SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"25 Mahalledeki 540 Konut 1-2 Ay İçerisinde Tamamlanacak"

0
Güncellendi - 2021-01-06 07:12:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 24 Ocak’taki Malatya depreminden etkilenen 86 kırsal mahallede çalışmaların devam ettiğini belirterek “25 mahallede yapımı hızla devam eden 540 konut 1-2 ay içerisinde tamamlanacak. Geri kalan mahallelerimizde plan, proje ve yer tespit çalışmaları ile temel ve inşaat hazırlıkları sürüyor” dedi.

24 Ocak’ta meydana gelen depremde ağır hasar alan konutların bir kısmının kentteki kırsal mahallelerde olduğunu ifade eden Kahtalı, “Toplamda 25 kırsal mahallemizde şimdilik 540 konutun inşaat çalışmaları devam ediyor ve 1-2 ay içerisinde tamamlanacak. Diğer mahallerimizde de plan, proje ve yer tespit çalışmaları AFAD ve TOKİ tarafından sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.

Bulutlu Mahallesinde Konutlar Bitme Aşamasında

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile birlikte deprem konutlarının büyük oranda tamamlandığı Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Bulutlu mahallesindeki çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Bulutlu Mahallesinde 27 konut yapımının tamamlandığını ifade eden Hakan Kahtalı, “Geçtiğimiz yıl Merkez üssü Elazığ/Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremin Malatya’mızda da etkili olması hasebiyle oluşan sıkıntıları yaptığımız konutlar ile gidermeye ve depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Şehrimizin çeşitli bölgelerine inşa ettiğimiz bu konutlarımız ile birlikte depremin yarattığı olumsuzlukları bir an önce ortadan kaldırmak adına var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın deprem sonrası meydana gelen mağduriyetlerini bu güzel konutlarla gidereceğiz inşallah. Bugün geldiğimiz noktada Bulutlu Mahallemiz’deki konutlarımızın yüzde 90’a yakın bir oranda bittiğini görüyoruz. Şuana kadar toplamda 34 konutu hedeflediğimiz Bulutlu Mahallemiz’de 27 konutun yapımını tamamlamış bulunmaktayız. Kalan 7 konutumuzu da bir an önce bitirip vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. En fazla 1-2 aylık bir süreçte bu konutların yapımını tamamlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda yüklenici firma ile yaptığımız görüşmelerde mahallemize muhtar evi, TOKİ yetkilileri ise yerel mimariye uygun bir cami yapacaklar. Battalgazi Belediyemiz ise çocuk parkı inşa edecek” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Füsun (3 yıl önce)
    Merkezdeki evlere daha başlanılmadı ya kalkmış yapılan evler diyolar merkezdeki ler insan degil mi onlar da 12 aydır magdur en kısa zamanda yapılacak denildi milleti geçiriyorlar lafla başka bişey yaptıkları yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (3 yıl önce)
    Allah emeği geçenlerden razı olsun
    0
    0
    Yanıtla