SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Şubat'ta Tankların Önünde Dimdik Durmuş Biriyim"!.

0
Güncellendi - 2021-03-01 10:04:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın anma programına katılmasına ilişkin, “Erbakan hocayı anma törenine katılıp Türkiye tarihinde kara bir leke olan 28 Şubat postmodern darbesini kınamamak ikiyüzlü takiyyeci siyasettir. Bir 28 Şubat zulmü olan başörtüsü yasağının devamını isteyen Kılıçdaroğlu, vesayeti karakter, ikiyüzlülüğü siyaset haline getirmiştir” dedi.

Milletvekili Çalık, katıldığı 24 TV’de Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular”programında muhalefeti sert sözlerle eleştirdi. Çalık, İYİ Parti’nin CHP ile birlikte hareket ederek savrulmasına şaşırdığını belirterek, “İYİ Parti’nin, CHP ile beraber yol yürüyebilmesi çok büyük bir savrulmadır. CHP’nin, HDP’nin, İYİ Parti’nin ve Saadet Partisi’nin içerisinde olduğu bir ittifakın varlığı beni şaşırtmaktadır” dedi.

Çalık, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın, vefatının 10. yılında ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ adıyla düzenlenen anma programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmasına ilişkin, “28 Şubat’ı destekleyen CHP zihniyetinin bugün o programa katılması ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yan yana poz vermesi ilginçtir. Halen fırsat bulsalar o dönemi hortlatmak isterler, milletin iradesine pranga vurmak isterler. Bunlar, Türkiye tarihinde kara bir leke olan ve nice aile dramları yaşatan 28 Şubat postmodern darbesini kınamazlar fakat Erbakan Hoca’nın anma programına katılarak takiyye siyaseti yaparlar, ikiyüzlü siyaset yaparlar. Bunlar bir 28 Şubat zulmü olan üniversitelerde başörtüsü yasağını savunup,

‘Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkum var’ diyenlerdir. TBMM'de kabul edilen üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya hem imza atan hem de dilekçesini Anayasa Mahkemesine koşa koşa götüren Kılıçdaroğlu aslında vesayeti karakter, ikiyüzlülüğü ise siyaset haline getirmiştir. Sadece Kılıçdaroğlu değil CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘Yuppie! Türbanlı rektörümüz olmuş, uzaya füze göndeririz çok yakında. Veya atom çekirdeğini parçalarız’ diye dalga geçmiştir” dedi.

“ANNELER ÇOCUKLARININ KOKULARINI BİLİRLER”

Öznur Çalık, Diyarbakır annelerinin HDP il binası önündeki evlat nöbetine ilişkin soru üzerine, Diyarbakır annelerinin çığlını herkesin duyması görmesi gerektiğini dile getirdi. Çalık, şunları aktardı: “Diyarbakır Annelerimiz 546 gündür Diyarbakır HDP il binası önünde oturuyorlar. O evlatlar kandırıldılar, zorla kaçırıldılar. Anneler çocuklarının kokularını bilirler, tanırlar ve o kokuların hangi kapıdan geldiğini bilirler ve o kapının HDP kapısı olduğunu biliyorlar. Çocuklarını HDP’nin kandırdığını, kaçırdığını ve HDP’nin de PKK’nın uzantısı olduğunu biliyorlar. PKK’nın çocukların geleceğini, hayatlarını karartan hain bir örgüt olduğunu biliyorlar ve o annelerimiz HDP’nin kapısında evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz diyorlar.”

“6 MİLYON OYU SİZ ÇOCUKLARI DAĞA KAÇIRMAK İÇİN Mİ ALDINIZ?”

