SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Arslantepe ve Müzede İnceleme Yaptı

0
Güncellendi - 2018-12-18 05:02:22
Vali Arslantepe ve Müzede İnceleme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş,  dünyanın ilk devlet ve ticaret emarelerini barındıran Aslantepe Örenyeri’nde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın Baruş’u Örenyerinde karşılayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Aslantepe Örenyeri girişine yapılması düşünülen misafir karşılama kamelyası ve diğer yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ise projeler hakkında kurumsal sorumluluk alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Araştırma görevlisi Antropolog Hüseyin Şahin ise Aslantepe’nin dünya ve Türkiye’deki önemi, bulunan kalıntılar, kazı çalışmaları ve Aslantepe Örenyeri hakkında Vali Aydın Baruş’a detaylı bilgiler sundu.

Battalgazi Belediyesi Arkeolog’u ve Unesco Kordinatörü Cem Kaya ise Aslantepe Örenyeri’nin Unesco Dünya Miras yerleri arasına girmesi için yapmış oldukları projeler hakkında bilgi verirken Unesco’nun belirtmiş olduğu şartları yerine getirmek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında Vali Baruş’u bilgilendirdi.

Aslantepe’nin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ile İl Müzesini inceleyen Vali Baruş, Malatya'da bulunan ve müzeye kazandırılan tarihi kalıntılar ve buluntuları inceledi. Akabinde Etnografya Müzesini ve İl Halk Kütüphanesini gezen Vali Aydın Baruş, yeniden yapılması planlanan halk kütüphanesi hakkında bilgiler aldı.

Vali Baruş, Sabancı Kültür Merkezine geçerek burada bulunan kütüphane ve çalışma alanlarını inceledi. Burada öğrencilerle bir müddet sohbet eden Vali Aydın Baruş, öğrencilere başarılar dileyerek onların çok çalışmaları gerektiğini böylece başarılı olabileceklerini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ramo (5 yıl önce)
    Haberde kullanılan ilk resimdeki adam ve aslan heykelinin orijinali Ankara Anadolu Medeniyetleri müzesindedir.Bu yaz gittim,güzel bilgiler verilmiş hakkında.İlginç hikayesi var.Bu resimde görülen replikasıdır(birebir yapılmış örneği)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kitap Dostu (5 yıl önce)
    Derviş müdürüm yine sahalara dönmüş :) Müdürüm sana zahmet kütüphane koşullarını iyileştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Torpido (5 yıl önce)
    Malatyaspor’u kurşunlayanları yakalamadan olmadı bu şimdi
    0
    0
    Yanıtla