SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya 60'ıncı Sırayı Hiç Hak Etmiyor'

0
Güncellendi - 2021-02-14 03:57:08
'Malatya 60'ıncı Sırayı Hiç Hak Etmiyor'
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2019 yılının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) sonuçlarına göre 2004 yılında 3.357 $ ile Türkiye genelinde 58. sırada yer alan Malatya 2019 yılında 5.357 $ ile 2 sıra gerileyerek 60'ıncı sırada yer aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmeye yapan malatyahaber.com yazarı Ekonomist-Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş'a göre, geride kalan on beş yılda Malatya adına gayri safi yurtiçi hâsılada ekonomik olarak önemli bir gelişmenin olmaması yönetimsel başarısızlığın sonucu.

Türkiye İstatistik Kurumum (TÜİK) tarafından 2004 yılı temel alınarak hazırlanan tabloda 2019 yılına kadar geçen sürede Malatya’nın ülke gelindeki sıralaması dikkate alındığında 2005 yılında 55. sırada yer alan Malatya 2015 yılında 65. sırada yer aldı.

Altaş “TÜİK Verilerine göre Malatya il genelinde 2018 yılına göre 2019 yılında GSYH hesabında kişi bazında TL olarak % 16 artış yaşanırken dolar olarak ise %3,5 fakirleşmişiz. Bu durum her ne kadar Türkiye ortalamasındaki TL olarak %13 artış ve dolar olarak %6 fakirleşmenin üzerinde olsa da Malatya adına üzücüdür. Çünkü Malatya Türkiye deki 30 büyükşehirden biri olarak 60 sırada yer almayı hiç hak etmiyor.

Komşularımızla kıyasladığımızda Malatya 2019 yılında 5.357 dolar GSYH ile Elazığ’ın, 5.675 dolar Sivas’ın, 6.162 dolar Erzincan’ın, 8.327 dolar Kahramanmaraş’ın, 6.006 dolar Kayseri’nin 7.785 dolar ile gerisinde kalırken Diyarbakır’ın 4.164 dolar, Adıyaman’ın 3.954 dolar ile önünde” dedi.

Altaş, Malatya ekonomisini olumsuz etkileyen etkenlerin başında merkez ilçelerin dışındaki ilçelerin ekonomik olarak yeteri kadar güçlü ve üretken olmadıklarını belirterek “ TÜİK tarafından açıklanan en son adrese dayalı nüfus sayımına baktığımızda merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt dışında hiçbir ilçede nüfus artışı olmadığı tüm ilçelerin ciddi şekilde göç verdiğini görüyoruz. Bana göre bunun en önemli nedeni bu ilçelerdeki ekonomik şartların olumsuzluğudur.

Büyükşehir Yasası ile birlikte 2014 yılından itibaren altyapı hizmetlerinde büyükşehir belediyesinden hizmet almak durumunda kalan ilçelerin yetersiz hizmet alması ve kamu yatırımlarının da yetersiz kalması ilçelerden il merkezine göçü artırmıştır. Bu durumun bu şekilde devam etmesi Malatya’yı ilerde çok daha fazla olumsuz etkileyecektir. 6360 sayılı yasa ile bütün büyükşehir belediye sınırları il sınırı olmuştur. Bu illerdeki bütün beldeler ve köyler kaldırılmış bağlı bulunduğu ilçe belediyesinin mahallesine dönüştürülmüştür. Bu nedenle Malatya ile ilgili yapılacak olacak olan tüm ekonomik, sosyal yaşam ve çevre ile eğitim ve teknolojik gelişimle birlikte tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve değerlendirilmesi ilçelerle birlikte olmalı. Sanayi ve tarım üretim politikaları sadece ilin değil ilçelerinde şartlarına uygun olarak planlanarak projelendirilmelidir.” diye konuştu.

Altaş “Malatya il genelinde sağlanan GSYH’nin sektörel dağılımına baktığımızda yüzde elliye yakın oranın üretim dışındaki insan kaynakları kamu hizmetinden oluştuğu görülmektedir. Ortaya çıkan bu tablo ile ilgili olarak 2004 yılından bugüne kadar geçen sürede görev yapan başta il yöneticileri olmak üzere konuya taraf tüm kesimlerin ve siyasilerin bu konuda bir özeleştiri yapmaları gerekir aksi takdirde bu durum yönetenlerin yetersizliğinin sonucu olarak akıllarda kalacaktır.”dedi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • bülent (3 yıl önce)
    Çoğumuzun bilmediği en önemli şey; doğu ve güneydoğuda sanayii de 2. şehir(G. Antep ten sonra) olmamıza rağmen GSMH da düşük çıkmamızın nedeni, malatya da üretim yapan fabrikaların merkezlerinin Malatya dışında olması. Bunun sonucu gelir dikkate alındığında Malatya maliyesinin geliri olarak kaydedilmediğinden reel GSMH malatya açısından düşük çıkıyor. İlimiz organize Sanayii Bölgesindeki fabrikaların bir çoğu yurt dışına üretim yapıyor, ama sonuçta gelir ve girdi çıktı malatya hanesine yazılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Bülent bey GSYH sadece vergi üzerinden hesaplanmaz. Söylediğiniz konu buna etki etse de listeye bakarsanız vergi gelirleri ayrıca hesaplanarak listede yer almıştır ve oranı %10 civarındadır. GSYH hesaplamada üretilen mal ve hizmet katkısı büyüklüğü doğrudan etkilidir. Örnek vermek gerekirse Hekimhan'a yapılacak bir demir çelik tesisi Malatya için GSYH doğrudan artıracaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan Işık (3 yıl önce)
    AKP Malatya'yı çok geliştirdi diyenler düşünsün..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergin (3 yıl önce)
    2004 te 58. imiş 2019 gelindiginde ; demek ki 2 il bazi gelismelerden dolayi bizi gecmis (ki bunlar artvin ve ardahan da olabilir) Aslinda 58 -61 bandinda yillarca seyretmiş .yani fazla bir degisiklik yok. Ama sanki zirveden ,,dibe vurmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışmış . 2002 den önce ki verileride bir baksan. (zamanim olunca ben bakacağım)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu haberi okuma mantığınız sizin algılama yeterliliğinizi ortaya koymaktadır. Devletin kurumu resmi olarak yayınlamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (3 yıl önce)
    Çağ atladık diyen vekillerimize kapak olsun bitirdiniz şehri 60 inci sıra ne bu şakamı değil siyasi rüzgara kapilirsan adama değil partiye oy verirsen sonuç bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Şu memleketin sahipsiz, kimsesiz halini gördükçe vallahi, billahi içim acıyor. Kahroluyorum %70 oy vermiş bir şehre reva görülen bu muameleye sebep olanları Allah'a havale ediyorum. Başka da sözüm yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferda (3 yıl önce)
    Sosyal yaşam ve refah seviyesindeki mantık, bölünerek çoğalmak suretiyle aralıksız ureyip bunları mahalle parklarında, site bahcelerinde cene altı maske ile sosyallestirmek olursa bu ekonomik yapiya da yansır, eğitim potansiyeline de, toplum düzenine de. Malatya eski Malatya mı? Gayet yerinde bir çalışma...
    0
    0
    Yanıtla
  • Heredot cevdet (3 yıl önce)Ferda isimli kullanıcı yorumuna
    Ben Diyarbakır'da memurum buraya yapılan yatırımın 4 te 1 i Malatya'ya yapılsa Malatya 2 misli olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (3 yıl önce)
    Tablodaki sıralama , mevcut hükümetimize verilen Malatyada cıkan oy oranlariyla paralel, %60 ın karşılıgı 60.sira, bence %70 yada 80 icin Malatyalımız gayret etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (3 yıl önce)
    Bence fazlasıyla yakışıyor. Bu ahaliye fazla bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (3 yıl önce)
    Dış minnakların işidiiir vekillere laf yok!!
    0
    0
    Yanıtla
  • GSYH ile çevre yolunu nasıl bağdaştırdın helal olsun valla ?:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben cevap vereyim yol medeniyettir. Bir şehrin gelişmişlik düzeyi ulaşım planlaması ile doğru orantılıdır. Tabi ki anlayana!
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut açıkgöz (3 yıl önce)
    Malatya nın en önemli eksiği çevre yoludur.Bazı ilçelerin çevre yolu yıllar önce faaliyete geçmiştir.Güney çevreyolu var diye demeç verilliyor, iki araç yan yana zor geçiyor,yollar yama yapılmış yer yer çukura dönüşmüş.Organize Sanayi Bölgesine giderken 15 km de 13 tane trafik lambası var.Beş on dakikalık yola otuz dakikada gidiliyor.Bu durum yakıt giderini artırıyor ve iş kayıbına neden oluyor.yol alt ve üst geçit yapmaya müsait neden herhangi bir girişim yoktur.Yerleşim alanı batıya kayıyor,Altenatif yol açıldı iki şeritli ama yol çok dar.Birkaç yıl sonra bu yolda ihtiyaca cevap vermeyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gözeneli (3 yıl önce)
    Ancak yap boz yapılıyor malatyada başka faliyetler yasak
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (3 yıl önce)
    2002 den önce 180. sıradaydık Elhamdülillah sayın Çalık ve ekibi 60.sıraya getirdi Malatya’mızı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)Tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Vekillerimizin vizyonu süper. Reis yatıp kalkıp allaha dua ediyor ki Malatyada böyle vekilleri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Ee herkes hakettiği şekilde yönetiliyor.öznur çalık öve öve bitiremedi büyükşehir olacağız diye vakti zamanında.hep söylüyordum gene söylüyorum aldığımız hava aynı,içtiğimiz su aynı,bindiğimiz otobüs aynı,ama iş paraya geldimi herşey iki katı büyükşehir de.kırsal köyler oldu mahalle,adı oldu sana büyükşehir.malatya büyük bir köy oldu.elazığ bile çevre yolunu yaptı bitirdi.18 yılda bir yol yapamadımız.buda bize yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Sınıf öğretmeni ve baytar halleder canınızı sıkmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    15 Yıldır AKP'li Belediyeler tarafından yönetilen Malatya'nın başarı karnesi 58 sırdan 60 sıraya yükselmişiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Belediye baskani ogretmen.avukat.esnaf.veteriner.seyyar satici olmaz gelisimde olan il mimar olur.kafani cevir 12 katli ev diger bir yere bak 4 katli diger yere bak 6 kat.duzensiz evler caddeler sokaklar ve yamasiz tek bir sokak yok ve daracik.yesil alan yetersiz cevre yolu hic kaldirmiyor artik tirafigi.tastepe caddesine bir metre kaldirim yapildi tam 10 yili gecti lamba diregi konuldu lambasini takmadilar ve birde o bir metre kaldirim ortasinda agac dikildi şaka bile bu kadar olmaz daha cok sey var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğrenci (3 yıl önce)
    uyuşturucuyu bitirin Temiz nesiller gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Malatya nin buyuksehir oldugunu daha dogrusu oyle göründüğünü kim soyledi? Evrak üzerinde buyuksehir ama bagli oldugu tum birimleri ile elaziga baglidir...büyükşehir olup baska ile bagli bana baska 1 tane örnek gösterebilirmisiniz... sehir hastanesi 30 büyükşehire yapılacak denir ama elaziga yapılır malatya yapilmaz... yeni havalimani elaziga yapılır... yht treni dahi yazihan dan ayirma yonetmi ile baskile yeni kopru yaparak o bolgeden elaziga çevirmişler.. ustelik tcdd bölge müdürlüğü malatya da düşünün... 30 buyuksehir istanbul ankara izmir gibi batıya göçü engellemek icin kuruldu.... sanayi nerde? Tekel sümerbank seker satildi... tamamen satıldı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dracula44 (3 yıl önce)
    Bence 60 bile fazla...bu vizyonsuzlukla.....
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    aaa aşkolsun malatya vekilerin gözünde paris.belediye başkanımız zaten ilklerin öncüsü,türkiyede tek,malatya da ilk.ama işin özü malatya koca bir köy.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İşte Malatya nın gelişmişliğinin devletin resmi kurumu TÜİK tarafından tescilidir. Malatya GSYH sonuçlarına göre 81 il içinde 60. sırada kendine yer bulabilmiş. Yani Türkiyede 30 büyükşehir içine girememiş. Toplamda ise 60. sırada kalmıştır. Sayın vekiller ve yöneticiler bu durumu vatandaşa izah etsinler. Hani Malatya büyüdü, gelişti diyorlar ya, durumun hiç te öyle olmadığı ve tam tersi olduğunu gösteriyor bu durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • bir dost (3 yıl önce)
    Bakın Malatya'da doğmuş ama aslen Malatyalı olmayan birisi olarak belirtmek istiyorum ; Malatya şu an ki milletvekillerinden bir buçuğu hariç diğerlerini hak etmiyor , mesala malatya bu belediye başkanını hiç ama hiç hakketmiyor , mesela yıllardır çevreyolu ve inönü caddesi arasına sıkışmış trafiği hakketmiyor , mesela bu kadar kötü bir toplu ulaşım sistemini hakketmiyor , mesela kayısı gibi bir ürünü pazarlamayı beceremeyen bu yöneticileri hakketmiyor , Ankaranın Malatyayı sadece seçimlerde anıp bir gazını almasını hakketmiyor , özetle kardeşim hakketmiyor ama Malatya insanı övünmek adına her şeyi ama her şeyi sırf Elazığdan Adıyamdan öndeyiz fikriyle kabul ediyor ve susuyor . Gidişat bu güzide şehir için hiç ama hiç iyi değil .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı değilsen hiç yorum yapma kardeş. Herşey dolarla alakalı çevre yolu veya trafikle hiç alakası yok Malatya milleti yatmaya alışkın sonra da sorun yönetici peh peh peh
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ben bu kadar sahipsiz ve liyakate önem vermeyen bir şehir görmedim.Daire il müdürlerine bakın hiç biri konumu ve makamı temsil edecek düzeyde değil.siyasilete bakın ancak bu kadar olur denilen cinsten.Şehir artık marka insan yetistiremiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Bahadır beyin tespitlerine katılıyorum. 30 Büyükşehir içinde bir il olacaksınız tüm Türkiye’de 81 il içinde GSMH da 60.sırada olacaksınız? Açıklamaya ve cevap aramaya değer bir tespit. Ben de cevap bekliyorum bu sıra yani vasattık yakışıyor mu Malatya’ya? Yüksek katma değer yaratamıyor Malatya ; üretim ve istihdam bazlı büyüyemiyor, odak noktalı yeni gelir getirici sahalar yaratamıyor, teknoloji ve inovasyon alanında şehirdeki iki üniversite ile yeterli işbirliği yapamıyor, gençlerini yeni nesil iş alanlarına (e-ticaret, dijital üretim, yazılım v.s) yönlendirmiyor demektir. Kısır çekişmeleri bırakmalı artık bu şehir , ipi farklı yönlere çekme yarışı değil aynı yöne yani gelişme tarafına yüklenmeliyiz. Malatya daha iyi bir performans göstermeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    malatya insanı kim iktidar ise ondan olup devlet destekli köşeyi dönmeyi billir üretim zahmetli iş
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    dünyada doların bol olduğu dönem de böyle olursa doların piyasadan çekildiğinde 2000 dolara düşeriz daha kötü günler bizi bekliyor eski milyonlu paralar bizi bekliyor
    0
    0
    Yanıtla