SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Oğullarını Teşhis Ettiler

A- A+ PAYLAŞ

ŞEHİT ASTSUBAY MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ.. 17 Eylül 2015 tarihinde görev yeri olan Rize İl Jandarma Komutanlığına giderken Tunceli’de kaçırılan Astsubay Semih Özbey de teröristlerce şehit edilen askerlerin arasında yer alıyor. Çocuklarının serbest bırakılması için büyük uğraş veren aile ise 6 yıl sonra gelen şehit haberi ile yıkıldı. Anne Sadiye Özbey, 2 yıl önce Diyarbakır anneleri ile eyleme katılmıştı.

Irak’ın kuzeyinde yer alan Gara Bölgesinde teröristlerin şehit ettiği 13 asker ve polis içerisinde yer alan Malatyalı Astsubay Semih Özbey’in ailesi acı haber ile yıkıldı. Cenazelerin getirildiği Malatya Adli Tıp Morgunda çocuklarının naaşını tespit eden aile, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin babası, Malatya Ticaret Borsası eski başkanı Gürsel Özbey, oğlunun kimliğini tespit ettikten sonra adli tıp kurumundan ayrılırken, basın mensuplarının sorusuna ‘Yıllarca neler çektiğimi siz bilirsiniz’ derken anne Sadiye Özbey de güçlükle ayakta durabildi.

Çocuklarının serbest bırakılması için mücadele eden aile, en son Diyarbakır’da HDP il binası önündeki evlat nöbetine de katılmıştı. 2019 yılında evlat nöbetine 8’inci aile olarak katılan anne Sadiye Özbey, “Biz yaşayan ölüyüz, biz Semih'imizi istiyoruz, Semih'imi almadan buradan gitmeyeceğim ve burada kalacağım. Semih Tunceli Pülümür yolundan özel arabası ile giderken önünü kesip Semih’i alıp götürüyorlar. 4 yıl oldu o günden beri sürekli çalmadığımız kapı kalmadı” diye açıklama yapmıştı.

Özbey ailesinin tek erkek çocuğu olan Semih Özbey’in otopsi işlemlerinin ardından Türk Bayrağına sarılı naaşı Malatya Şehir Mezarlığı morguna götürüldü. Şehit için ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılınacağı öğrenildi.

Öte yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de Malatya’ya geldi.

 

TOPRAĞA VERİLDİ..

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaştan Astsubay Çavuş Semih Özbey, memleketi Malatya’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehidin anne ve babası ile yakınları katıldı. Şehidin naaşı, Malatya Şehir Mezarlığı'nda ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde defnedildi. Şehidin annesi Sadiye Özbey törende güçlükle ayakta dururken, babası ise tabutun başından ayrılmadı.

Malatya nüfusuna kayıtlı olan Rize İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih Özbey, 18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli-Erzincan karayolunda PKK'lı teröristler tarafından alıkonularak kaçırılmıştı.

TAZİYE ZİYARETİ

Malatya protokolü, Gara'da haince şehit edilen Astsubay Çavuş Semih Özbey’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Rize İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli iken 18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli-Erzincan Karayolu'nda teröristlerce alıkonulan ve 10 Şubat'ta Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde şehit edilen Jandarma Astsubay Çavuş Semih Özbey’in ailesini ziyaret eden Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, şehidin babası Gürsel Özbey’e taziyelerini bildirerek başsağlığı diledi. Vali Baruş ile beraberindekiler, daha sonra Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı’na geçerek, burada kimlik tespiti yapılan şehitlerin yakınlarına sabır ve başsağlığı dilediler.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Bülent (3 yıl önce)
    Şehit babası gürsel beyi bir yakınım vasıtasıyla tanırım kendisi bilemeyebilir 5buçuk yıl boyunca evlâdı için çok emek verdi buna şahidim gitmedigi parti dernek kalmadı şimdi herkes konuşuyor ama konuşanların hepside boş konuşuyor cenabı allah sabır versin şehidimize rabbim rahmetiyle muamele eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet erdoğan (3 yıl önce)
    şehitlerimize allah rahmet etsin mekanları cennet olsun ailelerinede allah sabır versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Anne olan anlar (3 yıl önce)
    Allah'tan rahmet diliyorum tüm şehitlerimize...Ailelerine sabır versin Rabbim. Mekânları cennet olsun...Bizim içimiz yandı yüreğimiz sıkıştı Allah sabırlarını arttırsın güç kuvvet versin... :(((
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Niye bu canları 6 yıldır kurtarmadınız?. Karşılığında ne istedilerde veremediniz?, açıklayın. 50-100 gerekirse 500 teroristi bırakaydız da kurtaraydınız bu 13 canı. Sonra 1000 tane oldureydiniz. Kendi evlatlarınız olsa dünyayı ayağa kaldırırdınız. Elin gavuru cesedini almak için bile şehirleri yakıyor. Siz eli kolu bağlı oturdunuz. Hele milletvekilleri cicili kıyafetlerini giyip sokaklarda kibirle sağa sola caka sata gezmekten başka birşey yapmadı, onlarda utansınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Allah CelleCelaluhu Rahmet Eylesin Şehitlerimize Acılı ve kederli Ailelerine SABR-CEMİL İHSAN EYLESİN BİZİM ŞEHİTLERİMİZ CENNETE GİTTİ ONLARIN Kİ CEHENNEME GİTTİ
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT REİS (3 yıl önce)
    pkk nın Allah belasını versin.Adi serefsizler ayrıca bunlara oy veren bunları destekleyenlerinde Allah belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat ali (3 yıl önce)
    Vahşice katledilen silahsız 13 şehidimize ve onları kurtarmak için -20 gece karanlığında helikopterden şehadete cesaretle atlayan 3 kahraman vatan evladına Allah rahmet eylesin. Kalbimizdesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğba (3 yıl önce)
    Babasını televizyonda her gördüğümde gözlerim dolar ağlardım.Çektiği hüzün yüzüne yansımış gibiydi.Hep bir umudu vardı.Keske bu bekleyiş mutlu sonla bitseydi.Allah rahmet eylesin şehidimize,ailesine sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (3 yıl önce)
    Nur içinde uyusun. Tanrı sevenlerine sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y. A. S. (3 yıl önce)
    Allah o teröristleri de siyasi uzantılarını da onlarla işbirliği yapanların da belasını versin. Hepsinin hevesi kursağında kalacak. Birimiz şehit olur binlercemiz sırada bekleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (3 yıl önce)
    rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    yüce Allahtan rahmet dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (3 yıl önce)
    Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ailesine sabır versin mekanlari cennet olsun. Rabbim teröre ve terör örgütüne destek verenleri kahrı perişan eylesin. Bizi bölmeye çalışan gruplar emellerine ulaşamayacak.Turk milleti ilelebet payidar kalacak.Sehitler ölmez vatan bolunmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiğit (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ,mekanı cennet olsun kederli ailesine allah sabır versin.kahrolsun terörisler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (3 yıl önce)
    Offf ki offf Rabbim rahmet etsin,Bu acıya yürek dayanmaz, Allah ailesine sabırlar versin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin milletimizin başı sağ olsun kanları yerde kalmasın inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ KARAOĞLU (3 yıl önce)
    şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum aillerine sabır ve başsağlığı diyorum. ancak biran önce idam kanunu çıkarılması ve hainler idam edilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet sakka (3 yıl önce)
    Sınıf arkadaşımdı bi tuhaf oldum görünce
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)
    Allah sabır versin dayanılacak bir acı değil.icimiz yandı ailelerini düşünemiyorum bile
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    Kederli ailesinin ve türk milletinin başı sağolsun.Ruhlarınız şad olsun.ey aziz şeh,tler.Tertemiz bir emanet teslim etmek her yiğide nasip olmaz.Bu alçak katil sürüleriyle aynı kapta su içip beraber yürüyenleride rabbim tez elden kahreylesin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin şehidimizin mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar versin ins. Vatan sağolsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (3 yıl önce)
    Şehidimizin ruhu şad olsun. Emperyalistlerin tasmalı itlerini de Allah Kahhar sıfatıyla kahreylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    Ne büyük acı . Rabbim sabırlar versin inşallah. İki yıl önce yine Malatya haber de öğrenmiştim . Babası yardım istiyordu yetkililerden.Adeta dert yanıyordu. Gencecik insan üzülmemek elde değil. Şimdi şehit edildiğini öğrenince acaba gerekli her şey yapıldı mı diye düşünüyor insan. Bir canın kurtarılması için üstelik gencecik bir astsubay . Onun için dünyayı ayağa kaldırırdım. Hiç bir ulusal kanalda haber bile yapılmadı. Akşama kadar haberlerde boş şeyler veriyor lar. Birbirini yiyip duruyorlar. Gerçekten üzücü
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Şehidimize Allahtan rahmet kederli ailesine ve Türk milletine sabırlar dilerim.Mekanı cennet olsun.Bayrağımıza ezanımıza evlatlarımıza birlik ve bütünlüğümüze kasteden bu imansız terör örgütünü ve bilerek bu alçaklara destek verenleri Allah kahreylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Nacar (3 yıl önce)
    Rabbim şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin. Pkk lı soysuz itleri de kahreylesin.
    0
    0
    Yanıtla