SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Defans Hataları Sergen Yalçın'ı Sinirlendirdi

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Sergen Yalçın’ın 3 maçlık cezası sona erdi. Gençlerbirliği maçını camın arkasından izleyen Yalçın, takımın özellikle defansta yaptığı hatalar sonrası kahroldu.

Sezon başında takımın başına geçen ve oynattığı ofansif futbolla takdir toplayan teknik direktör Sergen Yalçın, takımın yükselişinde büyük pay sahibi oldu.

Tecrübeli çalıştırıcı, ligin 10.haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada hakem, Halis Özkahya tarafından kırmızı kartla sahadan atılmıştı. TFF Hukuk Müşavirliği 5 Kasım’da gerçekleştirdiği toplantıda, teknik direktör Sergen Yalçın’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. 

Hukuk Müşavirliği tarafından “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca, “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca ve “tedbire uymaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 50. maddesi uyarınca 04.11.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Yalçın’a, 7 Kasım’da toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 maçtan men cezası verildi.

Cezanın gerekçesi olarak şu açıklama yapıldı: “BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü teknik sorumlusu Ali Rıza Sergen Yalçın’ın müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 26 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” 

Açıklanan ceza sonrası BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, hazırladıkları savunmayla birlikte Tahkim Kurulu’na başvurdu. 14 Kasım’da toplanan Tahkim Kurulu, Yalçın’ın cezasını 4 maçtan 3’e indirdi. Tahkim Kurulu, “BTC Türk Yeni Malatya Spor Kulübü’nün teknik sorumlusu Ali Rıza Sergen Yalçın’ın müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezalarının birleştirilmesi suretiyle toplam 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 26.000,00 TL para cezasının; takdiren 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 21.700,00 TL para cezası olarak PFDK kararının düzeltilmesine, oybirliği ile” karar verdi. 

Tahkim Kurulu toplanmadan önce 11.haftada deplasmanda oynanan Göztepe karşılaşmasında takımının başında olamayan Sergen Yalçın, 12.haftada Malatya’da Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmayı locadan takip etti.

