SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'18 Yılda 8 Baraj İnşa Edildi'

0
Güncellendi - 2020-12-05 21:58:25
'18 Yılda 8 Baraj İnşa Edildi'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da son 18 yılda 8 baraj inşa edildiğini, 10 sulama tesisinin tamamlandığını ve toplamda 400 bin dekar arazinin sulamaya açıldığını söyledi.

Milletvekili Çalık, AKP İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya’nın Pütürge ilçesini ziyaret etti. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Çalık burada yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 3 bin 200 dekar araziyi suyla buluşturacak Ormaniçi ile Kubbedağı Poskıran Göletlerinin planlama çalışmalarının Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapıldığını kaydetti.

Çalık, sulama projelerinin vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırdığını, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkanlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağladığını ifade etti.

400 bin dekar arazi sulamaya açıldı

DSİ tarafından Malatya'da son 18 yılda 8 baraj inşa edildiğini, 10 sulama tesisinin tamamlandığı ve toplamda 400 bin dekar arazinin sulamaya açıldığını belirten Çalık, bu çalışmalarla çiftçilere yıllık 247 milyon lira zirai gelir artışı sağladığını, 44 yerleşim yeri ve 3 bin 900 dekar tarım arazisinin taşkın zararlarından korunduğunu söyledi.

Çalık, kentte büyük şu işleri dışında devam eden küçük sulama projelerinin de tamamlanmasıyla 25 milyon metreküp depolama ile yaklaşık 30 bin dekar arazinin sulanacağını ifade etti.

AKP İl Başkanı İhsan Koca ise, DSİ’nin Malatya’da gerçekleştirdiği yatırımlarla modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırıldığını, tarımda su tasarrufu sağlandığını, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ettiğini söyledi.

Bülten

Kapıkaya Turgut Özal Barajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Allah aşkına hiç olumlu bir yorum varmı insanlar hepsi tepkili acaba öznur hanım bunları okuyormu okuyorsa utanıyormu acaba bu insanların yoksulluk çektiğini siz sanıyosunuzki herkes sizin rektör kardeşiniz gibi önüversitede 4 maaş alıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Ben şahsen erken seçim istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Sizin gibi memleketimizin en müstesna temsilcileri ile gurur duyuyorum. Inşallah bu ülke ve güzel memleketim sizinle cağ atlayacak. Allah sizi ve sizin gibileri başımızdan eksik etmesin. Her daim memleketi için çalışan siz kıymetli temsilciler oyum yine size. Beni daha iyi temsil edemezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Size her şey müstahaksınız ülke batmış bir askeri ücret 2300 TL ev kiraları 1500 TL siz halen yalakalık yapıyorsunuz devam edin bu kafaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Siz baraj yapmakla öğünün insanlar ekmek bulamıyor işiniz gücünüz gündem değiştirmek işçisi emeklisi memuru askeri üçretlisi yoksulluk içindeler siz daha baraj yaptık diyorsunuz inşallah 2021 de seçim gözüküyor bu millet sizden kurtulacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Mazot , gübre herşey başını almış gidiyor.Millet perişan sen 150 baraj yapsan ne fayda? Tarımı ve hayvancılığı dışarıya bağımlı hâle getirenler ne konuşsa da BOŞ
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Malatyada istihdam sağlayıcı hangi proje hayata geçti.ben söyleyeyim kızılay fabrikası hariç hiççç.ha sorsan derlerki organize sanayide 3 bin 5 bin istihdam var.evet 3 bin 5 bin kişi asgari ücrette köle gibi çalışıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Őğrenci (3 yıl önce)
    Lutfen 18 yilda BABALAR gibi sattiklarinizi da soyleyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı Şehirli (3 yıl önce)
    AKP Milletvekileri ve Kurum Müdürleri ile birlikte biri ne sosyal mesafeye nede pandemiye uymuyorlar. O tesis senin bu tesis benim gez dur. Bide arkalarında sürükledileri çalışanları şoförü koruması Basını vs vs . Herkese Pandemi size Panayır. Herkese mesafe size poz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Baraj yapmışlar mış mış.sayın vekil battalgazi sulama birliği dekara her sene yüzde 50 zam yaparak su ücreti alıyor.bu sene 200 tl seneye 250 yada 300 tl olur.kira(icar) parası kadar da su ücreti alıyor sunuz.haberiniz varmıdır acaba..
    0
    0
    Yanıtla
  • evde kal (3 yıl önce)
    sanki kendi yapmış gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • BERK (3 yıl önce)
    masallah mesafeye....... uymussunuz bakan bey bağırıyor mesafe........ mesafe
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    100 tane de baraj yapsanız biz geçinemiyoruz neden bunları konusmuyosunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Vatandas ekmek as is derdinde bunlar siyaset Derdinde goletler baraj oldu esnaf koylu isci Emekli memur isletmeciler persian bunlara Care bulunun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Siz baraj yapmakla öğünün insanlar ekmek bulamıyor işiniz gücünüz gündem değiştirmek işçisi emeklisi memuru askeri üçretlisi yoksulluk içindeler siz daha baraj yaptık diyorsunuz inşallah 2021 de seçim gözüküyor bu millet sizden kurtulacak
    0
    0
    Yanıtla