“HDP Kandil’den talimat alan bir partidir” diyen Çalık sözlerini şöyle sürdürdü:

“HDP, meclis üyelerinden il başkanlarına ve TBMM’deki milletvekili listesine kadar kimlerin olacağını Kandil’den talimat alarak yapıyor. Demokrasinin sekteye uğratılması için en önemli sebeptir, bütün siyasi partilerinin iradeleri kendilerinde olmalıdır. Siz kim için siyaset yapıyorsunuz? 6 milyon oyu siz çocukları dağa kaçırmak için mi aldınız? Bebek katilini savunmak için mi aldınız? Aklınızı Kandil’e kiraya vererek, Kandil’in vesayetiyle siyaset yaparak demokrasiye katkıda bulunamazsınız. Biz yıllardır yargı, askeri, bürokratik dahil bütün vesayetlerle mücadele ettik. Biz şimdi terör vesayetiyle siyaset yapan HDP’ye bir kez daha diyoruz ki, bu zamana kadar terörle aranıza mesafe koyamadınız. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çatısı altında siyaset yapmak istiyorsanız, terör örgütüyle aranıza mesafe koyacaksınız. Çukur siyaseti yapmayacaksınız.”

“BURADA SAFLARIN BELLİ OLMASI LAZIM”

Çalık, terör örgütü PKK tarafından alıkonularak Gara'da şehit edilen Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih Özbey’in ailesini geçen hafta bir kez daha ziyaret ettiğini belirterek, “Malatya’da ailemizi evinde ziyaret ettik. O gün ailemiz bizlere, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun televizyon konuşmasını ve sonrasında bizim açıklamamızı dinlediklerini ifade ettiler. Ailemiz, “Sizler bizim yanımızda konuştunuz nasıl inkar eder Pervin Buldan” dediler. Bütün ve büyük fotoğrafa baktığımızda herkesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliği ve beraberliği için emin adımlarla yürümesi lazım. Burada da safların belli olması lazım. Bir tarafta birliğimize, beraberliğimize kurşun sıkan PKK ve onun uzantısı HDP var. Bir tarafta milli birliği ve beraberliği sağlamak isteyen Cumhur ittifakı var. Sadece HDP değil, HDP’ye dostum diyen, “birlikte iktidar olacağız” diyen ve her gün milletin değerleriyle kavga eden Kılıçdaroğlu’nun CHP’si var. CHP, 70 yıldır tek başına iktidar yüzü göremeyen bir parti. Bu gidişle milletimiz onlara bir daha tek başına da, dostlarıyla birlikte de iktidar yüzü göstermeyecek” diye konuştu.

“BUNLAR HANGİ ŞEHİDİMİZİN CENAZESİNE KATILMIŞLAR?”

Çalık, HDP’li milletvekillerinin, “PKK ile herhangi bir diyaloğumuz, bir irtibatımız yok” sözlerine de tepki göstererek, “Dönüp bakıyorsunuz bu sözleri söyleyen HDP’li milletvekillerinin sosyal medya hesaplarına, ziyaretlerine, konuşmalarına. Bunlar hangi şehidimizin cenazesine katılmışlar, ailesine taziyeye gitmişler. Bunlar ancak evlatlarımızı katleden teröristlerin cenazelerine katılırlar. Kandil’e, Gara’ya terör örgütün yuva yaptığı yerlere giderler, talimatları alıp Türkiye’ye dönerler. Siyaset yapacaksanız 83 milyon vatandaşımız için siyaset yapacaksınız, terör örgütünün sözcülüğünü yapmayacaksınız. PKK’nın yakıp yıktığı yerlere, ilçelere, caddelere, sokaklara biz sosyal devlet anlayışıyla yatırımlar, hizmetler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALKIŞLAYANLARA MECLİSTE GEREKEN YAPILACAK”

HDP milletvekillerine ait fezlekelerle ilgili, CHP ve İYİ Parti'den gelen farklı açıklamaların sorulması üzerine Çalık, Anayasa ve iç tüzük kurallarının belli olduğunu belirterek, “TBMM’nin gündemine gelen bu fezlekeler iç tüzük gereğince Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na gelecek ve orada raporlar hazırlanacak sonra da Genel Kurul'un gündemine gelecek. Bu konuda biz Cumhur ittifakı olarak üstümüze düşeni yapacağız. Diğer partilerde siyaset yapan milletvekillerinin de terörle arasına mesafe koyamayanlar için gerekeni yapacağını umuyorum. Terör örgütüyle bağlantısı olan, onları alkışlayan, organik yada inorganik bağlarını koparamayan kişiler TBMM’de temsil edilmemeli. Zaten CHP’de bu duruma tepki gösteren, rahatsız olan milletvekilleri de partilerinden bir bir istifa ediyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“28 ŞUBAT DEMOKRASİNİN YÜZKARASIDIR”

Çalık, 28 Şubat postmodern darbesinin 24’üncü yıldönümüne ilişkin, “28 Şubat süreci bu demokrasinin yüzkarasıdır, tarihin en karanlık sayfasıdır. O dönem 70 bine yakın kişinin gözaltına alındığı, 20 bine yakın öğrenciye çeşitli cezaların verildiği, 5 bine yakın başörtülü öğrencinin soruşturma geçirdiği, 12 binden fazla memurun görevden alındığı veya sürgün edildiği, 8 bine yakın memurun soruşturma geçirdiği, 70'e yakın sivil toplum kuruluşunun kapatıldığı, 80 bin civarında kişinin işten atıldığı, 30 bin kişinin zorunlu izne çıkarıldığı ve nice aile dramlarının yaşandığı bir dönemdir. O dönemde milletin iradesine darbe vurularak Refah Partisi kapatılmıştır. Muhafazakâr olan memleketim Malatya o dönemde darbeciler tarafından pilot il seçilmiştir. Ben o dönemi canlı yaşamış biriyim. O gün başörtülü kızlarımızın sürüklenerek gözaltına alındığına, işyerimin yakınındaki İmam Hatip okulu önünde tankların yürüdüğüne şahit olan ve tankların önünde o ailelerimizle birlikte dimdik durmuş biriyim. Benim doktor olan ablam, 28 Şubat’ın en acı darbesini yaşayanlardan biri. Çalıştığı kamu kurumunda o süreçte ‘ya başını açacaksın yada görevi bırakacaksın’ dediler. Ablam da görevinden istifa etti. Yine bir ablamda öğretmendi eşi ise binbaşıydı. Eşiyle tehdit edildi. Allah bir daha bu millete 28 Şubat'lar, 15 Temmuz’lar yaşatmasın.” ifadelerinde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • mehmet (3 yıl önce)
    malatyamızda ne kahramanlar varmış? valla çok güldüm
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetraOzan (3 yıl önce)
    Ne zaman? Biz neden görmedik?
    0
    0
    Yanıtla
  • eren (3 yıl önce)
    bir insan kendini bu kadar komik duruma düşürmez ha ha ha
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Harbi majatyamiz destan sehri, Battalgazi destanını gölgede bırakır bu kahramanca, can siparane durus...doğruysa helal olsun, degilse yalan evin yıkıla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (3 yıl önce)
    Ya lütfen hangi partde olursanız olun. Samimi iseniz kanun çıkartın askeri darbe kanunu ile kılık kıyafet kanunu hala geçerli. Kimsenin Tankın karşısına çıkmasına gerek yok kanunu değiştiriniz. Kamuda kılık kıyafet serbest olsun. Bunu ister vatan partisi ister CHP ister MHP ister Ak Parti yapsın. Lütfen artık kılık kıyafet özgürlüğüne kavuşalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Başıda hikaye sonuda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    O kadar yüklenmeyin sayın vekilimize. Kafasında hayal kurmuş ben de şöyle şöyle yapsaydım, şöyle dursaydım kahraman olurdum diye. Sonra hayali gerçek sanmış. Anlatmış. Ama gerçekle hayal birbirine karışmış. Mesela 28 şubatta Malatya da tank filan yürümemiş. Vekilimizin dükkanı da Sincan da değilmiş. Ama olsun ne de olsa her dediğine inanacak %52 var. Zaten onlara söylüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bu sözleri geçmişte yani 28 şubatta iki dönem DYP’den Milletvekili adayı olan Öznur Çalık mı söyledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    O dönem doğru yol partisinden aday adayıydın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Sayın milletvekili 28 Şubat döneminde ne zaman tank Malatya şehir merkezine girdi? Kaldıki o dönemde Malatya'da hiç bir askeri birlikte tank bulunmuyordu. Sizin o dönem eczanenizin İmam Hatip Lisesine komşu olmasının dışında imam hatiplilere bir yakınlığınız olmuşmuydu? Siyaset uğruna bu kadar yanlış bilgi size ve siyasi tecrübenize yakışmıyor. Sanırım yaşlılık belirtisi sizinki, yoksa koca Malatya ile bu kadar dalga geçilmeyeceğini bilebilecek bir konumdasınız. "Ablalarınızı 28 şubat mağduru göstermek" ucuz siyaset işidir, Sizin 28 Şubat dönemindeki duruşunu en iyi meslektaşlarınız biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (3 yıl önce)
    Sayın vekil bugün bir Mart, nisan bir değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (3 yıl önce)
    Tank ve sizin eczane? Ayip,koskoca ayip!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (3 yıl önce)
    28 şubatta tankların önünde duran görmedim ben ama yanlış mi hatırlıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • akıloyunları (3 yıl önce)
    Arkadaşlar devletinizin yanında olun ama kişilerin yanında olmayın. Çünkü siyasiler menfaatleri gereği yer değiştirdiklerinde açıkta kalırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ferimah (3 yıl önce)
    Her daim devletimizin ve vekilimizin yanındayız. Her türlü darbeye karşıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat K. (3 yıl önce)
    Gençler olarak devletimizin, hükümetimizin, milletimizin her zaman yanındayız. Hiç bir darbeye boyun eğmeyeceğimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • he he (3 yıl önce)
    He yav, ne günlerdi! Hatta hepimiz kaçmıştık, Öznur hanım yapayalnız tankın karşısında öylece kalmıştı. ( Sanırım büyükşehir belediye başkanlığına hazırlanıyor. Malatya'nın nabzina göre şerbet vermeye başladı. Selo başkan dikkat et?)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ela bozdemir (3 yıl önce)
    Helal olsun başkanım. Sizı gıpta ediyorum ve hayranım size. Her zaman dik duruşunuzdan asla ödün vermediniz.maşallahınız var ???
    0
    0
    Yanıtla
  • çırmıktılı (3 yıl önce)Ela bozdemir isimli kullanıcı yorumuna
    Ben de kadın kolları yönetiminde olsam hayran olurdum, ama yönetimde değilim çünkü kadın değilim. :))
    0
    0
    Yanıtla
  • bir bilen (3 yıl önce)
    ver mehteri
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (3 yıl önce)
    28 Şubatta Öznur hanım nerede hangi tankın önünde durmuş.CHP'yi ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu sürekli eleştirmeyi huy edindi.Millet kimin ne olduğunu iyi biliyor.Öznur hanıma tavsiyem dur durduğun yerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Şaka yapıyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    ????
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    sayın çalık çok destekli olmamış mı bu? valla adınız yalancı çobana çıkar söyleyeyim.Siyaset sonrası da söylediklerinizin kıymeti olsun istiyorsanız bence bu kadar bol keseden atmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Hatta tanka kafa atıp tankı devirmiştin değil mi? sen söyleyince ben de hatırladım şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Acaba vekil bu söylediği sözün ne kadar buyuk bir abartı oldugunun farkina varmis mıdır? Vekilin tanklarin önünde dimdik durdum demesi acikca milletin akliyla alay etmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (3 yıl önce)
    Etme eyleme sayın vekilim.Aklımızla dalga geçmeyin lütfen.28 Şubat sürecinde, Türkiye’de bir tek Ankara Sincan’da 4 Şubat 1997 de tanklar yürütüldü.1970 den beri Türkiye’de ve Dünyada gelişmeleri yakından takip eden biri olarak Malatya’da 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihlerinde yapılan kutlamalar dışında tank yürütüldüğünü görmedim duymadım.Dediğiniz tarihte ben kamuda çalışıyordum ve günde iki defa sizin işyerinizin ve İmam Hatip Lisesi’nin önünde servis aracıyla geçiyordum.Servisin geçtiği yol olan İnönü Caddesi üzerinde değil bir tank bir askeri araç bile görmedim. Sayın vekilim, eğer siz gerçekten de 28 Şubat sürecinde bir tankın önüne çıkıp dimdik dursaydınız tarihe geçen bir demokrasi kahramanı olurdunuz.Günlerce medyada ve basın sizi anlatırlardı. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden önce, insanların darbeler sırasında tankları önüne çıktığı zamanlar olmuştur.Bunlardan en önemlileri ve tüm dünyada yankı yapanlardan iki tanesi; 4 Haziran 1989 de Çin’de (başkent Pekin) Tiananmen Meydanı’ında bir gencin tek başına yüzlerce tankın karşısına dikilmesi ve 19 Ağustos 1991 de Moskova’da darbe girişimi başladığında o sırada Rusya Federasyonu Başkanı olan Boris Yeltsin’in bir tankın üzerine çıkmasıdır. Ayrıca türban konusunda da Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapıyorsunuz.Kıl8çdaroğlu, grup konuşmasında türbanla ilgili bir sorunlarının olmadığını belirtir ve YÖK başkanına da bunu söyler.Bunun üzerine o zamanki YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan üniversitelere bir yazı göndererek türban takılmasını serbest bırakır. Sayın vekilim, insanların aklıyla, hafızasıyla dalga geçmeyin. Aynı ülkede yaşıyoruz.Herkes her şeyi görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Tank mı? Karşısında mı? Bırakın bu klişe lafları lütfen, tamam belki 28 şubata karşıydınız ama bi mücadelenizi duymadık. O dönem siyasetçi olarak mücadeleye giren kelle koltukta 100 kişi anca vardı ama sizin bunların arasında olduğunu hiç sanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (3 yıl önce)
    Sayın milletvekilimizin kafası karışık galiba.Hayal ettiğini gerçek gibi söylüyor.28 Şubat dediği 1999daki türban eylemleri birkaç hafta sürdü. Ben de gözledim caddelerde sokaklarda bir tek tank bile yoktu. Askeriyeye ait sadece mercedes kamyonetli bir jandarma birliği Kışla Caddesinde park halindeydi, hiçbir yerde askerler müdahale ettmedi. Müdahale eden sadece polisti. Bu milletvekilimiz o döneme kendini katmak için çok zorlamayla Sincanda filan olan tank görüntüleriyle Malatyayı karıştırmış.O olaylarda binlerce insan yollardaydı.Bir tanesinin tank gördüğünü zannetmiyorum.Polis panzerleri vardı.Onun önüne çıkanda kim varsa gözaltına aldılar.Gözaltına alınanlar arasında bunun olduğunu ben hatırlamıyorum.Ayrıca başörtüsüyle ilgili hikayesini anlattığı ablasının 28 Şubatın dışında daha yakın zamanlarda çok büyük başka dertleri vardı.Bu uydurma hikayelerle birilerini kimin ne yaptığını kimin kim olduğunu anlatmaya yazmaya zorluyor milletvekilimiz.Valla mahçup olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaan (3 yıl önce)
    o dönemi hatirlayan biri olarak malatyada tank felan cikmadi bunu söyleyebilirim..28 subat in vehametini kabul ederim ama Öznur Hanimín bunun neresinde oldugunu birtürlü kestiremedim.Kendisi o dönem DYPden sanirim 2.defa malatya 1.sira milletvekilligi adayligina konulmus ve kazanamamisti. Kisacasi 28 subati reklam malzemesi icin kullanmis sanki..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Güldürme kendine. Herkes biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (3 yıl önce)Gerçek bu isimli kullanıcı yorumuna
    Bir tek Reis bilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (3 yıl önce)
    Pes diyorum, başka bir şey demiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    ? ? 28 Şubat'ta tankların önünde durmuş biri mi? ??
    0
    0
    Yanıtla