SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Buradayım, Yaşıyorum Demek İçin Yazıyorum.."

0
Güncellendi - 2021-02-17 06:09:15
A- A+ PAYLAŞ

PKK'NIN 5,5 YIL REHİN TUTUP ŞEHİT ETTİĞİ ÖZBEY, AİLESİNE BU MEKTUBU YAZMIŞTI.. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, toplam 51 PKK'lı teröristi ölü, 2'sini sağ olarak ele geçirdiği Kuzey Irak'ın Gara Bölgesi'nde gerçekleştirdiği Pençe- Kartal 2 Harekatı sırasında, terör örgütü tarafından şehit edilen 13 kişiden biri olan, Malatya Ticaret Borsası eski başkanı Gürsel Özbey'in Jandarma Astsubayı olan oğlu Semih Özbey, 2019 Nisan ayında ailesine gönderdiği mektupta, "Bizim elimizden de hiçbir şey gelmiyor, sadece yıllardır beklediğimiz gibi bekliyoruz. Biz de artık devletin bir şeyler yapmasını istiyoruz. Bizim içinde bulunduğumuz durum, üç buçuk yıldır çözüm bulunamayacak, bu kadar uzun yıl çözümü olmayacak kadar çözümsüz bir sorun mu? Gerçekten istenilirse bu soruna çok kısa bir zamanda, çok basit bir şekilde çözüm bulunabilir." demişti.

Cenazeleri otopsi için geçtiğimiz Cumartesi gecesi Malatya'ya getirilen 13 kişiden biri olan 28 yaşındaki Semih Özbey, 18 Eylül 2015'te görev yaptığı Rize'den Malatya'ya gelirken, Erzincan- Tunceli karayolunu kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılmıştı.

Terör örgütünün, 2015 ve 2016 yıllarında doğu ve güneydoğu bölgesinde kaçırarak rehin tuttuğu, TSK'nın harekatı sırasında teröristlerce başlarına kurşun sıkılarak şehit edilen 13 asker, polis ve vatandaştan biri olan Öbey'in, ailesine gönderdiği 15 Nisan 2019 tarihli mektup, Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün köşesinde 1Eylül 2019'da "4 yıl önce kaçırılan askerden mektup var" başlığıyla okuyucularla paylaşılmıştı.

Saygı Öztürk’ün yazısındaki mektupla ilgili kısım şöyleydi:

“Terör örgütünün kaçırdığı güvenlik görevlilerimizle bağlantı kuran bir dernek yöneticileri geçen nisan ayında mektupları ailelerine verdi. Onların, terör örgütünün elinde yıllardır tutulduğu gerçeğini de dikkate alıp Astsubay Semih Özbey’in mektubundan bölümler okuyalım:

“Aileme; bu mektubun size ulaştırılıp, ulaştırılmayacağını bilmeden size yazıyorum. Bütün aile üyelerim umarım hepiniz iyisinizdir. Beni soracak olursanız, iyi olmaya çalışıp kavuşacağımız gün için sabrediyorum. ‘Ben buradayım, sağım, ölmedim, yaşıyorum’ demek için yazıyorum. Sesimizi artık birileri duysun diye yazıyorum. Burada bize mektup yazma imkanı yıllar sonra çok geç olsa da verildi. ‘Mektup yazabilirsiniz biz ileteceğiz’ denildi. Ben de bu imkanı değerlendiriyorum ve size yazıyorum.

Sakın üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin, hep taze tutup, koruyun. Dışarıda hayat normal seyrinde devam ediyor, bunun farkında ve bilincindeyim. Ben buradayım diye kendinizi hayattan ve olaylardan soyutlamayın, uzak tutmayın, hayatın normal akışına ve seyrine uyun istiyorum. Anne ve babamın ellerinden, kardeşlerimin yanaklarından öperim. Büyük küçük herkese selam söylüyorum. Allah’a emanet olun.”

