SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8. Malatya Uluslararası Film Festivali Başladı

0
Güncellendi - 2018-11-11 20:43:30
8. Malatya Uluslararası Film Festivali Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen Malatya 8. Uluslararası Film Festivali başladı. Açılış gecesinde, ünlü komedyen Cem Yılmaz, usta sanatçı Şener Şen’e ‘Onur Ödülü’nü takdim etti. Bu yıl ki festivalde Türk Sineması’nın bir diğer önemli isimlerinden Perran Kutman’a da ‘Onur Ödülü’ verildi. Usta komedyen Şener Şen ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Malatya, siyaset ve sanat alanında ülkemize derin izler bırakan büyük insanlar yetiştirmişlerdir. Malatya’nın böyle bir özelliği var” dedi.

Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl 8’inci kez kapılarını sinema ve sinemaseverlere açtı.

Filistin’in konuk ülke olduğu ve birçok yenilikle sinemaseverlerle ‘merhaba’ diyen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreni Malatya Nikah Saray’ında gerçekleştirildi.

Kırmızı halı geçişinin ardından festivalin açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’mız, ülkemizin yükselen bir değeri. Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’üyle Kürt’üyle, zenginiyle fakiriyle hoşgörü, sevgi ve muhabbet içerisinde yaşayan ve bunu benliklerine sindirmiş bir şehrimiz. Sekizincisini tertip ettiğimiz Malatya film festivali, uluslararası özelliğiyle Türkiye’mizde değeri olan ve hepimizin bir adım öreye nasıl götürebiliriz dediğimiz bir çalışma” dedi.

AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın yıldızlar şehri olduğunu ifade ederek, Malatya’dan sanat, spor ve siyaset alanında yıldızlarının bol olduğunu belirtti.

Çalık, Malatya’nın sanatla buluştuğu bir günü yaşadıklarını kaydederek, festivalin 44’lerini, 444’lerini görmeyi temenni etti.

“FESTİVAL İNŞALLAH BÜYÜK BİR ENERJİYLE DEVAM EDER”

Sahneye çıkıp, kısa süreli sunuculuk yapan ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Bir Malatya türküsüyle başlayalım. Risk almayalım bence. Şener Şen ile bu sabah Malatya’ya geldik. İnşallah bu yolculuğumuz uzun süre devam eder ama bir saat 15 dakikada geldik. Festivalde onunla buluştuğun için mutluyum. Malatya’da çok az vakit geçirdim. ‘Malatya’yı nasıl buldunuz?’ sorusuna, ‘fotoğraf gelişmiş’ dedim. Film festivalin bir şehre kattıkları zahmeti çok büyük bir organizasyon çok mutluluk verici. İnşallah 80.yılına kadar iştirak etmek isterim. Bugün söyleşi yaptık. Çok uzun süre kalmak isterdim ama izdiham oldu. Organizasyonun büyümesi için potansiyel var. İnşallah çok büyük bir enerjiyle devam eder, bizde geliriz. Çok uzaktan da değilim, Gürünlüyüm” dedi.

“İNSAN YAŞAMI SANATTAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “Malatya sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün, muhabbetin şehri. Malatya, birçok etnik gurubun,  dini inanışların bir arada hoşgörüyle yaşadığı Malatya’mızın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması önemli. Bu organizasyonun sekizincisinin yapılması her şeyden önemli artık gelenekselleşmesini önemsiyoruz” diye konuştu.

Malatya Valisi ve Festivalin Onursal Başkanı Aydın Baruş da insan yaşamanın sanattan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Sanat olmadan siyah beyaz yaşamamızın renklerinin farkına varamayız. Sanatın duygu ve düşünce dünyamızda sürekli yer alması çok önemli. Film izlerken dramlarda hep birlikte ağlarız komedilerde hep birlikte gülümseriz ve izlediğimiz bir filmden etkilenerek hayata dair düşüncelerimizi birlikte paylaşma ihtiyacı duyarız. Sinema sanatının hem ilimiz hem de ülkemiz için önemli olduğunun ifade etmek istiyorum. Bu festival kapsamında toplumun çok değişik kesimleri değişik ustalarımızın filmlerini izleme bahtiyarlığına erişeceklerdir.”

