SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2021 Malatya'da Eğitimde Atılım Yılı Olacak"

0
Güncellendi - 2021-06-28 12:22:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya’ya 70 yeni okul kazandırılacağını söyledi. Kahtalı, “Eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitime yapılan devasa yatırımlardan Malatya da payına düşeni aldı. Birçok yatırımın hayata geçirildiği son 20 yılda, eğitimde büyük atılımlara imza atıldı. Yine de çalışmalar bitmedi, ‘hizmete devam’ denildi. Eğitim alanında Malatya’ya son 18 yılda 1.28 milyar TL yatırım yapılırken, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı konuya ilişkin detayları paylaştı.

EĞİTİMDE KALİTE ARTTI

Malatya’da, 2002 yılında 761 olan okul sayısının 2020 yılında 829 yükseldiğini belirten Kahtalı, eğitimde kaliteyi artırmak için mevcut dersliklerin yenilendiğini, 5 bine yakın da yeni dersliğin inşa edildiğini aktardı. Milletvekili Kahtalı, “Değerli öğrencilerimizin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başında düşen öğrenci sayısını düşürdük” diye konuştu.

Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam edildiğine dikkat çeken Hakan Kahtalı, 2002 yılında Malatya’daki öğretmen sayısı 7 bin 227 iken, 2020 yılında bu sayının 13 bin 209 olduğunu belirtti. Ücretsiz Ders Kitabı Projesi dair de verileri paylaşan Kahtalı, “2003 yılında başlattığımız Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimizin ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2020 yılları arasında öğrencilerimize 69,4 milyon TL maliyetle 33,8 milyon ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık” bilgilerine yer verdi.

2021 ATILIM YILI OLACAK

Milletvekili Kahtalı, açıklamasında Malatya’ya kazandırılacak olan 70 yeni okul hakkında da bilgi verdi. 2021 yılının Malatya’da eğitim alanında bir atılım yılı olacağının altını çizen Kahtalı, “34 tane il yatırımı, 10 tane TOKİ yatırımı, 8 tane Avrupa Birliği yatırımı, 13 tane hayırseverlerden olmak üzere Malatya’mıza 70’e yakın yeni okul kazandıracağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın yol göstericiliğinde ve liderliğinde eğitim alanındaki atılımlarımız devam edecek. Bunun için biz siyasiler olarak elimizden gelenin fazlasını şehrimiz ve ülkemiz için yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Bayram akgeyik (2 yıl önce)
    eğitimede sen el attıysan vay o eğitimin haline
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Gunu birlik okul ismini degistirdinizturkiye genelinde yuzlerce ogrenciler sinava giremedi once bunlari duzeltin sonra egitimden soz edin
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Kendi söylediğine kendi inanıyor mu acaba ? merak ediyorum. Milli eğitim sistemi çok kötü durumda, öğrenciler çağın gerektirdiği eğitimi alamıyor, bina yapmak eğitim sistemini iyileştirmez, o binanın içindeki eğitim sistemi kaliteli olmalı, eğitimciler kaliteli olmalı, öğrenciler kaliteli olmalı, yani toplamda bir kaliteli girdi olursa, sonuçta kaliteli olur. Laf olsun diye konuşuyorlar. Kimse yemiyor artık bu tür konuşmaları
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Sayın vekilim sende bir atılım ve çıkış yap partinizde bulunan rantçılara fetö borsasında yolunu bulanlara bir tepki göster. Düne kadar bu imamların arkasında namaz kılınmaz diyen biri olarak haksızlık yolsuzluk karşısında dilsiz olma. Ya da maaşını al çevreni kalkındır boş beyanatlar ile milletin vaktini çalma.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Eğitimin 19 yılda geldiği noktayı düşünürsek, siz her atılım dediğinizde seviye daha da düştü. En son dünyanın ilk 500 yü üniversitesine Türkiye den bir tane üniversite girebildi o da özel (koç) üniversite. İlk 500 e bir tane devlet üniversitesi giremedi. Sayın vekil hangi atılımdan, hangi başarıdan bahsediyorsunuz. İlköğretim, ortaöğretim yaz boz tahtası haline getirildi ve bitirildi. Üniversitelere keyfe keder atanan rektörler yüzünden kalite kalmadı. İyi hocalar ya yurtdışına ya da özel üniversitelere gidiyor. Siz hayal dünyasında yaşamaya devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Ozaman ne mutlu bizlere,vekilimin oğlunun arabası gibi bizim çocuklarin arabasıda çakar lambalı olacak,ayrıca vekil bey türkiyeyi eğitimde ilk yüzleri dünya sıralamasında arar hale getirip te malatya ile neyin övünmesini yapacaksınız,80 vilayeti ne yaptınız.bol bol imam hatip okulları ve günde beş kez ezan saati bilgisi veren ekmeklikten başka ne yaptirdınız,ha din hepimizin fakat bu kadar suistimal de olmaz,artık bi nefes alıp yanlışları düzeltin.sorgulamayı unutan bedevi toplumu olmaktan çıkın lütfen.halk perişan,ülke perisan,gençler perişan kısacası herkes perişan,mutlu olanlar ise 5 li çetenin aldığı ve bire on devlete kazık attığı ihaleleri veren ve bununla gurur duyup her daim övünen gurup.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    2021 den önce hiç bir şey olmadığını kabul etmiş oluyorsunuz yani. Tuzunuz kuru nasıl olsa. Çocuklarınız devlet imkanlarıyla yurtdisinda okuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    100 yıllık cumhuriyet tarihinin en kötü gençliğini yetiştirdiniz, insanın biraz yüzü kızarır bunları söylerken
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (2 yıl önce)
    Okuyup ne olacak gençler. Senin yolundan gitsin vekil olsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Liseye yeni başlayan. bir öğrenci okuma- yazmayı tam kavramamışsa, dört işlemi yapamıyorsa, ilk ve orta okullarda değerler eğitimi adı altında cemaatlara ders verdiriliyorsa, her ile açılan üniversitelerin birçoğunun kontenjanının yarısı boş kalıyorsa ,bir çoğu doçent ünvanlı hoca dahi bulamıyorsa ,ÖSYM nin yaptığı KPSS sınavında 95 puanın üzerinde puan almış kişi bir işe giremiyorsa, onca devlet üniversitesi öğrenci bulamazken her yerde özel üniversiteler açılmışsa, ismi dahi duyulmamış ülke üniversitelerinde alınan diplomalara denklik verilmişse eğitimde ne kadar kalite artırılmış olabilir.
    0
    0
    Yanıtla