SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu'nun Eski Komutanı Yörük Vefat Etti

0
Güncellendi - 2021-04-29 23:47:58
2. Ordu'nun Eski Komutanı Yörük Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Ağustos 2010 - Ağustos 2012 tarihleri arasında iki yıl süreyle, merkez Karargahı Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığı görevini yürüten emekli Orgeneral Servet Yörük'ün, vefat ettiği öğrenildi.

İkamet ettiği Kadıköy Fenerbahçe Orduevi'nde, geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat eden Emekli Orgeneral Servet Yörük'ün cenazesinin, 30 Nisan  Cuma günü, Selimiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına toprağa verileceği bildirildi.

Servet Yörük, Korgeneral rütbesi ile atandığı 2. Ordu Komutanlığı'nı, 10 Ağustos 2010 tarihinde Orgeneral Necdet Özel'den devralmış, 2 yıl sonra ise Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK)'na atanmıştı.

Vefat eden 2. Ordu Eski Komutanı Servet Yörük kimdir?

Orgeneral Servet Yörük, 1950 yılında Samsun’da doğdu. 1970 yılında Kara Harp Okulundan, 1971 yılında Topçu ve Füze Okulundan mezun oldu.

1978 yılına kadar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı topçu birliklerinde İleri Gözetleyicilik ile Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Orgeneral Yörük, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmasının ardından Kurmay Subay olarak; 247’nci Piyade Alayında Muharebe Destek Bölük Komutanlığı, 9’uncu Kolordu İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şubede Karargâh Subaylığı, Genelkurmay Personel Başkanı Sekreterliği, Genelkurmay Personel Daire Personel Yönetim Şube Proje Subaylığı ile Şube Müdürlüğü ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Özel Kuvvetler Komutanlığı yaptı

1997 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Servet Yörük. Tuğgeneral rütbesi ile 4’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel İşlem Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2001 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 2005 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2010 yılında Orgeneralliğe terfi etti.

2.Ordu Komutanı ve 44. Jandarma Genel Komutanı'ydı

Orgeneral rütbesi ile 2010-2012 yılları arasında Malatya'daki 2’nci Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevlerini yürüten Servet Yörük, 2013 yılında Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı.

Sibel Yörük ile evli olan emekli Orgeneral Servet Yörük, iki çocuk babasıydı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin benim dikkatimi çeken ise bu emekli generalin çoğu Fenerbahçe ordu evinden kalmaları ve de orada vefat etmeleridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla