SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaları Kesinleşen 3 FETÖ Mensubuna Tutuklama

0
Güncellendi - 2021-02-10 19:41:33
Cezaları Kesinleşen 3 FETÖ Mensubuna Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

2'Sİ İŞADAMI, 1'İ AVUKAT.. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından, Ocak- Şubat 2016'da gerçekleştirilen FETÖ/PDY Malatyla Mütevelli Heyeti davasında hapis cezasına çarptırılan ikisi işadamı, biri avukat 3 firari yakalandı.

FETÖ/PDY Terör Örgütü Malatya mütevelli heyetinde faaliyet göstermeleri nedeniyle kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle haklarında yakalama kararı bulunan Kubilay Karaaslan, Mehmet Alper Dabağ, ve Ömer Faruk Nalçacı, yakalanarak cezaevine teslim edildi.

İşadamı Kubilay Karaaslan 8 yıl 9 ay, Avukat Mehmet Alper Dabağ, 6 yıl 3 ay ve İşadamı Ömer Faruk Nalçacı ise 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası almıştı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Malatya sivil yapılanmasına yönelik olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde 27 Ocak 2016’da gerçekleştirilen ilk operasyonla ilgili davada hapis cezası alan 2’si il imamı 19 sanığın hapis cezasını, 2 sanığın ise beraat kararını Yargıtay 16. Ceza Dairesi onaylanmıştı.

Onaylanan hükme göre; Örgütün Malatya İl İmamı olma suçundan öğretmen Yücel Yılmaz ile İl Müftülüğünde vaiz olarak görevli Zekai Işık’a “Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi” olma suçundan 15’er yıl, “Örgütün Bölgecileri” olmakla suçlanan Hasan Yıldız, Mustafa Akar, Turgut Altın, İmdat Özçelik, Osman Çekiç, Kaan Emre Öztaş, Halil Kayış ile Suat Sarın ve Avukat Turan Canpolat’a “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 10’ar yıl, işadamları Gökhan Gökbulut, Haşim Oskaloğlu, Yakup Öztürk, Kubilay Karaaslan, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 8’er yıl 9’ar ay, işadamı Ömer Fatin Nalçacı’ya “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 7 yıl 6 ay, Avukat Mehmet Alper Dabağ’a 6 yıl 3 ay, işadamı Muzaffer Erşan’a 5 yıl, işadamı Bayram Eken’e 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Yargıtay hükmünde yerel mahkemede 8 yıl 9 ay hapis cezası alan işadamı Nurettin Karabekmez hakkındaki karar, “alt sınırdan verilmesi gerektiği belirtilerek” bozulmuştu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bu tür haberlere hep aynı resmi veriyorsunuz.baska resim çekeme imkanınız yok galiba Masa başı kolay haber habercilik ne kadar kolay
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Alper dabağ dediğiniz şahıs zaten akşama kadar geziyordu ki bu nasıl yakalanma doğru düzgün haber yapın bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf kardeş burası emniyet müdürlüğü değil,istihbarat birimi de değil, suclu peşinde koşup yakalayan bir birimde değil kim ne geziyor bilinmez.Bir haber birimi emniyetten veya ilgili birim nereyse ordan basın kimliğiyle bilgisini alır yayınlar. Şunuda belirtelim ki bu kişi ceza almıştı zaten ama cezası kesinleşmediği için geziniyordu .Şimdi de gezsin görelim .
    0
    0
    Yanıtla