milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

O gece tüm tehditlere rağmen milletinin başında dimdik duran, milletin cesaretini kamçılayan Başkumandanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.

O geceyi büyük bir başarıyla yöneten, canı pahasına Ankara’ya gelerek kriz yönetiminin başına geçen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı arz ediyorum.

Bombalara kahramanca göğüs geren Gazi Meclisimizde bulunan tüm milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Kahraman polislerimize, kendilerine silah çeviren arkadaşlarına göğsünü siper eden kahraman askerlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Vatan davasıyla yayın yapan medya kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.

O gece milletin evlatları kahramanlıkta birbiriyle yarıştı. Bir geceye sığan yüzlerce kahramanlık hikâyesi var.

FETÖ mensupları da o gece ne kadar zelil, ne kadar hain, ne kadar alçak olduklarını gösterdiler. Bir avuç densiz FETÖ mensubu aklını kiraya vermiş militan bu milletin nasıl bir millet olduğunu unutmuştu. Unutmasalardı bu ihaneti yapamazlardı. Onların gözleri mühürlenmişti göremediler, kulakları mühürlenmişti, kalpleri mühürlenmiş hissetmezler.

Vatanını sevmeyen, milletini tanımayan o ruhsuz teröristler, hala arsızca inkâr etmeye, ülkemizi bütün dünyada zor duruma düşürmek için çalışmaya devam ediyorlar. Milletimizin bu terör örgütüne ve mensuplarına tahammülü kalmamıştır. FETÖ terör örgütünü yok etmek, 15 Temmuz şehitlerimize ve bu vatana olan borcumuzdur. Allah’ın izniyle tüm FETÖ’cü teröristlerin de, PKK’nın da, milletimize vatanımıza kast eden, göz diken teröristlerin hepsinin canına okuyacağız.

Kimse ülkemize göz dikmesin, kimse bu ülke üzerinde hesaplar yapmaya kalkmasın. Bu vatan bizim, bu topraklar bizim anayurdumuz, baba ocağımız. Biz şehit evladıyız, kimseye bir avuç toprağımızı yar etmeyiz. Vatan için can feda etmeyi, şehit olmayı biz çok iyi biliriz.

Kimse bu millete ayrılık tohumları dikme hevesinde olmasın. Kimse bizi birbirimize düşürmeye çalışmasın, biz birbirini seven ve vatanına çok bağlı bir milletiz. Bizim kendi içimizde birbirimize yaptığımız eleştiriler, hep daha iyiye, daha güzele ulaşmak içindir.

Biz tarih boyunca özgür yaşamış bir milletiz. Bütün dünya bilsin ki, bizim elimizden vatanı almak mümkün değil. Ölürüz ama yine de vatanımızı kimseye vermeyiz, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyiz.

O gece sokaklardaki milyonlar şehadete koştu. 15 Temmuz gecesi hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkan aziz milletimize, kahraman vatandaşlarımıza minnet ve şükran duygularımızı anlatmaya hiçbir söz kâfi gelmiyor.

Şehitlik şahitliktir, O gece şehitlerimiz vatanı kurtarmaya, milletimizin vatan sevdasına şahit oldular. Allah milletimize bir daha böyle bir gece yaşatmasın.

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü’nü tebrik ediyor, tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyor, aziz milletimizin önünde hürmetle eğiliyorum."

Malatya Valisi Ali Kaban

Malatya Valisi Ali Kaban yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Necip Türk Milleti’nin hafızasında kara bir gün olarak yer edinen 15 Temmuz 2016 günü, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sirayet etmiş bulunan bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu hain tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsını, Milli İrademizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin istikbalini hedef alan menfur bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir.

Bu hain teşebbüs çerçevesinde Aziz Milletimizin egemenliğinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı ve emniyet teşkilatımıza ait merkezlere uçak ve helikopterlerle bombalar yağdırılmış, çeşitli kamu hizmet binaları işgal edilmeye çalışılmış, bu hain girişime karşı çıkmak için meydanlara yürüyen aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır.

Şan ve şeref dolu bir mazisi bulunan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kutsal üniformasının ardına gizlenen hainlerce planlanan teşebbüsün hayata geçirilmek istendiği ilk andan itibaren sistematik bir şekilde sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizin onurlu mücadelesi ve elbette Aziz Türk Milleti'nin topyekûn mukavemeti neticesinde ihanet kalkışması bastırılmış, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesi amacına ulaşamamıştır.

Milli İradeyi hedef alan bu alçakça girişim kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tüm dinamikleriyle bedenini tanklara, bombalara, kurşunlara siper eden vatan, millet, devlet ve bayrak sevdalısı yüce Türk Milleti'nin destansı kıyamı karşısında hezimete uğramış ve Necip Milletimiz bu vakur duruşuyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu anlamda asla şüphe duymuyoruz ki aziz milletimiz bu hain teşebbüsü gerçekleştirenleri asla affetmeyecek, fıtratının muktezası olan sadakat, samimiyet ve cesaretiyle mukaddesatına daha da sıkı bir şekilde sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetimiz ve devletimizin bekasına, aziz milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek bütün şer odaklarının hayallerinin er ya da geç yıkılacağına olan inancımla bu ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Şanlı Gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı şehit ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor, aziz Türk Milleti'ne nice bin yıllar sürecek esenlikler diliyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Bundan tam 1 yıl önce asker üniforması içindeki Fethullahçı Teröristler, meşru hükümeti ve onu seçen milli iradeyi yok sayarak; birliğimize, dirliğimize, beka mücadelemize karşı bir gasp girişiminde bulunmuş, Türkiye’yi karanlık bir kuyuya hapsetme cüretine yeltenmiştir.

Vicdanlardan yoksun bir şekilde vatandaşlarımızın üzerine kurşunları yağmur gibi yağdıran bu zalimler ordusu, halkımızı sindirmek, korkutmak istemiştir. Ama halkımız ne kurşundan korkmuştur, ne tanktan, ne de bombadan. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla halkımız bu alçaklara geçit vermemiştir. Tek silahı ‘Tekbir’ olan vatan evlatlarının sesleri, caddelerce yankılanan postal seslerini bastırmıştır.

Ezan susmasın, bayrak inmesin diyerek; ne idüğü belirsiz, üst aklın maşası, dış güçlerin kaşesi FETÖ’nün zulüm mangasına meydanları dar eden kahraman milletimiz, şehadet arzusuyla sel olup aktığı caddelerde istiklal ve istikbalini güvence altına almıştır. Tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. O ruh, yıllar sonra tekrar Anadolu’da vuku bulmuş, onurunu asla çiğnetmemiştir. Hiçbir zaman zalime, haine, zorbalara imkân tanımayan Anadolu’nun yiğit evlatları, o gece yönetime el koymuştur. Halkımız, darbeci hainleri teker teker püskürterek, yönetimi tekrar meşru hükümetine, liderine teslim etmiştir. Truva atlarının Anadolu’da atmak istediği fitne ve fesat tohumlarını imha eden milletimiz için ’15 Temmuz’ bir milat olmuştur. Bir darbeler ülkesi olan Türkiye’de muzaffer milletimizin şerefli direniş mücadelesi, 15 Temmuz’u bir demokrasi şölenine çevirmiş, destansı bir zafere muvaffak olunmuştur.

Hain kalkışmada düşmanla cesurca çarpışan 250 vatandaşımız şehit olurken, 2194 vatandaşımız da gazi olmuştur. Öyle ki inancımıza göre şehitlik ve gazilik peygamberlikten sonra gelen en yüksek makamdır. Bugün hür bir irade ile yaşamımızı ifa edebiliyorsak bilinmelidir ki bu aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Rabbim, kanını bu topraklar için akıtan şehitlerimizden gazilerimizden razı olsun, onları Peygamber Efendimize komşu kılsın.

AK Parti olarak, ‘Emanetiniz, Emanetimizdir.’ diyerek şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her zaman yanında olduk. Sağlıktan eğitime, sosyal ve kültürel haklardan maddi ve manevi yardımlara kadar bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalıştık. Kahramanlarımızı geri döndüremeyeceğiz belki ama emanetlerinin geleceğe daha umutla bakabilmelerine inşallah vesile olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle; O gecenin karanlığını, aydınlığa çeviren 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir direniş, bir destan, bir zafer günü olan 15 Temmuz’u unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha özellikle belirtmek istiyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkemizde kardeşkanı akıtmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz’da gerekli dersi vermiştir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 yılında, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından bir darbe girişimi ve kalkışma yaşanmıştır. Kalkışmanın amacı, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizi bölmek ve ülkemizde kardeşkanı akıtarak anarşist bir ortam yaratmaktı. Milli mücadele döneminde olduğu gibi, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen hain darbe girişimi karşısında milletimiz etle tırnak olmuş, hep birlikte darbecileri püskürterek, darbecilere hadlerini bildirmiştir. Yüce milletimiz, söz konusu vatan olunca, bir olmayı, iri olmayı, birlikte Türkiye olmayı bir kez daha ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlara göstermiştir. Milletimiz, iradesine ve ülkesine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da bu necip milletin, milli mücadele ruhu ile bu vatan toprağını koruyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, dün olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. Hainlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur” sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi kutlarken, 15 Temmuz şahitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

AKP Eski Milletvekili Ömer Faruk Öz

"15 Temmuz ezeli düşmanlarımızın emellerine zemin hazırlayan hainlerle gafillerin ittifak ettigi ,alçakların pusuda beklediği günde milletimizin destan yazdıgı tarihtir.

Vatanımıza ,Bayrağımiza,Milletimizin namus ve şerefine kastedenlere karşı canını vererek şehid olan tüm kardeşlerimizi rahmet ve şükranla anıyor,tüm gazilerimize ve şehid yakınlarına sağlıklı ve hayırlı uzun ömür diliyorum.

Milletimizin bu kutlu mücadelesine liderlik eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'a ve kendisine bu mücadelede kararlı ve sadakatli olarak yardımcı olan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım a,bu süreçteki milli ve yerli duruşundan taviz vermeden kararlı tutum sergileyen Sayın Devlet Bahçeli' ye ve bu büyüklerimizin şahsında; siyasi düşüncesi,etnik yapısı ve inanç yapısı ne olursa olsun,kendini bu vatana ,ayyıldızlı bayraga ait hisseden ve kendisini bu Yüce Milletin bir ferdi görüp, bu mukaddesatlarımıza karşı savaş acanlara karşı net bir sekilde karşı duruş sergileyen herkese saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "15 Temmuz'da darbeler ezanı değil, hamdolsun ezanlar darbeyi susturdu. Ayakta ölmeyi, dizüstü yaşamaya tercih eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, '15 Temmuz'un yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Başkan Kahtalı mesajında, millete silah doğrultmaktan çekinmeyen hastalıklı zihniyete en iyi cevabı yine milletin verdiğini söyledi.

Başkan Kahtalı, "15 Temmuz'da Türk tarihinin en alçak darbe girişimi yaşanmıştır. Ama Allah'a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa inen göğsü vatan imanıyla dolu Türk milleti, bayrağına sahip çıkmıştır. Akif, 'Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor' diyor ya o karanlık gecede de hilaline sahip çıkan binlerce güneş, üniformalı hainlere en büyük tokadı vurmuştur" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un en küçük şehidinin henüz 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım olduğunu anımsatan Kahtalı, "O karanlık gecede 7'den 70'e herkes, vatanını korumak için darbecilerle mücadele etti. Ve yine o gece bu toprakların kahraman evlatları; Ömer'imiz, Erol'umuz, Malatyalı Engin Tilbaç kardeşimiz ayakta ölmeyi dizüstü yaşamaya tercih ederek bu yolda şehadet şerbetini içti" ifadelerine yer verdi.

"Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" diyen Kahtalı, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da vatanına sahip çıkan kahramanlarımıza minnettarız. Allah'a şükürler olsun ki o gece darbeler ezanı değil, ezanlar darbeyi susturmuştur. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın: Bu millet, hainlere her zaman gerekli dersi verecektir. Ben o hain gecede tabir-i caizse 'cuntaya conta ayarı yapan' ve şanlı bir direnişe imza atan Malatya halkımıza da yürekten teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun."

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 1. yılında yaptığı yazılı açıklamada “Darbe girişimi Türkiye'nin anayasal düzenine, demokrasimize ve kardeşliğimize yapılmış hain bir saldırıdır” dedi.

Kiraz, yaptığı açıklamada, bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğine vurgu yaparak, yıllardır tüm kamu kurumlarında sinsice örgütlenen FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016 da hain planlarını hayata geçirmek istedikleri belirtti.

Darbe girişimin vatanını milletini seven subaylar, sokağa çıkarak canlarını siper eden yurttaşlar ve tüm siyasi partilerin ortak duruşu ile püskürtüldüğünü belirten Kiraz, “ 15 Temmuz tüm Türkiye’ye devlet yönetiminde yapılan yanlışlıkların bedelinin ne kadar ağır olacağını da göstermiştir. Yıllardır tüm kurumları bir cemaate teslim edenler, eğitimden sağlığa, hukuktan orduya devletin neredeyse tamamını cemaatin yönetmesine izin verenlerin yaptıkları yanlışın bedelini 249 yurttaşımızın ödemesi acı bir gerçektir.15 Temmuz, liyakatin ne kadar önemli olduğunu, kamuya personel alımlarında şeffaflığın ne kadar değerli olduğunu göstermiştir.

15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnirken hayatlarını kaybeden hemşehrilerimiz Fuat Bozkurt, Zekeriya Bitmez, Engin Tilbaç ve Ramazan Sarıkaya başta olmak üzere 249 şehidimizi ve yüzlerce gazimizi şükranla anıyorum."dedi.

Baro Başkanı Enver Han

Malatya Baro Başkanı Avukat Enver Han'ın yayınladığı mesaj şöyle; "15 Temmuz 2016 tarihinde Şanlı Ordumuz içerisinde sinsice örgütlenmiş olan hain Fettullahçı terör örgütü mensupları; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Milletimizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.

Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede 250 vatandaşımız şehit olurken 2301 vatandaşımız da gazi olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz.15 Temmuz da siyasi görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımız tek yürek, tek yumruk olmuştur.

Bu ve buna benzer hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için devletin her kademede gerekli önlemleri alması gerektiği gibi devam eden soruşturma ve kovuşturma aşamasında ki dosyalarında, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hassasiyetle bir an evvel sonuçlandırılması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyetini de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.” Bu şiardan yola çıkarak milletin iradesi dışında hiçbir güç ülkemizi yönetemeyecektir.

Darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadele milletimizin şanlı direnişine verdiği destek asla unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini 15 Temmuz yıldönümünde lanetliyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve bu darbe girişimine karşı canı pahasına milletimizin birlik ve beraberliği için göğsünü siper eden vatandaşlarımızın adları tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır."

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu'nca yayınlanan mesaj da şöyle:

“15 Temmuz 2016 tarihinde güzel ülkemizde devleti ele geçirme, Cumhuriyet rejimini değiştirme, demokrasiyi yok etme, ülkemizde kardeş kavgası çıkartma amacını güden, büyük tahribatlara yol açan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Bu darbe girişimi başta bütün devlet büyüklerimizin basiretli yönetimi, meclisimizin, halkımızın ve devlet görevlilerimizin kahramanca direnişi ile çok şükür ki püskürtülmüştür.

Bu darbenin önlenmesinde emeği geçen tüm yetkililere, görevlilere ve yurttaşlarımıza şükranlarımızı tekrar sunuyor ve kutluyoruz.

Bu tür girişimlere karşı milletimizi dikkatli olmaya, provokasyonlara da alt yapı oluşturacak tavır ve davranışlardan kaçınmaya çağırıyoruz.

15 Temmuz şehitlerimize ve bu vesile ile dünden bu güne tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhatli ömürler diliyoruz. Değerli halkımıza saygılarımızı sunuyoruz.”

Birlik Vakfı Malatya Şubesi

Birlik Vakfı Malatya Şubesi'nden de 15 Temmuz'un yıldönümü dolayısıyla şu açıklama yapıldı:

"15 Temmuz 2016 tarihinde aziz Milletimiz, tarihte tanık olduğumuz Haşhaşi örgütlenmesi benzeri bir yapının alçakça ihaneti ve kalkışmasına şahit olmuştur. Bu ihanet şebekesi hain saldırı ve darbe girişiminde Muazzez Vatanımızın 248 evladını şehit etmiş, iki binden fazla vatan evladını yaralamıştır. Bütün bu şeametler ordu içinde yuvalanan hainlerin Milli Ordumuza ait silahları gasp etmesiyle hainlik ve vatana ihanet içinde millete, Gazi Meclise, asker, sivil ve özel harekât polislerimize varıncaya kadar bomba yağdırarak şehit edilmelerine kadar varmıştır. Hedefleri dikta yönetim kurarak devletimizi, milletimizi, emperyalist güçlere mahkûm etmek ve millet olma kişiliğimizi yok etmek olan bu darbe girişimi aziz milletimizin asil duruşu ve mücadelesiyle bertaraf edilmiştir. Bu hain kalkışmanın bu milletin temsil ettiği değerler ve medeniyet varlığına düşman olan sömürgeci güçlere zemin açtığı açıktır. Bu hain ve alçak yapı Milletimizin necip duygularını istismar ederek yıllarca din kisvesi içinde, her türlü istismarı gerçekleştirmiş ve neticede hainliklerini saklayacak, kendilerini sureti haktan gösterecek ne sözleri ne de amelleri kalmıştır. Milletin huzurunda kirlilikleri, şakilikleri, şeametleriyle, arkalarındaki şer güçlere dayanmaları ve onların gücünü kutsamalarının verdiği şımarıklıkla topyekün millete ve devletimize saldırıda bulunmuşlardır. Bunların dini, dini değerleri ağızlarında sermaye yaparak istismar ve aldatmacaları Yüce Allah’ın rızasına mugayir olduğu için arkalarında yedi düvele güvenip şımarıkça kalkışmaları ayaklarına dolanmış ve Aziz Milletimizin kahramanca direnmesine takılıp tarihte hak ettikleri zellilliğe gömülmüşleridir.

Emperyalist ve sömürgeci güçlerin istihbarat örgütlerinin maşası olan bu yapının millet, devlet, ülke gibi değer ve kıymet duygusundan yoksun olduğu aşikârdır. Bu hainler sürüsünün dinimize ait kutsal kavramları sadece kendi hainane emellerine ulaşmak için kullanıldıkları ve büyük kitleleri istismar etmek için her türlü kılığa girdikleri bir vakıadır. Ne ülkemizin toprak bütünlüğü, ne de devletimizin bekası bu alçak yapının değer verdiği kavramlar değildir. Çünkü bunlar “hubbul vatan mine’l –imân” (vatan sevgisi imandandır)düsturundan nasipsiz dejenere bir din algısıyla beyinleri iğfal edilmiş bir güruhtur. Bunun içindir ki, bu alçaklar tarihte eşi benzeri görülmeyen bir ihanete kalkışmış, milletin namuslarını emanet ettiği milli orduya ait silahları vatandaşlarımıza karşı hayâsızca kullanmıştır.

Arkalarındaki süper şer güçlerinin verdiği maddi imkânlarla örgütlenen ve devlet içinde paralel bir yapılanma içine girerek, zayıf karakterli kimi görevlileri etkileyip örgütlerine dâhil etmişler ve bu örgüt elemanlarından emniyette, adliyede, orduda çalışanlar vasıtasıyla ülkemizin bağımsız, milli – manevi duruşunu temsil eden ruha ve varlığa karşı kumpaslar oluşturulmuştur. Tarihte iyiliği yayan, kötülüğe şerre engel olan ve iki milyara yakın insanı temsil eden medeniyetin hamiliğini yapan aziz milletimizin temsil ettiği ruh ve varlık, içten örülen bu kumpas ve entrika çetesi tarafından bertaraf edilmek istenmiştir.