Festival direktörü Suat Köçer ise festivalin düzenlenmesine katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile destekleyen kurumlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından festivalde yarışacak filmlerin kategorileriyle jüri üyeleri tanıtıldı.

ŞENER ŞEN, PERRAN KUTMAN VE OSMAN SINAV’A ‘ONUR ÖDÜLÜ’ VERİLDİ

Festivalde, ‘Onur Ödülleri’ usta oyunlar Şener Şen ve Perran Kutman ile ünlü yönetmen Osman Sınav’a verildi. ‘Sinema Emek Ödülü’ makyaj sanatçısı Derya Ergün’e, ‘Türk Sinemasına Katkı Ödülleri’ ise Malatya Yeşil Sinemaları sahibi Hüseyin Yeşil ile Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan’a takdim edildi.

‘Türk Sinemasına Katkı Ödülleri’ ise Malatya Yeşil Sinemaları sahibi Hüseyin Yeşil ile Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan’a takdim edildi. Hüseyin Yeşil’e ödülünü Türk film yapımcısı ve yönetmen Abdurrahman Keskiner takdim etti. Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan’a ise ödülünü film yönetmeni Atalay Taşdiken verdi.

‘Sinema Emek Ödülü’ makyaj sanatçısı Derya Ergün’e verildi. Ergün’e ödülünü Malatya Valisi ve Festivalin Onursal Başkanı Aydın Baruş takdim etti.

Türk yapımcı, yönetmen, senarist ve reklamcı Osman Sınav’a ‘Onur Ödülü’ verildi. Sınav’a ödülünü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat verdi. Osman Sınav, “Sete her sete çıktığımda bana bu işi nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum. Hala sinema yapıyor olabilmekten mutluyum” dedi.

Dünyada başka bir yapamayacağını anlatan Sınav, hala sinemada olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Perran Kutman ise Onur Ödülü’nü oyuncu Şerif Sezer’in elinden aldı. TRT arşivinden ulaştırılan Kutman’ın şarkı söylediği görüntü sahnede izlettirildi. Duygu dolu anlar yaşayan Kutman, “Çok teşekkür ediyorum. 53 yıldır bu mesleği yüreğimle, sevgimle, saygımla icra ediyorum. Neticesinde de böyle ödülle taçlandırılıyorum. Genç oyuncuların yürekleriyle sevgileriyle var olmaları ve bu ödülle taçlanmalarını diliyorum” diye konuştu.

43 yıllık sinema kariyeri boyunca 35’ten fazla filmde rol alan, tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının en deneyimli oyuncularından Şener Şen’e ödülünü usta komedyen Cem Yılmaz verdi. Av Mevsimi filminde birlikte oynayan ikili sahneye alkışlarla çıktı. Yılmaz, usta oyuncunun önünde eğildi.

Usta oyuncuya ödülünü takdim eden Cem Yılmaz, “Bizim hayatımızda usta insan güzel şeyleri yapan kişi usta oluyor. Şener abi her gün güzel şeyler yaparak bizi zorluyor, daha iyi olmamızı sağlıyor. Bütün her şeyi öğrendiğimiz ustayla aynı sahnede olmak büyük mutluluk. Her şeyin en güzeline layık” dedi.

Şener Şen ise “Cem’in kadir bilir övgüleri, gereğinden fazla övgülerine teşekkür ederim. Bu ödülü, en parlak oyunculardan Cem Yılmaz’ın elinden almaktan onur duydum. Rahmetli Kemal Sunal’ı görmek, İlyas Salman’ı hatırlamak beni ayrıca duygulandırdı. Malatya’nın böyle bir özelliği var. Siyaset ve sanat alanında ülkemize derin izler bırakan büyük insanlar yetiştirmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Şener Şen, tiyatro kökenli olduğunu ifade ederek, tiyatroya geri döneceğinin müjdesini verdi.

