SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hak Sahibinden Daha Çok Konut Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2021-10-18 07:52:39
A- A+ PAYLAŞ

345 KONUT DAHA KURAYLA HAK SAHİPLERİNE DAĞITILDI.. YAPIMI DEVAM EDEN KONUT SAYISI 5 BİN 185.. TOKİ tarafından 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin ardından il merkezi ile ilçelerde yapılan konutlardan 345'i daha kura çekimi ile sahiplerine dağıtıldı.

Millet Bahçesinde yapılan kura çekiminin ardından Orduzu Gelinciktepe’de inşa edilen 1. Etaptan kalan 179 adet 2+1 konut için Pütürge, Doğanyol, Hekimhan, Arguvan, Akçadağ, Kuluncak, Kale ve Battalgazi ilçelerindeki hak sahiplerine daireleri teslim edildi. Ayrıca Gelinciktepe 3. etaptan ise 8 adet 3+1 daire bölgede talep eden hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edildi.

Konutların teslimi için yapılan kura çekiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kura çekimi münasebetiyle Millet Bahçesi’nde bir araya geldik. Bilindiği gibi Millet Bahçemizin yeri daha öncesinde stadyumdu. 47 dönümlük yeri Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde Malatya’daki gibi diğer şehirlerimizdeki stadyumlarda Millet Bahçesi oldu. Millet Bahçesi ve yeşil alan olarak Malatya’ya kazandırılan alanımızda TOKİ’nin kura çekimini yaptık. 24 Ocak 2020’de merkez üssü Sivrice olan depremde Elazığ ve bölgesi etkilendiği gibi Malatya’da da etkilenen ilçelerimiz oldu. Yaşanan depremin ardından dört saat içerisinde İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Sağlık Bakanımız depremin yaşandığı yere geldiler ve ardından Doğanyol’a geldiler. 24 saat dolmadan Sayın Cumhurbaşkanımız bölgeye geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız depremden etkilenen vatandaşlarımızın açıkta kalmaması ve her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için bizlere vermiş olduğu talimatlar neticesinde bir taraftan sıcak yemekler, çadırlar, konteyner kentlerle ve vatandaşlarımız başka yerlere taşınmasıyla birlikte enkaz kaldırma süreçleri hızlı bir şekilde bitirildi.

Bugünde deprem münasebetiyle evleri zarar görmüş, ağır hasar görmüş vatandaşlarımıza TOKİ tarafından yapılan konutların kura çekimini yapıyoruz. 345 konutun kura çekimini yapıyoruz. TOKİ tarafından yapılan konutların özellikle insanlarımızın kullanımına uygun fiziki yaşantıların olmasına da dikkat edildi. TOKİ tarafından kentsel dönüşümle birlikte yapılan konutlar ve deprem konutları şehrimizde yapılıyor. Bahçeli ve kat usulüyle yapılan konutlarımız var. Kat usulüyle yapılan konutların kuralarını çekiyoruz. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Malatya’ya bir dizi ziyaretlerde bulunmak için gelen ve TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarının hak sahiplerine teslimi için kura çekimi törenine katılan AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, “Bizim devlet anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı vardır. Devlet insanı emanet olarak görür. Topraklarımızda bu inanç ve bu gelenek hamd olsun Selçuklu Devlet aklında da, Osmanlı Devlet aklında da, Cumhuriyet Devlet aklında da varlığını sürdürmüştür. Bunu anlamak için bu toprakların irfanını anlamak lazım. Özellikle Anadolu, insanlığın son adası durumunda. İnsanların kalbinde iyilik duygusunu muhafaza ettiği, dayanışmayı, komşuyu, akrabayı, garibi, gurebayı ve açıkta kalanı gözettiği son topraklarıdır burası. Hamd olsun öyle bir coğrafyadayız ki üretimiyle kendi kendisine yeten, tedarik konusunda sorun yaşamayan ve sosyal devlet anlayışıyla devletin milletinin hizmetinde olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Devlet vatandaşının evini veriyor. Arabası, traktörü yanıyor iki gün içerisinde vatandaşın traktörü veriliyor. Deprem oluyor 6 ay içerisinde depremzedelere konutları teslim ediliyor. Bunun güzelliği devleti millet yönetiyor. Demokrasi dediğimiz şey devletin halkın temsilcileri eliyle yönetilmesidir.

Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir vatandaşının ayağına taş değdiğinde hemen valisini, bakanını görevlendirip devleti milletine hizmetkâr eden bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunuyor. Kura çekimi sonrasında hak sahiplerine de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş ise kentte depremde evleri hasar gören hiçbir vatandaşın açıkta kalmadığını dile getirerek "Konut talep eden her vatandaşa konut tahsis edebilecek durumdayız. Kentte 7 ilçede hak sahibi sayısı 4 bin 627'dir, 6 bin 287 konut yapımı planlandı. Dolayısıyla hak sahibinden çok daha fazla konut yapılıyor. Şu an yapımı devam eden 5 bin 185." dedi.

Konuşmaların ardından noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi, AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın ilk kurayı çekmesiyle başladı. Daha sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve protokol üyelerinin çektiği kura sonrasında ismi kurada çıkan hak sahiplerine evleri teslim edildi.

TOKİ tarafından yapılan konutların hak sahiplerine verilmek için kura çekimi ile belirlenen törene Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’da katıldı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mehmet (2 yıl önce)
    kura tarihleri ilan edilmiyor kafasına göre üç beş kişi çağırıp kura çekiyorlar dört gündür kura çekmişler hala sonuçlar ilan edilmiyor pazartesi gittim sonuçları öğrenmeye adın var diyorlar ama daire numarasını söylemıyorlar öğleden sonra ilan edeceğiz dediler üç gün oldu ben bu kuralard a hile yapıyorlar diye düşünüyorum noter huzurunda çekilen kuranın sonuçları niye açıklanmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan POLAT (2 yıl önce)
    Kentsel dönüşüm projeleri ile bizlerin haklarını neden gasp ediyorsunuz koca bir mahalleyi bir binaya tikistirip geri kalan alanlara yapilan binaları kime veriyorsunuz Malatya Beydağı mahallesi sakini olarak 15 yıldır çektiğimiz sıkıntı çilenin hesabını hanginiz vereceksiniz tapulu evimizi bahcemizi %45 ini kesip resmen gasp edip kalan bölüm size ev verilecek diyerek nasıl bir adaletten bahsedebiliyorsunuz yanınıza kalacak mı peki hangi dinde hangi kitapda yazıyor hak yemenin kar kalacağı
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Ne kadar konut o kadar beton..Sahi kim veriyor betonu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    TOKİ'den ev aldım yemin ediyorum dört senedir taksit ödüyorum, geçen ay bankadan sordum ne kadar borcum kaldı diye bir lira borcumdan düşmediği gibi bir de üzerine gelmiş.Ayrıca sizi Emlak Yönetim denilen tefecilere mahkum bırakıyorlar.Ev alanların Allah yardımcısı olsun ??
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Bir ülkenin bir şehrin yönetilerine siyasi gözlükle bakmak bizide yanlış yola götürür her zaman ve her konuda doğruyu iyiyi yapanın hakkını vereceğiz yanlışa da yanlış dememiz şart ve mecburuz Istanbul belediye başkanının malatyaya gelmesi güzel bir olay Diyarbakırda evlat nöbetinde ki anneleri ziyaret etmemesi o kadar yanlış hiçde yakışmadı Bu koltuk ne de tatlıymış insaları nasıl da değiştiriyir Şunda çok eminim vatan için ugraşan siyasetci hiç yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık MEHMETOĞLU (2 yıl önce)
    Merhum Turgut ÖZALın çizgisine sahip siyasetçilere bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Elazığ Mv.li Metin BULUT ve B.Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI Karayolları kampüsunü park yapmak için Elazığ merkez dışında Hanpınarı mevkiine taşıyacaklarmış. Madem Bölge binası taşınacaksa bu neden Malatya merkez olmasın!? Hem komşumuz Elazığa daha fazla park alanı kalması için katkıda sunmuş oluruz. Merhum ÖZAL olsaydı bu işi çoktan bitirmiş Malatyamız Bölge Müdürlüğüne kavuşmuş olurdu. Malatyamızın daha çok kalkınmaya ihtiyacı var!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığ gavur memleketi mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık MEHMETOĞLU (2 yıl önce)Tamer isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka, buraya yatırım gelsin istemiyormusun ? Onlar park istiyorsa bu benim suçummu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Egitimci (2 yıl önce)
    Babalarının malını dağıtıyorlar sanırım. Allah devlete zarar vermesin. Bu aziz millete faydası olmayan şu siyasileri de Malatya'da biran önce kurtarmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bosuna sov yapmayin oy yoktur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Benim anlamadığım bi konu var toki evleri bedavaya dağıtıyorda bizim haberimizmi yok????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Toki'nin yaptığı evler neden iktidarın görkemli solenleri ile dağıtılıyor. Kendi ceplerinden mi yaptiriyorlar, her yurttaşın verdiği vergiler ile hizmet ediliyor fakat sanki AKPlilerin babalarinin paralariyla yapiliyormuscasina solenler, sovlar. Katilimcilara bakiyorsunuz, AKP, MHP. Muhalefet nerde peki. Hep aynı yüzleri görmekten gercekten bıktık.
    0
    0
    Yanıtla