Ligin 13.haftasında Ankara’da oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında da takımının başında sahaya çıkamayan Sergen Yalçın, mücadeleyi camın arkasından izledi. Yalçın, takımının yediği goller sonrası kahrolurken, o anlar foto muhabirlerinin objektiflerine yakalandı. Bir hayli sinirli olduğu gözlenen tecrübeli çalıştırıcının cezası Gençlerbirliği karşılaşmasıyla birlikte sona ermiş oldu. Sergen Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası 5.eleme turunda 3 Aralık Salı günü Malatya’da Keçiörengücü ile oynanacak ilk maçtan itibaren takımının başında sahaya çıkabilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Sergen Yalçın, Gençlerbirliği maçını da cezası nedeniyle tribünden izlerken, takımının defansta yaptığı hatalar nedeniyle tepki gösterdi (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Metin (4 yıl önce)
    ERKAN kaş rahman Buğra EREN tozlu Murat YILDIRIM bu ligin daha doğrusu Sergen Yalçın ın oyuncuları değil devre arası bu oyunculara teşekkür edip daha kaliteli daha oyunu ve skoru değiştirecek oyuncular alınmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya aski (4 yıl önce)
    Takimimiz cokta kötü degil bazi arkadaslar cok abartiyor bir kac oyuncu giderse mesela ahmet ildiz, murat yildirim, rahman bugra, erkan kas yerlerenine daha yetenekli bu ligi kaldiracak oyuncular alinirsa sorun yok takimiza basarilar dilerim selamlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Deplasmanda üç gol atmisiz . Son haftalarin iyi takımlarından birine doksan artıda yemesek gölü maçı alıyoruz . Neyin derdindesiniz. Deplasman maçı . Eksikler ar ama iyi sonuç. Galibiyet kaçtı ona üzülüyorum. Gereksiz yorum oyuncu oyuncu yorum yazmışsınız ergen yorumları . Haftaya kaçınız maça geleceksiniz ? Fena gitmiyoruz ligde rekabet büyük bu sene. Üç beş sabit isim hep eleştiriyor . Malatya'da bilinçli taraftarda var Allah'tan.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Defansımız evlere şenlik,rakibin ceza sahamıza her gelişi gol pozisyonu oluyor.dün farnolle bile çileden çıktı.savunma oyuncularımıza tepki gösterdi.Ahmet ildiz futbolu unutmuş,sol kanatda sakıp yine kaybolmuştu.böyle devam edemez.savunmaya kaliteli bir takviye şart oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bora Barut (4 yıl önce)
    Mina ve Mustafa Akbas saatli bomba gibi her an hataya hazirlar. Yedigimiz 3. golde rakip oyuncu üç oyuncumuzun arasindan topu sürüyor ve sut atiyor, inamilir gibi degil. Bu maca A.Ildiz ile baslamak buyuk hataydi. Kenarda kaliteli ayaklar oturuyor Ahmet ilk 11 de. Jahovic cok agir alternatif forvet sart. Gobege de en az bir stoper lazim. Saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (4 yıl önce)
    Hadebenin 11 de olması gerekiyor. Mustafa Akbaşında uyarılması gerektiği kanısındayım. Gulihermenin de 11 de başlaması daha doğru olur. Yinede herşeye rağmen MALATYAMIZI alkışlıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar (4 yıl önce)Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim hadebe pasaport sorunu var ulkesinde. Uluslar arası hukuk sıkıntı giderilememis . Onuda adil gevreke bağlayıp suçlayan akilalmaz eleştirici ler var. Başka bir boyutta eleştiri yapıyorlar . Helal size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maholi (4 yıl önce)
    2 golude mina kenara vuracagina ortaya. Atiyo.amatorde bile ilk ogrettikleri ortaya top atmayın kenara kenaarlara at diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Bu nasıl bir asaport sorunuymuş böyle halledemediler yahu adamı iki maç oynatamadılar altında bir sorun yoktur umarım devre arası forvet güçlendirilmeli şu yiğithanıda bir göre bilseydik adam neden değerlendirilmedi şu yan gelip yatan dia oynatılsa adam beslemeye getirilmedi her halde
    0
    0
    Yanıtla
  • 40 kolik (4 yıl önce)
    Defansımız çok kötü adam 3 kişinin arasında gidip gol attı böyle hatalarla bir yere varılmaz Allahtan hücum da iyibkötü bişeyler yapıyoruz da kurtarıyoruz yoksa dibi görmüştük
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Bence sergen hocada da suç var cilerme foffana kenarda duracak oyuncu degil takimla gorduk murati ahmeti
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Apo (4 yıl önce)
    Hadebenin acil olarak takıma girmesi lazım Mina yine hata yapmaya başladı çünkü. Uzatmalar oynanıyor, takımın çoğu orta saha ve rakip sahada son golü ancak amatör takım yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • mina tam bir bomba. bi iyi bi kötü ne zaman ne yapacağı belli değil. ama takım olarak pek bi istekli göremedim. bu halde 3 gol atıldı... gökhan töre ilk 11 topçusu değil daha. çok hata yaptı ilk yarı fark açılabilirdi. buğrayı oynatmayan sergen hocaya selam olsun parti kur oy verelim hocaaaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    Mina sergen in oyun sistemine uygun oyuncu deil. iyi oyuncu ama sergen nin sisteme uymuyor. mustafa akbas robin yalcin ikilisi bence iyi bozmasin. devre arasi defansa takviye yapilabilir. guilerme giderse yerine onun ayarinda bi adam ve jahovic e alternatif bi forvet. gerci eren tozlu var.
    0
    0
    Yanıtla
  • eren tozlu kısmı umarım ironidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren tozlu futbolcu mu futbolcuysa bu ligin oyuncusumu Allah aşkina ne katkısi olmuş rahman buğra ahmet ildiz murat yıldırim ne vermiş bu takima artik yollasinlar hicmi oyuncu izleme komitesi yok ptt den genç gelecek vaad eden oyuncular gelsin yazik günah gurbetci izlesinler sözleşmesi biteni getirsinler bunlarla olmazzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Mina çok hata yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)
    Haklı
    0
    0
    Yanıtla