SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2022 Yılına Kadar Bitirilmesi Hedefleniyor”

0
Güncellendi - 2019-10-09 02:38:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi 3.6 kilometre uzunluğundaki Barguzu Caddesinde kavşak düzenleme çalışmaları yapıyor.

Malatya’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Bostanbaşı bölgesinde trafik akışının daha düzenli olması için önceden tedbirler alan Büyükşehir Belediyesi, Barguzu Caddesinin, Saray Bosna Caddesiyle birleştiği noktada kavşak çalışmaları yaptı.

Saray Bosna Caddesinin 350 metrelik bölümünde de genişletme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kavşakta asfaltlama çalışmalarını ise tamamladı.

Barguzu Caddesinin bugüne kadar 2.8 kilometrelik bölümünde değişim dönüşüm çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi bu yılda düzenleme çalışmaları kapsamında kavşak çalışması yaptı. Geriye kalan 800 metrelik bölümde ise şuyulandırma çalışmalarının yapılması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da Barguzu Caddesindeki çalışmaları yerinde inceleyip, düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Geziye AKP İl Başkanı İhsan Koca, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

Barguzu Caddesinin Malatya için önemli bir aks olduğunu belirten Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, “Bostanbaşı en çok yapılaşmanın olduğu bölgelerden bir tanesi. Barguzu Caddesi bu bölgenin önemli derecede yükünü çekiyor. Doğu-batı istikametinde açtığımız Saray Bosna Caddesi ile birleşen caddemizi standartlara uygun hale getiriyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise, “Barguzulu olarak yapılan çalışmalardan memnuniyet duyuyorum. Caddemizin büyük bölümü yenileme çalışmaları kapsamında yapıldı. Çok kısa bir bölüm kaldı. Buranın tamamlanmasıyla birlikte nezih bir caddeye kavuşmuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Malatya Büyükşehir Belediyesinin birçok yerde yol ve altyapı çalışması yaptığına dikkat çeken Malatya’nın 56 noktasında çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “3.6 kilometre uzunluğundaki Barguzu Caddemizin Malatya’ya yakışır bir hale gelmesi için çalışıyoruz. 2.9 kilometre uzunluğunda olan Saray Bosna Caddemizin 2 kilometrelik bölümünü açtık. 900 metrelik bölümde ise planlama çalışmaları sürüyor. Saray Bosna Caddesi, Yakınca Çevre Yolunu Barguzu Caddesine bağlıyor. Caddenin 900 metrelik bölümü de açıldığında Barguzu Caddesi, Altın Kayısı Bulvarına oradan da Mıhlıdut Caddesine bağlanmış olacak.

Yani Yakınca Çevre Yolu direk olarak Fahri Kayahan Bulvarına bağlanacak. Doğu-Batı istikametinde yeni bir hat ortaya çıkacak. Bu da çevre yolunun batı yakasındaki yoğunluğu aza indirecek, rahatlatacak. Yaptığımız bu yollar bölgenin daha da sağlıklı gelişimini sağlayacak. Sivas Yoluna bağlanacak bağlantı yolumuzu da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Bu bağlantı yollarımızı Kuzey ve Güney Kuşak yollarımıza bağlayarak kent için ulaşımı rahatlatacağız. Bu özverili çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Çevre yolunun 2022 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.”

Çevre yolu projesi ile ilgili Ankara’da bakanlıkla görüştüklerini de belirten Başkan Gürkan, “Yüklenici firma ikinci şantiyesini kuruyor. Dilek Bölgesinde 13 kilometrelik hattın yapımına başlayacaklar. Toplam 53 kilometrelik çevre yolunun 2022 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi sıkı şekilde takip ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla istişare ederek, projenin bir an önce bitmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha sonra Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yol güzergahında yapılan levhalama çalışmalarını da yerinde inceleyerek, bir levhanın montajını kendisi yaptı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • SADIK (4 yıl önce)
    Yüzakı bulvarından Bostanbaşına geçen ara yol resmen mayın tarlası gibi bir kısım yolda taşlı yol rezillik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (4 yıl önce)
    Sayın başkanım, birazda garibanların mh ilgilenilsin, Çöşnük mh. Mehmet Buyruk cd. Kaldırımların hali ne olacak yürümek için cambaz olmak lazım ayakkabılarımız ayak bileklerimiz perişan halde sözde prestij caddesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan oğuz (4 yıl önce)
    Bostanbaşın büyük bir tabiat parkı çok yakışır işler çok ağır yürüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ender (4 yıl önce)
    ÇALIŞMALAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR, YENİ YAPILAN KAVŞAĞIN, EN KISA ZAMANDA ALTIN KAYISI BULVARINDAKİ KAVŞAĞA BAĞLANMASINI BEKLİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (4 yıl önce)
    2019 noldu hedef tutmadımı sala 2022 .de gelincer biz dmedik derler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakyemez (4 yıl önce)
    Sayın Başkanım, Bostanbaşı'nda oturuyorum ama başka bir yola dikkatinizi cekmek isterim. Tecde - Gedik arasındaki yola bir çözüm bulursanız çok iyi olur. Yol yol değil Kaldırım ise hiç yok. Yayalar yağışlı havalarda çamur olan kaldırım yerine yolda yürüyor yıllardır. Yolun ise ne bir şerit ne de iki şet olduğu belli. Daha kaç yıl beklemeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (4 yıl önce)
    Google Earth'tan bakarsanız, Bostanbaşı'ndaki mevcut kavşak ile Altın Kayısı Bulvarı'ndaki kavşağın arası toplam 1.270 metre. Bu mesafenin 500 metrelik kısmı zaten Bostanbaşı tarafında açılmış durumda. Geriye ise tamamı boş arazi ve bahçelerden oluşan ve yıkım gerektirmeyen 770 metrelik yol kalıyor ki, önümüzdeki 3 yılda tamamlanması planlandığına göre; Belediyemiz ortalama olarak yılda 257 metre, ayda ise 21 metre yol açmayı planlamakta. C.tesi ve Pazar günleri çalışılmasa dahi ayda 22 gün mesai yapacak ekiplerin, günde 97 cm yol açmasının hedeflendiği görünüyor. (Tabi hedefi tutturabilirlerse.) Belediyenin kıymetli ekibi, Başkan Beyi ortalama ayda bir ilgili yol şantiyesine fotoğraf çektirmeye götürürlerse, o yolun her cm-karesinde Başkanın da alın teri olacağı kanaatindeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muratemre (4 yıl önce)Veysel isimli kullanıcı yorumuna
    matematiğinize hayran kaldım ki, bende aynı kanıdayım hergün açılmayan 800metre yol için 4 km dolaşıyorum aynı noktaya ulaşmak için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halit (4 yıl önce)
    Bu caddenin alt bölümünde prestij konutlarının orada, arzu atanın devamında yani yolun en işlek yerlerinde kaldırım yok site duvarı var ev var. Bunu sayın yetkililer görmemiştir muhtemelen Tabi eski barguzu yada bostanbaşı belediyesinin hatırası vardır ondan müdahale edilmemiştir. Birde bu çok önemli olduğu söylenilen ve bize göre de aciliyetli olarak açılması gereken 50 lik yol bostanbaşı bağlantısı ne zaman açılacak. Günlük fazladan 5 km dolanmak zorunda kalıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Barguzu caddesi açılırken orda gorevliydim yıl 1997 orada yerleşim yeri bile yoktu o günün bostanbasi belediye başkanı bu ile böylesine berbat bir cadde hediye etti keşke o cadde ,Fahri Kayahan ve Adıyaman yoluda mastinin oradaki cadde gibi olsaydı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (4 yıl önce)
    Senin Allah’ına kurban Başkanım çalışmalara daha da hız ver ama sana ayak uyduracak aktif ekip kur sen çalışan adamsın,sana göre ağır kalan insanlarla çalışma.Allah basımızdan eksik etmesin seni,
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (4 yıl önce)Çetin isimli kullanıcı yorumuna
    aynen daha da hız vermesi gerekiyor. 2022 yılı cok hızlı, 2052 yılında bitmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (4 yıl önce)
    Beton seviciler sizi. Nerde nefes alacak bir park bir bahçe. Dökün betonları. Çocuklarımıza betondan bir gelecek hediye edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Başkanım su fiyatlarını indirin..insanlara bu kadar pahalı su vermeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • mekselina (4 yıl önce)
    2022 mi? şaka olmalı!
    0
    0
    Yanıtla
  • En az 30 yıllık geçmişi olan bir proje için 3 yıl gibi somut bir süre ön görülüyorsa bu işin bu kez yapılma ihtimali vardır bence
    0
    0
    Yanıtla