SON DAKİKA
SON DEPREMLER

35 FETÖ Davasında Karar.. 27 Sanığa Ceza Çıktı

0
Güncellendi - 2019-11-04 03:16:42
35 FETÖ Davasında Karar.. 27 Sanığa Ceza Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi'nde FETÖ Silahlı Terör Örgütü ilişkin davalara bakan ağır ceza mahkemelerindeki karar duruşmalarında 35 sanık hakkında daha hüküm çıktı ve 28 sanık 10 yıl ile 1 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı, 8 sanık ise beraat etti.

1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ..

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ davalarında, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan K.Y.K.’da memur tutuklu sanık Muharrem K. 10 yıl, öğretmen Abdullaziz Ş. 7 yıl 6 ay, astsubaylar Fevzi S. ve Ahmet S., teğmen Habip B., polis Şükrü K. ve Ayla Ş. 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Heyeti'nce, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan öğretmen Merve K. 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan M.G.L., H.S. ve C.C.Y.’ye 1’er yıl 6’şar ay hapis cezası verilerek, cezalar hüküm ile birlikte ertelendi. Sanık A.Ç.’ye ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması nedeniyle cezası 3 yıl 1 ay 15 gün olarak verildi.

Sanıklar Muhammed A., Davut G., Nimet T. ve Ahmet İ., hakkında ise beraat kararı çıktı.

2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki FETÖ davalarının karar duruşmalarında, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan sanık yüzbaşı Aykut Ç., astsubay Serdal Ç., memur Samet E., 6’şar yıl 3’er ay, FETÖ ile iltisaklı dernek çalışanı Zehra K.’ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Y.B.’ye 1 yıl 3 ay 10 gün, S.H.’ye 2 yıl 1 ay, S.K.’ya 1 yıl 10 ay 15 gün hapsi cezası vererek, hüküm ile birlikte cezaları erteledi.

Sanık Hasan A. hakkında ise beraat kararı verildi.

5.AĞIR CEZA MAHKEMESİ

FETÖ davalarının Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında ise, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklu sanık öğretmen Abuzer D. 8 yıl 9 ay,, öğretmen Sultan D. 7 yıl 6 ay, Bünyamin K. ve astsubay Ömer K. 6’ar yıl 10’ar ay 15’er gün, üsteğmen Gökhan Ö., Ercan D. ve astsubay Sami Y. 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına mahkum edildiler.

Sanık Ahmet T. “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası alırken, sanıklar Ahmet Ö., İsmail G., ve Mustafa T. ise beraat etti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yavuz44 (4 yıl önce)
    Bir haberinizde şu hainlerin resimlerini vermediniz nedense
    0
    0
    Yanıtla