SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Temmuz Şehidi Mezarı Başında Anıldı

0
Güncellendi - 2020-07-16 04:12:21
15 Temmuz Şehidi Mezarı Başında Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki vermek için sokağa çıkan ve son çektiği videonun ardından dakikalar sonra helikopterin ateş açması sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4.yılında mezarı başında anıldı.

15 Temmuz gecesi Ankara’da yaşanan darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıkanlar arasında Malatyalı Fuat Bozkurt’ta vardı. O gece, “Vatansız can ne işe yarar, ben hainlere karşı koymaya gidiyorum” diyerek sevdikleriyle helalleşen Bozkurt, helikopterin açtığı ateş daha sonrada meclisin bombalanması sonucu vücuduna kurşun ve şarapnel parçalarının isabet etmesi nedeniyle şehit düştü.

Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile askeri ve mülki erkan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4.yılında, 15 Temmuz demokrasi şehidi Fuat Bozkurt’un mezarını ziyaret etti. Bozkurt’un kabrine karanfil bırakılırken, Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi. Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, törene katılanlarla birlikte şehit Bozkurt’un ailesine başsağlığı diledi. 

15 Temmuz demokrasi şehidi Fuat Bozkurt'un ağabeyi Fatih Bozkurt, “Allah, 15 Temmuz’da şehit olanların bütün şahadetlerini kabul eylesin. Acımız zor, kolay bir acı değil. Allah mekanlarını cennet eylesin. Onlar olmasaydı, bugün böyle olmazdı. Allah hepsinden razı olsun. Tek bir isteğimiz var, Cumhurbaşkanımızdan idamın getirilmesini istiyoruz. İdam olursa bir nebze olsun yüreğimiz soğur” dedi.

Bozkurt, kendileri için geride kalan 4 yılın acılarla geçtiğini ifade ederek, “Her yerde anısı var. Hayatımız solgun geçiyor. 4 yıl nasıl geçecek? Her yerde özlemi, hatırası var. Allah sabrımızı versin, Allah bütün şehitlerimizin ailelerine sabır versin” diye konuştu. 

Ankara’da bir firmada iş makinesi operatörü olarak çalışan ve darbecilere karşı gözünü kırpmadan vücudunu siper eden Fuat Bozkurt, o gece yaşanan dehşet anlarını saniye saniye görüntülemiş ve sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Bozkurt’un çektiği videoda, üst üste geçen uçakların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) üzerinden uçtuğu anlar saniye saniye kaydedildi. Vatandaşlar çevrede ne olduğunu anlamaya çalışırken, alçaktan uçan uçaklar dakikalar sonrası meclisi bombaladı. 

Anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Atatürk Havalanın da darbecilere karşı direnirken şehit olan Zekeriya Bitmez Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesindeki mezarlıkta, o karanlık gecede yine İstanbul’da Baştabya Kışlası önünde teröristlerin kullandığı tankın altında kalarak şehit olan 16 yaşındaki Engin Tilbaç’ta Pütürge’nin Nohutlu mahallesindeki kabri başında dualarla anıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız