SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gecenizi Gündüzünüze Katarak Çalışacağınıza İnanıyorum"

0
Güncellendi - 2018-12-26 05:15:45
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş İl Müftülüğü'nün organize etmiş olduğu İlçe Müftüler Toplantısına katıldı.

Toplantıya Vali Baruş’un yanı sıra İl Müftüsü Ümit Çimen, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ilçe müftüleri katıldı.

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Battalgazi'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve “Şahabe-i Kübra Medresesi Anadolu'da ilk yapılan camimizin hemen kıble kısmında olan medresedir. Türk tarihinde de, İslam tarihinde de önemli hocalara ev sahipliği yapmış ve önemli öğrencileri yetiştirmiş bir medresedir. Bu medresenin tekrar iyi edilmesi noktasında vakıflarımızla yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde o bölgede, Ulu Cami’nin kıble kısmındaki yerin kamulaştırılması gerçekleştirildi. Bizde katkıda bulunduk belediye olarak. Diğer taraftan Milli eğitimimiz ile yapmış olduğumuz ortak protokol çerçevesinde orada bulunan Anadolu Lisesi'nin kaldırılarak Ziraat Meslek Lisesi’nin içerisine alınması, o bölgede boş alan oluşturdu. Bundan sonraki süreçte oradaki kazı işlemlerini bitirip, temellerini oluşturduktan hemen sonra da Şahabe-i Kübra Medresesi’ni kendi temelleri üzerinde ayağa kaldırıldığımız zaman, etrafı ile, ibadethaneleri ve odalarıyla birlikte Külliye ortaya çıkacak. Cenabı Allah nasip ederse inşallah 31 Mart tarihinden sonrada bütün Malatya'da ki bu tür yapılarımızı gün yüzüne çıkarıp, gelecek kuşaklarımıza aktarma noktasında sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

İl Müftüsü Ümit Çimen’in dua etmesinin ardından söz alan Vali Aydın Baruş; ilçe müftülerinin, vatandaşlara sunulan din hizmetlerinin yanı sıra tarihi ve milli değerlerin nesillere öğretilmesinde, bu değerlere sahip çıkılarak üzerinde durulması noktasında çok önemli bir görev ifa ettiklerini vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz günlerde Akçadağ Müftülüğünün yapmış olduğu müessese ile çocuklarımız ve vatandaşlarımız İslami değerleri öğrenme imkânı yakalamış bu değerlerden yararlanması bakımından güzel bir müessese inşa edilmiş. Biz bundan sevinç duyduk. Tüm müftülerimizden bu gayreti bekliyoruz. Müftülerimizin tek vazifesi camilerimize sahip çıkmak değil aynı zamanda değerlerimize sahip nesiller yetiştirmek noktasında vatandaşlarımızla ele ele çalışmak, belediyelerimizle işbirliği yapmaktır. Battalgazi bunun en güzel örneği. Burası tarihi ve kültürel değerler bakımından son derece zengin ve milletimizin değerlerinin günlük yaşantısında hâkim kılındığı anlayışa sahip bir yöre. Dolayısıyla hem Battalgazi de hem de diğer ilçelerimizde sizlerin yapacağı çalışmalar milletimizin gideceği yöne önemli bir istikamet verecektir. Sorumluluk duygusunu hiçbir zaman ihmal etmeden, gecenizi gündüzünüze katarak çalışacağınıza inanıyorum. Sizlerle böyle bir toplantıda bir araya gelmek önemli bir mutluluktur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız