SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Gündür Malatya'da Pnömoniye Rastlanmadı"

0
Güncellendi - 2020-07-17 02:51:25
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 42 bin 320 test yapıldı, 947 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 17 hasta vefat etti, 1013 kişi iyileşti.

Toplam test sayısı 4 milyon 107 bin 498, vaka sayısı 215 bin 940, vefat sayısı 5 bin 419 olarak kayıtlara geçti.

Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1206, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 401, toplam iyileşen hasta sayısı ise 197 bin 733 oldu.

6 ilden sevindirici haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son verilere ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"1000'in altındaki ikinci günümüz. Yeni iyileşen hasta sayımız, yeni vaka sayısından fazla. Malatya, Trabzon, Kilis, Yalova, Bayburt ve Ardahan'da 3 gündür pnömoniye (zatürre) hiç rastlanmadı. Yeni vaka verileri yakın günlerde ciddiyetimizin arttığını gösteriyor."

*PNÖMONİ (ZATÜRRE): Corona virüsüyle ilgili son durum değerlendirmelerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hasta sayısıyla ilgili açıklama yaparken pnömoni ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Koca'nın korona virüs ilişkisinde etkin olan pnömoni hastalığıyla ilgili açıklama yapması sonrası, pnömoni nedir?  sorusu gündeme geldi. Bakan Koca'nın açıklaması sonrası Pnömoni koronavirüs ilişkisi merak konusu oldu. Pnömoni, ya da yaygın bilinen adıyla zatürre, akciğerdeki hava keseciklerinin iltihaplı bir sıvı ile dolmasıdır. Virüsler, bakteriler ve nadir olarak mantar enfeksiyonlarının akciğerlere ulaşmasıyla oluşan zatürre oldukça bulaşıcıdır. Zatürre ülkemizde 0-4 yaş arası çocuklarda ilk sıradaki ölüm nedenlerinden biridir. Hastalık her yaşta görülebiliyor ancak 2 yaş altı çocuklarda, bağışıklık sistemi çok zayıf kişilerde ve 65 yaş üstü kişilerde zatürre oldukça tehlikeli olabiliyor. Zatürre, daha çok kalp hastalığı ya da önceden geçirilmiş akciğer hastalığı olan çocuklar ile erken doğumlarda görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl 100 kişiden 1-2’si zatürreye yakalanıyor. Zatürre belirtileri üst solunum enfeksiyonu ve griple çok sık karıştırıldığı için hastalar doktora geç başvurabiliyor, bu da hastalığın ilerlemesine ve tedavinin gecikmesine yol açıyor. Dünyadaki tüm ölümlerin yaklaşık %7 kadarının zatürre nedeniyle olduğu düşünülüyor.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Black (3 yıl önce)
    Ülkede önlemleri geç alan ve ondan sonra rakam açıklamaktan başka işlevi olmayan bakan. Ç.baskani nederse o oluyir. Bilim kurulu galan hikaye
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Corona değil pronomi yok demiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Korona avcısı (3 yıl önce)
    Haber içeriği salgınla ilgili yanlış anlaşılmaya neden olabilir. Pnömani ile korona aynı şey değil. 3 gündür pnomaniye rastlanmamış olması koronanın 3 gündür şehri terk ettiği sonucuna ulaştırmaz. Vatandaş böyle düşünüp tedbirleri gevşetebilir lütfen dikkat edin. Gerekirse haberi silin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok okumuşsun sen ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kelime oyunu yani..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali rıza (3 yıl önce)
    Sosyal mesafe yok magaza market belirli sayida almiyor dolup tasiyor ve Postane kuyrugundan bulasir millet kuyrukta 1 metrede 4 kisi sıkışıyor yaklasma dedikce arka taraf yanasiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (3 yıl önce)
    İl sağlık müdürü Malatya'da 400 vaka var dedi ve artıyor bu nasıl iş lütfen gerçek sayıyı bilmek istiyoruz EDİTÖR'DEN: http://malatyahaber.com/haber/salginda-malatyada-son-durum-mor-alarm/
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (3 yıl önce)
    İşin rast gelsin Allah razı olsun seni seviyoruz bakanım, keşke tüm bakanlar senin gibi çalışsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (3 yıl önce)
    Mart ayindan beri Bi kere de offf demedi. Her seferinde naif ve yapıcı duruşu, tatli dille uyararak konusması. Allah razı olsun bakanim. Vallahi bu memlekete sizin gibiler lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 yıl önce)
    Güzel adamsın vesselam
    0
    0
    Yanıtla