SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Mayıs Satranç Turnuvası

0
Güncellendi - 2020-05-21 01:18:56
19 Mayıs Satranç Turnuvası
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin ‘en büyük online satranç turnuvası’ özelliğinde olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası yapıldı.  Lisanslı sporcu sayısında Türkiye rekorunu elinde bulunduran Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da rekor katılımlı satranç turnuvası ile kutladı. 

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası’nın online yapıldığını anımsattı.

Samsun’dan başlayan turnuva heyecanının Türkiye’nin dört bir yanını sardığını ifade eden Toy, “Türkiye’nin 81 ilinden 5 bin 548 lisanslı satranç sporcusu, “19 Mayıs Ruhu” için hamle yaptı.  Samsun’da gerçekleştirilen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Online Satranç Turnuvası’nın açılış hamlesini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu gerçekleştirdi.  81 ilde eş zamanlı başlayacak Türkiye’nin en geniş katılımlı turnuvasının açılış konuşmasını ise Samsun Valisi Osman Kaymak canlı bağlanarak yaptı” dedi. 

Toy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası’na katılımda yaş sınırlanmasının uygulanmadığını belirterek, “7’den 70’e her sporcunun bayram coşkusunu bir arada yaşadığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Online Satranç Turnuvasında 81 ilden 5 bin 548 lisanslı satranç sporcu aynı anda hamle yaptı.  Turnuvanın en genç sporcusu Ankara’dan 2013 doğumlu 7 yaşında Hamza Aydoğan olurken, en yaşlı sporcusu ise Ankara’dan 1949 doğumlu 71 yaşındaki Eyüp Türkücü oldu” diye konuştu.

Her ilin kayıtlı satranç sporcusunun birbirleri ile mücadele ettiğini kaydeden Toy, “Tek kategoride yapılan yarışmada genel sıralama ve 20 yaşa altı sıralaması yapıldı. Ayrıca, yarışmada en iyi dereceyi yapan bayan sporcu belirlendi. Genel sıralamada Feyzullah Çitil birinci, Arda Çapraz ikinci, Şahin İlhan üçüncü oldular. 20 yaş altındaki sıralamada Arda Çapraz birinci, Heval Yapıcı ikinci, Alper Ersoy üçüncü oldular. Turnuvanın kadın sporcular arasındaki birincisi Duru Köseoğlu oldu” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız