SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2019 Yılı Ödeneği 697 Milyon 501 Bin TL"

0
Güncellendi - 2019-10-03 02:25:42
A- A+ PAYLAŞ

Yatırımcı kamu kurumlarının dönemsel yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu, 2019 yılının son toplantısını Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıda sunumlara geçilmeden önce yatırımların genel değerlendirmesini yapan Vali Aydın Baruş, yatırımların en hızlı şekilde tamamlaması için kurum amirlerinden azami gayret göstermelerini istedi. Baruş, “İnşallah 2019 yılında yatırım planımız çalışma mevsimi içerisinde temin edilen ödenekler dahilinde en verimli bir şekilde gerçekleştirmesini hepinizden bekliyorum. Bu konuda üstün gayret sarf etmenizi, zaten yatırımlar için tahsis edilen sınırlı ödenekler dahilinde yapabileceğimizin en azamisini yapma gayreti içerisinde olduğunuzu ümit ediyorum” dedi.

Malatya Kongre ve Kültür Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda Vali Baruş, yatırımlara ilişkin genel bilgiler de aktardı.

“2019 yılında 400 proje yürütüldü”

2019 yatırım yılı içerisinde kamu kurumları ve belediyelerin toplam 400 proje yürüttüğünü, bu rakama yerel yönetimlerin projelerinin de dahil olduğunu belirten Vali Baruş, şu bilgileri aktardı:

“Kamu idarelerince uygulanmakta olan proje sayısı 299’dur. Belediyelerimizin uygulamakta olduğu yatırım projesi sayısı ise 101’dir. 2019 yılı yatırımcı kamu kuruluşları ile belediyelerimiz E tarafından yapılan yatırımların proje sayımız 299 kamu kurum ve kuruluşları bazında toplam yatırım tutarı da 5 milyon 252 bin Türk lirasıdır. 2019 yılı ödeneği 697 milyon 501 bin Türk Lirası, 2019 yılı harcaması 461 milyon 359 bin Türk lirası nakdi gerçekleşme oranı yüzde 66'dır.

Belediyelerimizin ise 2019 yılı yatırımları proje sayısı 101 olup toplam proje tutarı 957 milyon 447 Bin TlL’dir. 2019 yılı ödeneği 260 milyon 937 bin TL, 2019 yılı harcaması 85 milyon 500 Türk Lirası, nakdi gerçekleşme oranı ise %33 tür.

“64 projeye başlanmadı”

Genel olarak değerlendirdiğimizde 400 projemizden 2019 yılı ödeneği toplam 958 milyon 939 bin Türk Lirasıdır. Harcaması 547 milyon 47 bin TL olup, nakdi gerçekleşme oranı kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte %57 oranındadır. Bu projelerden 68 adedi son 9 ay içerisinde tamamlanmış olup, 283 Proje ise devam etmektedir. 85 proje ihale aşamasında, 64 projeye ise çeşitli nedenlerle başlamıştır.

Yatırımların sektörel dağılımına bakıldığında tarımda 62, eğitimde 56, ulaştırma da 48, sağlıkta 34, kültür ve turizm de 36, enerji de 41, konut da 33, imalat da 7, habercilik de 4 ve diğer kamu sektöründe ise 79 proje yer alıyor.”

Güler Hazar - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Osman Can (4 yıl önce)
    Sayın Editör, Habercilik (!) alanında yapılan yada yapılacak olan 4 adet yatırımın içeriği nedir acaba ? Bir medya kuruluşu olarak bunu en iyi sizin bilmeniz lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (4 yıl önce)
    Kayısı gerçeklerini gündeme getirin önce ya Türkiyenin ihraç ettiği bir kaç üründen biri olan kayısı malesef kurumaya başlıyor, siz bunları bırakın da kayısılarımızı kurutan ithal ilaçlara bir çözüm bulun. Koca şehirde gizlenen bir gerçek ki kimse gündeme dahi getirmiyor, bilmiyom bilerek mi yapılıyor. Biz çifçi ve Fidan yetiştiriciler bunu Anlıyoruz da koca koca insanlar ve ilgili kurum ve kuruluşlar anlamıyor mu. Yoksa.. sı ihanettir evet dünya piyasasında malatya kayısı payı her geçen yıl azalıyor
    0
    0
    Yanıtla