SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan İdlib'e İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı

0
Güncellendi - 2017-04-08 03:17:38
Malatya'dan İdlib'e İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'nin İdlib ilinde rejim güçlerinin düzenlediği kimyasal silah saldırısında ekilenlere yardım amacıyla Malatya’da ilaç ve tıbbi malzeme gönderildi.

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiği açıklanmıştı.

Malatya Eczacı Odası tarafından düzenlenen 2 günlük kampanyada toplanan 87 kalem 3 bin 900 adet ilaç ve tıbbi malzemeler Suriye’nin İdlib iline ulaştırılmak üzere İHH Vakfı Malatya Şubesi’ne teslim edildi.

Eczacı Odasındaki teslim törenin de Eczacı Odası Genel Sekreteri Mehmet Ali Savan, “Malatya Eczacı Odası yönetim kurulu olarak dün sabah başlattığımız yardım kampanyası çok kısa sürede eczacılarımızın yoğun destekleri ile tamamlanmıştır. Yönetim kurulu olarak tem meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu kampanya ile İdlib’deki yaralılara ulaştırılmak üzere  toplamda 87 kalem, 3 bin 900 adet oksijen konsantratörü, nebulizatör cihazı, koruyucu maske, koruyucu eldiven, koruyucu ayakkabı, çocuk bezi, acil müdahaleler için sarf malzeme, çocuk maması, medikal malzeme ve yüklü miktarda ilaç odamız bünyesinde toplanmış ve tasnifi yapılmıştır. Toplanan ilaç ve tıbbi malzemeleri Suriye halkına ulaştırılmak üzere İHH Vakfı Malatya şubesi yetkililerine teslim ediyoruz.” dedi.

İHH Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, “Eczacılar Odasındaki arkadaşlarımız 2 günlük bir çalışma ile dün ve bugün yapmış oldukları kısa bir çalışma ile ciddi miktarda ilaçlar topladılar ve kardeşlerimize ulaştırıyorlar. Cumartesi inşallah Reyhanlı’da olacak, gerekli çalışmaları yaptıktan sonra Pazartesi gününden itibarende  İdlib’e ulaşmış olacak. “ şeklinde bilgi verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız