SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıcıoğlu Olayını 'Karartma'da Malatya'dan 2 İsim

0
Güncellendi - 2021-01-17 19:22:22
Yazıcıoğlu Olayını 'Karartma'da Malatya'dan 2 İsim
A- A+ PAYLAŞ

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında FETÖ izinin kapatılması için talimat veren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in görevlendirdiği iddia edilen 10 kişilik ekibin içinde örgütün Malatya Mütevelli Heyet Davasında 10’ar yıl hapis cezası alan bir avukat ve bir öğretmen de yer alıyor.

Sabah Gazetesinden Mustafa Sait Öskan imzalı “İşte isim isim Yazıcıoğlu suikastını karartan FETÖ ekibi” başlıklı haberde ve Hürriyet Yazarı Nedim Şener’in “Yazıcıoğlu dosyasının her tarafından FETÖ’cü fışkırıyor” başlıklı köşesinde BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında FETÖ izini kaybettirmeye çalıştıkları iddia edilen isimler arasında Malatya’daki FETÖ Mütevelli Heyet Davasında ceza alan 2 sanıkta bulunuyor.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Malatya sivil yapılanmasına yönelik olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde 27 Ocak 2016’da gerçekleştirilen ilk operasyonla ilgili davada 10’ar yıl hapis cezası alan Avukat Turan Canpolat İle öğretmen Halil Kayış’ın BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da arasında bulunan 6 kişinin hayatını kaybettiği soruşturmadaki FETÖ izinin kapatılması için talimat veren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in görevlendirdiği 10 kişilik ekip içinde bulunduğu iddia ediliyor. Avukat Turan Canpolat'ın Güneydoğu Hukuk Dernekleri Sorumlusu, öğretmen Halil Kayış'ın ise Malatya Avukatlar Sorumlusu olduğu ileri sürülüyor.

14 Haziran 2016 tarihinde Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Sanık Halil Kayış, Emniyet imamı olduğu iddialarını kabul etmeyerek, kendisinin Malatya Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olduğunu ileri sürmüştü.

Malatya Barosu avukatlarından olan Turan Canpolat ise, 17-25 Aralık olayları öncesi AKP Malatya İl yönetiminde siyasi işlerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev üstlenmişti.

Her iki sanıkla birlikte aynı davadaki toplam 19 sanığın almış olduğu hapis cezaları geçtiğimiz Aralık ayında Yargıtay 16. Ceza Dairesi onaylamıştı.

Burhan KARADUMAN, SG- sabah.com.tr- hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

GÖRSEL: Sabah Gazetesi'nin haberle birlikte yayınladığı şema

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İşte tam da Atatürk ün dediği gibi "ülkeye hıyanet eden dâhilî ve haricî bedhahlar" Bu bedhahları ve destekçilerini Allah kahretsin. Nasıl ki kurtuluş savaşında İngilizlerle, Fransızlarla, Yunanlılarla bir olup ülkeye ihanet edenler vardı ya, işte bunlar da onların devamıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (3 yıl önce)
    Allah belanızı versin vatan hainleri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)Alperen isimli kullanıcı yorumuna
    Siyasî ayakları nasıl belli. Beraber yürüsün biz bu yollarda ama o gün devlet bahçeli ıslanmıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 yıl önce)
    Tiplere gel... ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (3 yıl önce)
    Rabbim hepsini kahretsin inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla