SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Göletin İkmal ve Sulama Tesisi İhaleleri Yapılacak

0
Güncellendi - 2021-01-01 05:32:33
3 Göletin İkmal ve Sulama Tesisi İhaleleri Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Hekimhan Karadere, Kuluncak Karaçayır ile Güzelyurt Karamahmut göletlerindeki ikmal inşaatı ile sulama şebekesi ihaleleri yapılacak.

Devlet Su İşeri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yapımına devam edilecek olan Hekimhan Karadere Göleti'nin kil çekirdekli homojen dolgu tipinde, temelden 39 metre yüksekliğinde planlandığı belirtildi.

Gölette depolanacak 1 milyon 950 bin metreküp su ile 3 bin 300 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesiyle sulanmasının hedeflendiğine işaret edildi.

Göletin ikmal inşaatı ihalesine dikkat çekilen açıklamada, "Hekimhan Karadere Göleti ikmal inşaatı ihalesi, 20 Ocak 2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüzde yapılacak. Söz konusu gölet ikmal inşaatı kapsamında kalan imalatlar, ihalesi 27 Ocak 2021 tarihinde yapılacak, sulama şebekesi 2021 yılında tamamlanarak, 2022 yılı sulama sezonunda sulamaya açılması hedefleniyor." ifadelerine yer verildi.

Kuluncak Karaçayır Göleti sulaması inşaatı ihalesinin ise 10 Şubat 2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğünde yapılacağı ifade edildi.

Yapımı tamamlanarak su tutma işlemi gerçekleştirilen Malatya-Hekimhan Güzelyurt Karamahmut Göleti sulaması inşaatı ihalesinin de 17 Şubat 2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğünde yapılacağı kaydedildi.

AA- Bülten

FOTO: Hekimhan Güzelyurt- Karamahmut Göleti ve sulama alanı

Hekimhan Karadere Göleti ve Sulama Alanı

Kuluncak- Karaçayır Göleti sulama alanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Malatya yesılyurt mahmutlu alısar gıbı bolgeler halen vahsı sulamayla sulanıyor. Televızyoncuların gelip cekim yapmasını ıstıyoruz. Sesımızı sayın cumhurbaskanımıza duyurulsun. Yeter bu ısraf bu gunah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Göletler Hayırlı olsun ancak Sayın Yekililer ve siyasiler yıldardır Fethiye sulama pompjı ödenek yok diye beklletiliyor daha şimdiye kadarda ihalesi yapılmadı.Fethiye Hamidiye,Mısırdere ve Başpınar köyleri sulama suyu bekliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz )
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdede mohaç,kozluk,alibey,biga, mısra,boğaziçi, ermiş, minyatür ,feyyaz,kardeşler sokakta karanlıktan sokağa çıkılmıyor, otobüsler saatte bir geçiyor, şanlıkaya doğalgaz almasa da avantajınız battalgaziye bağlı olmanız (yeşilyurt bel. ve motaş yangelip yatmayeri olduğundan kentsel dönüşüm 10 yıl sürer)
    0
    0
    Yanıtla