Festivalin ödül töreni 15 Kasım’da düzenlenecek.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Şuraya yazılan yorumlara bakıyorum diyorum elde olan bu yoruma ne gerek. Şu festivalin getirisi götürüldü reklamı herşeyden önemlisi sanat. Bakış açınız çok iyi malzeme bu ne diyelim. Bazı yorumlar çok yobaz. Neleri nelere baglamissiniz. Sizin hayatınız parti ve ideoloji etkenli.hepimiz bir parti ve ideolojisi var ama olmadık şeyleri olmadık şeylerle ilişkilendirme de bu şehirde çok vahim vakalar var.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (5 yıl önce)
    Hani derler ya "Kendi çaldı, kendi oynadı." Yahu memleketin haberi yok böyle bir organizasyondan. Ne bir etkinlik ne bir halkla sohbet? Kapandılar bir otele al gülüm ver gülüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Hiç bir şey bunların umurunda değil! Burada garip bir vatandaşı bile göremesiniz. Millettin parasıyla caka satıp reklamlarını yapmaktan başka bir şey değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Film festivali ne alaka, hangi yapımcı Malatyada film cekti buranın reklamını yaparak bir katma değer sağladı. Birakin bu işleri Malatyaya katkısı olmaz madem festival yapacaksiniz kaysi ile bütünleşen festival yapinki sehrimize katkisi olsun Bir taraftan ülkede kriz var tasarruf diyorsunuz vatandaşa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Tarafsız olun lütfn. Korkmayın biliyorum en az 200 yorum vardır bu habere ama korku işte.. ülkeyi bitiriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan tunç (5 yıl önce)
    Bu festival yarın kapanışı yapılmalı 7 Şehit 25 yaralı 4 ağır yaralı varken gülmek oynamak biz Malatyalılara yakışmaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Bu festival hemen iptal edilmesi lazım çünkü 7 şehit 25 yaralı 4 ağır daha ne söyliyem kardeşim sanki APK filim festivali
    0
    0
    Yanıtla
  • Nüans (5 yıl önce)
    AKP'nin adamları, sanatçılardan daha çok..Bi film de onlar çeksinler derim ben:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan caner (5 yıl önce)
    Kendinize dikkat edin suya zam gelecek demekki☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • BİR T.C Lİ (5 yıl önce)
    KİMİN UMRUNDA GENÇLİĞİMİZ BİTİYOR YAZIK TÜRKİYE YAŞLILARLA BAŞBAŞA KALACAK
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (5 yıl önce)
    yediniz içtiniz kalktınız halk kim vardı ne zman oldu bilen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • devletci (5 yıl önce)
    Halk ekmek derdinde siyasiler şatafatlı yaşam derdinde ne sanatı ne sinaması bunlar egolarını tatmın edıyorlar milet iş istamı istiyor fabrıka ıstıyor uretım ıstıyor fılım festıvalı degıl
    0
    0
    Yanıtla
  • samı (5 yıl önce)
    Onlarda bizi görecekmi? Ünlüler Malatya yı çok merak ettikleri için yada Malatya Valisi ve belediye başkanı ile tanışmaya gelmediklerine göre olan Malatya hakkına oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Sanat sevmeyenler başka kapıda çöreklenin. Halk sanki kendisi, sanat sevmiyorsan sevmede eleştirme hakkın yok, evinde dizi izle çekirdek çit, biz FESTİVALDEYİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (5 yıl önce)
    Halktan uzak malatyadan uzak kendin çal kendin oyna festivali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Memelekette 25 asker yaralı,sanıyorum Şehitlerde var 7 asker kayıp,ama beyefendilere bakın
    0
    0
    Yanıtla