Birlik vakfı çevresi olarak bizler, Yüce Türk milletinin, temsil ettiği muazzez değerlerin savunucusu ve var olma irademizi milletimize hizmet amacına dayandırma gayesi etrafında oluşmuş bir hizmet gurubuyuz. Bu uğurda idealize ettiğimiz dünya görüşümüzü milletimizin istiklali, ve istikbaliyle hemhal ederek, kendimizi bu milletin hadimi kabul etmekteyiz. Vatanımız ve Milletimizin sevinciyle sevinen kederiyle kederlenen bir çizgide Yüce Mevla’dan bir daha böyle müessif ve meşum hareketlerden Aziz milletimizi korumasını diliyoruz."

Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde bir açıklama yapan Ortak Değer Malatya Dernek Başkanı Ergün Kılıç, “Bu hain darbe girişimi Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış mihraklara teslim etmeyi ve ülkemizi bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu” dedi.

Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıç mesajında 15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş hain bir kalkışmaya maruz kaldığını belirterek “Hainler, devletimize ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenledi. Bu hain darbe girişimi Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış mihraklara teslim etmeyi ve ülkemizi bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu” dedi.

Kılıç, "Binlerce yıllık geçmişe sahip olan devletimiz refleks göstermiş ve aziz milletimiz binlerce yıllık Çanakkale ruhu ile etnik, kültürel ve siyasal farklılıkları bir kenara bırakarak vatanına kanının son damlasına kadar sahip çıkacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve dış mihrakların ülkemizi ele geçirme planlarına karşı tüm halkımızın bir ve beraber olmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim. Özelde ‘Ortak Değer Malatya’ genelde ‘Ortak Değer Türkiye’ sloganı ile 15 Temmuz’un yıl dönümünde bir kez daha vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan, 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk Milletinin 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattığını ifade ederek, darbe girişimine tepki gösterdi.

Ülkücülerin devletin ve milletin menfaati için çalışan insanlar olduğunu kaydeden Başkan Yılan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin her zaman karşısında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyledi. Yılan, “Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Ülkü Ocaklarını kurarken Türk gençliğini milli ve manevi değerleri ile bütünleştirmek, çok yönlü bir şekilde donanımlı hale getirmek ve geliştirmek üzere kurmuştur. Ülkü Ocakları Türk gençliğinin değişmez, şaşmaz adresidir. Ülkü Ocakları ilim, irfan, ahlak yuvasıdır. Ülkü Ocakları Türk Devletine kendini adamış kutlu mekanlardır. Bizim kutlu davamız vardır. Bu davanın adı Türk-İslam davasıdır Allah’ın davasıdır, Peygamber Efendimizin yoludur. Bizim davamızda aşk vardır, teslimiyet vardır, Allah rızası vardır. Bizler memleketimizin geleceği için milletimizin mücadelesinde yer alan ve hiçbir menfaat gözetmeyen insanlarız. Bu memlekete ve bu millete hainlik düşünmeyen milletimizin her bir mensubunu sırtımızda taşırız. Ama milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlerin dünyasını başına yıkarız" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattığını aktaran Yılan, “15 Temmuz'u hepimiz yaşadık. Bu büyük milleti oyuna getiren hainler o gece milletimize kurşun sıktılar. Ama onlar, bu ülkenin tek sahibinin Türk Milleti olduğunu unuttular. Bu vatanın sahipleri 15 Temmuz darbe girişimi gecesi devletinin yanında duranlardır. İman dolu göğüslerini kurşuna siper eden vatan evlatlarıdır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, bu alçak darbe girişimine karşı dünyada bir örneği daha görülmemiş gözü karalılıkla karşı koyan, kahramanlık destanı yazan yüce Türk Milletine şükranlarımızı arz ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık dileyerek hepsini ayrı ayrı minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

ARŞİV FOTO: Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz'dan sonra Malatya'da Valilik önündeki meydanda yapılan demokrasi nöbetlerine katılmış, halka hitabetmişti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız