SON DAKİKA
SON DEPREMLER

237 Dönüm Alana 'Yeni Çırmıhtı Projesi'

0
Güncellendi - 2019-11-17 20:57:44
237 Dönüm Alana 'Yeni Çırmıhtı Projesi'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin örf, adet, gelenek ve görenekleri ile sanatsal ve kültürel vizyonundan oluşan kadim medeniyetini yansıtan tarihi motifler ile günümüz mimari desenlerinin bir arada buluşmasını sağlayacak olan ‘ Yeni Çırmıhtı Projesi’ ile mahallelilik kültürünün gelecek nesillere taşınmasını sağlayacak.Tarihi ve kültürüyle, örf ve adetleriyle, yöresel lezzetleriyle, tarihi ve turistik mekânlarıyla, doğal güzellikleriyle kadim medeniyetin güçlü yansımalarına sahip sağlam bir tarihe geçmişe sahip Yeşilyurt’un var olan güçlü potansiyeli ‘Yeni Çırmıhtı Projesi’ ile daha fazla ön plana çıkacak.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri neticesinde TOKİ’den satın alınan Mollakasım mahallesinde ki 237 dönümlük alanda uygulanacak olan ‘Yeni Çırmıhtı Projesi’, geleneksel mimari ile modern dokuyu bir arada buluşturacak.

“YENİ ÇIRMIHTI PROJEMİZ, TARİHİ MOTİFLER İLE GÜNÜMÜZ MİMARİSİNİ BULUŞTURACAK”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeni Çırmıhtı Projesiyle Yeşilyurt’un kadim medeniyet ile mahalle kültürünü farklı bir bakış açısı ve yaklaşımla gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.

Projenin uygulanacağı Mollakasım mahallesindeki 237 dönümlük alanda incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hazırlanan proje üzerine Başkan Yardımcısı Kadircan Esen ve Birim Müdürlerinden bilgiler aldı.

“CUMBALI EVLER VE TARİH KOKAN CADDELERİYLE FARKLI BİR PROJE HAZIRLADIK”

Yeşilyurt Belediyesi olarak farklı ve dikkat çekici yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Çınar, “Mollakasım mahallemizde TOKİ’ye ait 237 dönümlük alanı satın aldıktan sonra buraya her yönüyle dikkat çekici, farkındalık yaratacak, ilçemizin kadim medeniyetini günümüzden geleceğe taşınmasına sağlayacak Yeni Çırmıhtı Projemizi uygulamaya karar verdik. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sırasında halkımıza vaat ettiğimiz yatırımlarımız arasında yer alan bu projemizde, geleneksel mimari ile modern dokuyu bir araya getirmiş olacağız. Burada 202 adet müstakil konuttan oluşan, yolları, sokakları ve mekânlarıyla kadim medeniyetimizin motiflerini günümüz mimari desenleriyle bütünleştirecek, her yönüyle nezih ve güzel alanlara sahip değerli bir projeyi halkımızın hizmetine sunacağız.

Yeşilyurt’umuzun kadim değerlerinin daha fazla gün yüzüne çıkmasına zemin hazırlayacak olan bu projemizin sorunsuz şekilde faaliyet geçmesi adına çok titiz çalışıyoruz. Projemizi Yeşilyurt’umuzun en havadar, güzel ve nezih bir bölgesinde hayata geçireceğiz. Yeşilyurt’umuzun gerek sosyal, kültürel ve sanatsal kimliğine gerekse de ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayacak bir projemizde ki evlerin iç ve dış tasarımları tamamen kadim medeniyetimizi yansıtacak ve cumbalı ev tipinde olacaktır.237 dönümlük alanda Yeşilyurt’un tarihi ve medeniyetini iç ve dış turizme kazandıracağız. Burası doğal bir fotoğraf stüdyosu gibi olacak ve ilçemizin o eşsiz tarihini hep birlikte doyasıya yaşayacağız. Şu anda tasarım aşamasında olan projemizde evlerimiz, yollarımız, camimiz ve diğer mekânlarımız tamamen mahallelilik kültürünü bizlere hissettirecektir.

Projemizin teknik ve resmi boyutlarını tamamladıktan sonra ihaleye çıkartacağız ve ardından satışını gerçekleştireceğiz. Projede yer alacak olanlar, o eski mahalle kültürünü bire bir yaşayacakları ortamlara sahip olacaklar. Bölgede örneği olmayan ve bu yöndeki hizmetlere örneklik teşkil edecek bu projemiz sayesinde belediyemize ek gelirde kazandırmış olacağız. Malatya’ya ve bölgeye farklılık getirecek vizyonel yatırımlarımızın sayısını bu şekilde artırmış olacağız. Her alanda örnek ve önde hizmetlerde bulunan Yeşilyurt Belediyesi olarak gelecek nesillere farklı temalı, geçmişle günümüz ve gelecek arasında köprü vazifesi görecek bu tür yatırımları artırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

'Yeni Çırmıhtı'da yapılacak evler ve sokakların maket görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

58 yorum yapılmış

  • Uğur (4 yıl önce)
    Örf adet gelenek ve goreneklerimizi yaşatmayı hedefleyen güzel bir proje. Başta Yeşilyurt belediye başkanımız sayın Mehmet Çınar olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Mehmet çınar beyefendi bizleri bunları sağladığı için kendilerine ve ekipine çok teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (4 yıl önce)
    Türkiye’nin en yaşanabilir kentlerinden biri olan Yeşilyurt'ta sosyal belediyecilik anlayışı ile durmadan, yorulmadan çalışmaya ve üretmeye devam ediyorlar. Tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe guldas (4 yıl önce)
    Yaptıkları çalışmalar ve projeler ortada. Adamlar ne dedilerse yaptılar. Eksiklikler yok mu? var tabi. Temizlikte çok iyiler. Çevrede ödül aldılar. Yeşilyurt'a yeni yeni çocuk oyun parkları yapılıyor.. Çalışan bir Başkan var. Allah yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Maşallah tek bir ağızdan aynı iltifatları dizmişsiniz :) Yeşilyurt da mı sosyal medya ekibi kurdu ne yaptı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Proje çok güzel gözüküyor , böyle güzel projelerin devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Acar (4 yıl önce)
    Devlet bu kadar borç içindeyken bu rant getirme arzusu Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilecektir.Zaten belediye borç içinde ne bu acele.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ece Nur (4 yıl önce)
    Malatya'nın geleceği için düşünülmüş güzel bir proje biraz daha geniş kapsamlı düşünülmesini tercih ederdim ama çok fazla geliştirici ve ilgi çekici bir proje gibi duruyor umarım malatya ve ayrica yeşilyurt daha da gelişir ve güzelleşir .
    0
    0
    Yanıtla
  • KADİR (4 yıl önce)
    İŞ İSTİYORUZ İŞ BU YAPI İLERİ AKRABALARINIZA VEREREK BİTİRDİNİZ PARALARI
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Olumlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Büşra (4 yıl önce)
    Çok güzel bir proje olmuş Malatya da okuyan gençler olarak gidecek yerler bulamıyoruz ve tarihi eski yapıtları çok beğenen bir ekibimiz var böyle yerler çoğaldıkça bizler de mutlu oluyoruz ve tarihimizi bir nebze de olsa artırıyoruz böyle yerlerin daha da çoğalmasını temenni ediyoruz. Şimdiden tebrikler inşallah bir an önce gerçekleşir bu proje...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halit (4 yıl önce)
    Yazık yazık ormanları yok ediyonuz yeşili sev doğayı koru
    0
    0
    Yanıtla
  • Erensoy (4 yıl önce)
    Güzel bir proje olmuş,emeği geçen herkese teşekkür ederim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi her alanda başarısıyla hep ön planda olmuştur yakin zamanda turkiyede ilk beşe girmiştir çınar baskan ve ekibini tebrik ediyorum bu proje ilçeye tarihi bir zenginlik katacaktir hizmetin kötüsü olmaz yapilan hizmet topluma yararlı halka hitap ediyor bu neden sayin başkanı ve ekibini tebrik ediyorum emeği geçen herkesin ellerine saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    Sayın Başkanım Yeşilyurt sizinle güzellşiyor durmak yok yola devam Rabbim nice güzel projelere imza atmayı nasip etsin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (4 yıl önce)
    Güzel bir proje olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esin (4 yıl önce)
    harika bir proje ve İlçeyi kalkındırıp yükselişe çıkaracak hemde değerli Yesilyurtlularin arsa ve arazilerini hak ettiği fiyata getirmiş olacak... Mehmet Çınar Baskan ise her kesimden sevilip sayılan bir insan. Yenilikçi modern çalışmayı seven azimli bir insan her zaman Mehmet Başkanın kararlarina saygı duyduk cunki niyeti İlçeye değer katmak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ağa (4 yıl önce)
    Proje gayet başarılı olmuş. Hayata geçince sadece yeşilyurtun değil bölgenin en iyi projelerinden biri olur emeği geçenlerin ellerine sağlık Mikail başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (4 yıl önce)
    Çırmıhtılı gardaşım Muhsine selamlar :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihad (4 yıl önce)
    Proje gayet başarılı olmuş. Hayata geçince sadece yeşilyurtun değil bölgenin en iyi projelerinden biri olur emeği geçenlerin ellerine sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (4 yıl önce)
    Başkanım kamil odurki koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Sizin eserleriniz Yeşilyurta yeterde artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail Ünsal (4 yıl önce)
    Çalışkan Başkan, Çalışkan Belediye ? Malatya'da Ciddi Anlamda Çalısan Belediyemizi Tebrik Eder Ve Bu Yolda Daha Nice Güzel Hizmetlerde Duymayı Yüce Rabbimden Niyaz Ederim. Selametle
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayal Buse Çetinkaya (4 yıl önce)
    Modern bir Yeşilyurt için olması gerekenleri yaptığınız icin teşekkür ederim Mehmet Çınar Başkan size çalışacaksınız diye oy verdik hamd olsun elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz Allah sizden razı olsun biz Yesilyurdun gençleri her daim yanınızdayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif Türk (4 yıl önce)
    Sayın mehmet çınar. Başkanımız projelerinde çok güzel adımlar atıyor. Attığı bu adımlarda başarılar. DILIRIYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet onur (4 yıl önce)
    Güzel projeler ile malatyaya yeni yaşam alanları katma konusundaki başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor basarilarılarınızin devamını diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • seda (4 yıl önce)
    yeşilyurt sizin sayenizde canlandı başkanım allah yolunuzu hep acık etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak efe (4 yıl önce)
    Yesılyurt ilcemizi en yüksek seviyelere ulaştıracağına inandığımız değerli başkanımız Mehmet Cınar ın yaptığı her proje ilçemizde ve Türkiye de örnek olarak gösterilmiştir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Elif kaya (4 yıl önce)
    Başkan ödüllere doymayacak gibi duruyor, geri dönüşüm tesisinde aldığınız ödül galiba birilerinin hoşuna gitmemiş ? siz çalışmalarınıza devam edin halk yanınızda olur merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal aydemir (4 yıl önce)
    Güzel bir proje olmuş başkanım yeşilyurt sizinle canlandı kalkındı guzellesti emeğinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • sedanur (4 yıl önce)
    yeşilyurt canlandı sizin sayenizde başkanım Allah yolunuzu açık etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Sayın Başkanım siz proje yapsanız da yapmasanız da fark etmez. Siz gönüllere girdiniz en büyük proje bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Asaf (4 yıl önce)
    Eleştirmekten başka bir şey yapmıyoruz belediyeler rutin çalışmaları zaten yapıyor, farklı bir proje yapılacağı zaman hurra saldırı dışarda gelen iş adamları doğruyu söylüyormuş malatyalılar hasüt...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazan (4 yıl önce)
    Diğer belediyeler otururken kara kara düşünürken sahada sabah akşam koşturan başkanı tebrik ediyorum.ayrıca gedik kültür merkezi çok güzel olmuş.Bu proje yapılırsa yeşilyurt atilim yapar tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Cansu ozer (4 yıl önce)
    Kültürel yaşamın zenginliğini arttırmak için daha bir çok proje malatyayı ve Yeşilyurt u bekliyor sanrım. Malatya bölgenin önemli merkezleri haline gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Merve (4 yıl önce)
    Aday Adayı olduğunuz zaman açıkladığıniz projelerin bir çoğunu gerçeklestirdiniz. Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel bir proje olmuş tarih ve modern yapının birleşmesi aynı zamanda turizm açısından avantajlı bir proje teşekkür ederiz Mehmet Çınar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Türk (4 yıl önce)
    Harika bir proje olmuş Yesilyurt hak ettiği projeleri Mehmet Çınar Baskan sayesinde istenilen seviyelere ulaştıracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan demir (4 yıl önce)
    Meyve veren ağaç taşlanir derler memlekete faydası olan insanlar malesef siyasiler tarafından sevilmiyor. Bir çok proje açıklanirken ve yapılırken bu yorumları kim ne için yapıyor anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaan (4 yıl önce)
    Sayın Başkanım Yeşilyurt sizinle canlandı durmak yok yola devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Memlekete bir çok projelerin ve çalışmaların oldu Çınar başkan. Seni Büyükşehir Belediye başkanı olarak görmek istiyoruz adam gibi adam. Kul hakkı yemeyen fakirin fukaranın hakkını gözeten bir başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (4 yıl önce)
    Bir yesilyurtlu olarak eski kültürün yaşatılması acısından beni heyecanlandıran proje , meydana da el atılırsa seviniriz
    0
    0
    Yanıtla
  • eski kultur cirmiklida herkes yamali kara lastik insanlar yoksul simdi firaun piramitleri arasinda ac insanlar yapacaksa yoksul halka yapsinlar bide resim var icraat yok malatyada 15 yildir hizli tren yapiyorlar haberin yok birkac tane zengin ev yaparsalar cirmiklilar insaatta amelelik yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSA (4 yıl önce)
    Bu nasıl memleket ? çalışan niye çalışıyor ? çalışmayan neden tembel ? adam oraya buraya savruluyor birşeyler yapmaya çalışıyor yine yaranamıyor ? hiç çalışmazsa haberde olmaz dolayısıyla yorumlarda olumsuz olmaz ?(admin yayınlarmı oda meçhul)
    0
    0
    Yanıtla
  • isteyen kişi (4 yıl önce)
    zengin düşmallığı fakirliğinizi arttırır
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (4 yıl önce)
    Bi başkan inşaattan diğeri veterinerlikten anlıyor diyorsun peki sen bir şeyden anlıyor musun, En azından onların bir uzmanlık alanı var ya senin ha çok idealist yazıyon ama altı boş genel ifadeler yazıyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çınar gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanı. Sizinle gurur duyuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    ahaaa..yine rant için bir yerleri eşip betona gömecekler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bırakın başkancılık oynamayı kasada metelik yok Mütehide odeme yapmaz malzemeciye ödeme Yapmaz elini veren kolunu alamaz belediyeden Borcabatmış gırtlaga kadar yeni çırmıhtı yapacakmış Hangi parayla yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Eser (4 yıl önce)
    Çok başarısız bir belediye örneği. Resmen zenginlere çalışıyor. Dahada iflah olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (4 yıl önce)
    başka bildikleri bişey yokki
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    cirmiklida fakir fukarayi kovon gitsin guruntu kirliligi yapiyor zenginler otursun oralarda villa bir trilyon ALLAH rizasi icin fakirlere yapinda gunyuzu gorsun garibanlar fahrikayahanda daire alinmiyor 400. 500 milyar suriyelilere ev yapacaksiniz biz ne vatandasiyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Eski kültürümüze dair ne varsa yerle bir ettiniz.Her yeri beton ucubelerle doldurdunuz.Şimdi de kalkmış cumbadan mahalleden komşuluktan dem vuruyorsunuz.Anlamak mümkün değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaskade (4 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Yeşilyurt Belediyesi tarafından Tarihi Tescilli yapıları tekrar ayağa kaldırıp gelecek nesillere miras bırakmak icin yaptığı restorasyon çalışmalarını yerinde inceleseydiniz bu yorumu yapmazdınız sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    Başkan herkesin alamayacağı binalar proje ve yatırım olarak değerlendirilemez. Madem hazır beton dökmek istiyorsunuz biryerlere Sanayi yapın...
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (4 yıl önce)
    Merak ediyorum, bu yeni çırmıktı mız eski çırmıktıya mesafesi ne olacah, kimlere peşkeş çekilecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    1-)Yeşilyurt Belediye Başkanı İnşaat Müh. ve Müteahhit olduğu için bütün icraatları inşaat sektörü etrafında dönüyor. Çünkü başka bir alanda bilgi ve tecrübesi yok. 2-)Battalgazi Belediye Başkanı Veteriner olduğu için o da Mesleği ile alakalı işler ile uğraşıyor. Sürekli Hayvan pazarını ziyaret edip duruyor. Bizim beklentimiz, vizyon sahibi, her alanda bilgi sahibi, daha önce kimsenin akıl edip yapmadığı icraatlar yani Malatya ya ilkleri getirecek, yapacak yeri geldiğinde herkes Malatya yı referans gösterecek, kıskanacak ,katma değeri yüksek icraatlar bekliyoruz. Demek ki Belediye Başkanı seçerken adayı her yönüyle tanımak gerek, donanımlarını bilmek gerek. Çok merak ediyorum bu belediye başkanlarının danışmanları bari farklı mesleklerden iş bilen insanlar olsun, belki onlar başkanı doğru yönlendirir. Bu proje tarihi görüntülü lüks villa kent yapımıdır. Malatya ya gelen yerli yabancı turistler böyle yapmacık şeylere değer mi verecekler sanıyorsunuz. Bana göre bu tür projeleri derhal bırakıp, Malatya halkına hizmet etmeye dönsünler, şehir trafiğini düzenlesinler, ortalıkta hiç görmediğimiz zabıta kurumunu faal çalıştırsınlar ve daha bir sürü sorunu çözsünler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt belediyesi her alanda başarısıyla hep ön planda olmuştur yakin zamanda turkiyede ilk beşe girmiştir çınar baskan ve ekibini tebrik ediyorum bu proje ilçeye tarihi bir zenginlik katacaktir hizmetin kötüsü olmaz yapilan hizmet topluma yararlı halka hitap ediyor bu neden sayin başkanı ve ekibini tebrik ediyorum emeği geçen herkesin ellerine saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Zengin kesim için yeni yaşam alanı..
    0
    0
    Yanıtla