SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi

0
Güncellendi - 2019-03-17 05:36:28
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Prof.Dr. Erdal Aktürk'ün, önümüzdeki günlerde yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevi, eski başhekimin ayrılması ve yerine atama yapılmaması nedeniyle, 4 ayı aşkın bir süredir Diş Hastanesi Başhekimi tarafından vekaleten yürütülüyordu. Atama yapılmamasının, hastanenin işleyişini olumsuz etkilediği öne sürülmüş ve bu konudaki tepkiler basında da dile getirilmişti.

Yerel seçim propaganda çalışmalarını sürdüren AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne atama yapıldığını önceki gün duyurmuş, ancak isim vermemişti.

Hastane başhekimliği görevine, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Erdal Aktürk'ün atandığı belirlenmişti.

Halen Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevini sürdüren Prof.Dr. Aktürk'ün, önümüzdeki hafta içerisinde buradan ayrılarak yeni görevine başlamak üzere Malatya'ya gelmesi bekleniyor.

ERDAL AKTÜRK KİMDİR?

1976 Malatya-Akçadağ doğumlu olan Erdal Aktürk, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, 1 yıl Erzincan'da Hızır Acil Servis doktoru olarak çalıştı. 2001- 2006 yılları arasında Doktor Araştırma Görevlisi olarak Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Kardiyoloji ihtisası yaptı. Tıpta Uzmanlık Tez Danışmanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir olan ve ihtisasın ardından askerlik görevine giden Aktürk, dönüşünde uzman doktor olarak Malatya Devlet Hastanesi'ne atandı ve 2007- 2010 yılları arasında bu görevde bulundu. 2010- 2013 yılları arasında Adıyaman Tıp Fakültesi'nde görev alan Aktürk, bu sürenin 2 yıllık bölümünde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevlendirme ile çalıştı. 2013 yılı Mayıs ayında Doçent olarak Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne dönen Aktürk, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi. Bu görevinde daha sonra Profesörlüğe yükselen Erdal Aktürk, son olarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine atandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • S.O.F.44 (5 yıl önce)
    İnşallah kalıcı ve kesin bir yeniden yapılanmaya gider ve o hastanenin kurtuluşuna vesile olur. Kimseyi yargılamadan sadece şahit olduğumuzdan anlatalım kardeşim önemli bir rahatsızlığı için operasyon geçirdi ve bu süreçte gördük ki senin doktorun benim hastam ahbap çavuş ilişkisi ; artık hastane ve işleyişi, temizliği v.s. önemli olmayıp önemli olan herkes kendi yetkisi ile kendi işini bitirmesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem GÜLDAŞ (5 yıl önce)
    Kendi işini layıkıyla yapan Herkes baş tacı olmalı Malatya'da bir Malatyalı Kardiyoloji uzmanının olması kadar güzel ne olabilir. Lütfen ayırımcılık Doğru değil Burayı Elbet Aklı Başında birileri yönetecek Bu akılı insan kim olursa olsun nereli olursa olsun Yeter'ki Liyakat sahibi olsun. Allah Hayırlı Uğurlu Etsin Malatya'mıza
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    inşallah başhekim dolduruşa gelmez. cünkü hastanede cok cok şakşakcı var. dinazorlar var. bu dinazorların sözünü düinlemez ekibiyle gelir. ekibiyle gelmezse başhekiminde ömrü az olur. inşallah dolduruşa gelmez.başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (5 yıl önce)
    Akçadağli olduğuna çok sevindim Allah hayirli etsin mübarek etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Türkcan (5 yıl önce)ismail isimli kullanıcı yorumuna
    Hayırdır Akçadağlılar Allah’ın kutsanmış kulları mı? Şu nefsinizi terbiye edin artık. Kabilecilik yapan müşrik kafasından başka bir şey değil bu. Malatyalı Malatyalıdır!
    0
    0
    Yanıtla
  • ne adamlar var yaw..adam akcadagli yazınca kabilecilik yapıyor da, sen malatyali yazınca kabilecilik yapmıyor musun ?? isini layigiyla yapsın, atamalarda liyakat gözetsin, namuslu, dürüst olsun ve hırsız olmasın yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert bey hayırdır senındemı zoruna gıttı akcadaglının bır yere gelmesı
    0
    0
    Yanıtla
  • sacit toper (5 yıl önce)
    o hastanenin toparlanması çok zor. benim torpilim seninkini yener mantığı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boztepeli (5 yıl önce)
    Erdal hocayı tebrikler.zor bir görevi üstlendi inşallah en kısa zamanda toparlar hastahaneyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (5 yıl önce)
    tebrikler hocam. Hak etmiştiniz. Başaracaksınız.
    0
    0
    Yanıtla