SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kiraz Yaprağı Köftesi Diyarbakırlılar İçin Pişti

0
Güncellendi - 2019-11-16 02:26:00
Kiraz Yaprağı Köftesi Diyarbakırlılar İçin Pişti
A- A+ PAYLAŞ

Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarında Malatya Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın birlikte açtığı Malatya Standında yöresel yemekler, yöresel müzik ve kayısı tanıtımı devam ederken Fuar Alanında Gurme şefler, illerin gastronomi bölümü öğrencilerine yönelik mutfak atölye çalışmalarında kiraz yaprağından ekşili köfte yapımı sunumu yapıldı.

İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç tarafından, ilgililere Malatya Fırın Yemekleri yöresel köfteler başta olmak üzere yemek kültürü anlatılırken, Yeşilyurt Kadın Girişimciler Derneğinden Güler Koşar tarafından kiraz yaprağından ekşili köfte yapılarak Malatya Standında konuklara Malatya Yöresel Müziği eşliğinde ikram edildi.

Yoğun ilginin olduğu stant da değişik yemek çeşitleri, Malatya kayısı çekirdek unlu kurabiye,  Türkiye de ilk defa Malatya da imal edilen Mor Ekmek simit ve tatlı çeşitleri de ikram edilip tanıtımı yapılmakta.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Malatya mutfağı ne yazık ki kendi toprağında bile ilgisiz bırakılmış. Bir tek kişi bu konuda mücadele veriyor; o da sayın Halil İbrahim Kılıç bey. Malatya Kültür ve Turizm Il Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve şehrin diğer ilgilileri gereken ilgiyi, gayreti ve çalışmayı yapmamaktadır. Malatya Tanıtım günleri adı altında Istanbul ve diğer şehirlerde yapılan organizasyonlarda tamamen kayısı tüccarlarının kazanç kapısına, ilçe belediyelerinin de siyasal rastlarına katkı sağlamaktan başka birşeye yaramamaktadır. Utanç verici bu tabloyu gördükçe Malatyama acıyorum. Kiraz, dut, ayva ve asma yaprağından bulgur köftesi yapan tek il Malatyadır. Bu ulusal görsel ve yazılı medyada yer almış lâkin kentin yöneticileri bu yerel mutfak kültürüne sahip çıkmamışlardır. İyi ki varsınız Halil İbrahim Kılıç bey. Sizde olmazsanız bu şehrin yerel mutfak kültürü sahipsiz kalacak. İstanbul'dan selam olsun Malatya'mın güzel insanlarına...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrullah (4 yıl önce)
    Güzel bir etkinlik Kömşu il Diyarbakır bunu profosyonelce gerçekleştirmiş Malatya yı da onur konuğu il yapmışlar sağolsunlar onlar Malatyayı onur konuğu yapmışta Malatya Valiliği veya Ticaret odası ve Ticaret borsası neden Büyükşehir belediyesi Battalgazi belediyesi yeşilyurt belediyesi Malatya Kültür müdürlüğü neden bu işte yoklar bunların olmasından rahatsız olanlarmı var.
    0
    0
    Yanıtla