SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baz İstasyonu Hırsızları 'Fotokapan'a Yakalandı

0
Güncellendi - 2020-10-01 02:43:52
Baz İstasyonu Hırsızları 'Fotokapan'a Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Kale'deki baz istasyonlarından akü çalan, başka illerde de toplam 11 hırsızlık olayına karışan 4 şüphelinin, Jandarma'nın soruşturması sonucu belirlenerek Diyarbakır'da yakalandıkları bildirildi.

Konuya ilişkin olarak İl Jandarma Komutanlığı'ndan, Valilik aracılığıyla şu açıklama yapıldı:

"Malatya İl Jandarma Komutanlığınca; Malatya ili ve ilçelerinde BAZ istasyonlarında meydana gelen akü hırsızlığı olaylarını aydınlatmak ve faillerini ortaya çıkarmak maksadıyla bölgede bulunan BAZ istasyonlarına fotokapan cihazları yerleştirilmiştir.

28 Eylül 2020 tarihinde Kale ilçesi Gülenköy Mahallesinde bulunan iki ayrı BAZ istasyonundan hırsızlık olayı meydana gelmiştir. Olayın öğrenilmesine müteakip fotokapan görüntüleri incelenmiş, hırsızlık yapan şüphelilerin kullandığı araç plakası ve şahısların eşkâlleri tespit edilmiştir. PTS kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde söz konusu aracın Diyarbakır iline gittiği tespit edilmiştir. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile kurulan koordinasyon sonucunda araç ve şüpheli (4) şahıs, 29 Ekim 2020 tarihinde Diyarbakır il merkezinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araçta yapılan aramada hırsızlık olayında kullanılan suç aletleri araç içerisinde ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısı ile yapılan koordine sonucu şüphelilerin alınması için Diyarbakır iline ekip gönderilerek şüpheli şahıslar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden teslim alınarak Kale ilçe Jandarma komutanlığına getirilmiştir.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı İSTH, KOM, JASAT ve Kale İlçe Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip, Kafes/KEP uygulamasından da faydalanılarak yapılan detaylı araştırma sonucunda; Malatya ilinde (8), Diyarbakır ilinde (2) ve Şanlıurfa ilinde (1) olmak üzere toplam (11) hırsızlık olayı aydınlatılmıştır.

Şahısların adli işlemleri Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yürütülmektedir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız