SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"270 Milyon Doz Aşı İçin Anlaşmamız Var"

0
Güncellendi - 2021-05-23 00:49:57
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadele kapsamında yaptığı aşı anlaşmalarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, paylaşımında "100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BionTech ve 50 milyon doz Sputnik aşıları için anlaşmamız var. 270 milyon doz nüfusumuzun 3 katından fazla aşı. Bu güce güvenin." ifadelerine yer verdi.

Yeterli aşıya erişim için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Sırası gelen vatandaşlarımızın aşı olması halinde bu yaz salgının yıkıcı etkisi sona erecek. Sırası gelen vatandaşımız aşısını olmalı. Bu güce güvenin."

AŞI RAPORU..

Bu arada, Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, dün saat 19.45 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 15 milyon 883 bin 637, ikinci doz aşı sayısı 11 milyon 878 bin 352 oldu. Toplam aşı sayısı ise 27 milyon 761 bin 989 olarak hesaplandı.

İstanbul'da uygulanan birinci doz aşı sayısı 2 milyon 681 bin 315, ikinci doz aşı sayısı 1 milyon 884 bin 789, toplam 4 milyon 566 bin 104, Ankara'da birinci doz aşı sayısı 1 milyon 305 bin 849, ikinci doz aşı sayısı 998 bin 83, toplam 2 milyon 303 bin 932, İzmir'de ise birinci doz aşı sayısı 1 milyon 62 bin 161, ikinci doz aşı sayısı 824 bin 31, toplam 1 milyon 886 bin 192 doz olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanlığınca son 24 saatte birinci ve ikinci doz toplam 143 bin 630 Kovid-19 aşısı yapıldı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Madem bu kadar aşı anlaşmamız var, aşıya başlanılalı 6 ay oldu, Hala 50 yaşın üzerindeki insanlara sıra niçin gelmedi? Lafla peynir gemisi yürümüyor ne yazık ki. Dua edin ki Biontec in sahibi Türk. Eğer Uğur Şahin olmasaydı aşısız ortada kala kalmıştık. Bu durum bile pandemi sürecinin ülkemizde ne kadar kötü yönetildiğinin bir sonucudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    Erciyes Üniversitesi'nde yürütülen yerli aşı faz 2 çalışmasında aşıların yapıldığı gönüllülerin yüzde yüzünde antikor oluştuğu belirlendi.faz3 önü açıldı. buna göre yerli aşının eylül de acil kullanıma izni çıkar diye düşünüyorum o zaman 270 milyon doz asının alınması benim mantığım almıyor. kaldı ki ilk yapılan aşı hangisiyse ikincide aynı aşının yapılması gerektiğini uzmanlar söylüyor o halde yerli aşı bir işe yaramayacak yada iki doz aşı yeterli olmayacak üçüncü aşı yerlisi yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yasar (2 yıl önce)
    270 milyon doz asiniz varda ben randevu aldığım halde neden aşı olamadım.
    0
    0
    Yanıtla