Semih Özbey, 15 Nisan 2019’da yazdığı mektupta, kendi durumlarıyla ilgili düşüncelerini de şöyle aktarmıştı:

“Bizim için yoğun bir şekilde uğraştığınızı ve çaba sarf ettiğinizi duydum ve gördüm. Daha sonra 22 Haziran 2017’de yine Diyarbakır İnsan Hakları Derneği Şubesi’nde sizler konuşurken, görüntülerinizi canlı olarak izledik. Tabii burada sürekli TV izlediğimiz anlaşılmasın, biz üç buçuk yıl içerisinde bir buçuk ay TV ya izledik ya da izlemedik. Bu görüntüler bize özel olarak izletildi. Videolardaki konuşmalarına baktığımda genelde devletin bizim için bir şeyler yapmadığından yakınıp bahsederken ‘sabredin’ diyerek sizi hep oyalamasından yakınmaktasınız. Bizim için yapılması gerekenler veya oluşması gereken ortam için kurumların, STK’ların devletin çağrı yaparak kamuoyu oluşturması gerekiyor. Ama anlaşılan buna pek fırsat tanındığı söylenemez. Fakat onca çabaya rağmen, tam anlamıyla yeterli kamuoyu oluşmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, hükümetten bizim için bir şeyler yapmasını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olarak istemekte, talep etmekte ve beklemekteyim. Bunun dışında tüm siyasi partiler, başta; CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi olmak üzere, İnsan Hakları Derneği yöneticilerine de bizim için bir şeyler yapmalarını beklediğimizi önemle iletmek isterim. Şimdi biz örgüt ve devlet arasında sıkışıp kalmış durumdayız. Örgüt ‘Devlet istemezse bırakmayız, yoğun bir kamuoyu oluşmazsa bırakmayız’ diyor.

Bizim elimizden de hiçbir şey gelmiyor, sadece yıllardır beklediğimiz gibi bekliyoruz. Biz de artık devletin bir şeyler yapmasını istiyoruz. Bizim içinde bulunduğumuz durum, üç buçuk yıldır çözüm bulunamayacak, bu kadar uzun yıl çözümü olmayacak kadar çözümsüz bir sorun mu? Gerçekten istenilirse bu soruna çok kısa bir zamanda, çok basit bir şekilde çözüm bulunabilir.

Devlet, biz vatandaşlarını, askerlerini ve polisini yıllardır böyle zor şartlar altında, büyük bir bilinmezliğe terk etti. Burada bize sürekli İsrail’in askerlerinin serbest bırakılması için yaptıklarının neler olduğu anlatılıp duruyorlar. Kendisiyle uzaktan ya da yakından alakası olmayan kişiler için bir şeyler yapan devletin, ben ve buradaki diğer vatandaşları için hiçbir şey yapmaması, adımızdan dahi bahsetmemesi, yokmuşuz gibi davranması çok manidar ve çok düşündürücü!

Buradan ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizim için elinden gelen ne varsa yapması hususunda çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şey yapmıyorsa da, bizim akıbetimizi Devletten cevap alıncaya kadar sormasını istiyorum. Yine HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve İnsan Hakları Derneği yöneticilerine ve başkanına bizim için bir şeyler yapmaları konusunda taleplerimi iletiyorum. Biz buradayız ve bizim için devletin veya sizlerin bir şeyler yapmasını bekliyoruz ve istiyoruz.

Yıllardır ailelerin bizimle ilgili yaptıklarının, CHP’nin birkaç milletvekilinin bizim için yaptıklarının, İnsan Hakları Derneği’nin bizim için yaptığı girişimlerin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ailelerle yaptığı görüşmelerin alt yazısı dışında, hiçbir kimsenin bizim için bir şeyler yaptığını duymadım ya da şahit olmadım. Sözlerime son verirken, artık özgürlüğüme ve özgürlüğümüze kavuşmayı, büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekleriz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Özgür (3 yıl önce)
    Bu mektubu değil de keşke onlara bu mektubu yazmayı mecbur bırakan süreci tartışsak, çözüm süreci denen garabet yüzünden kaçırıldılar ve bu mektubu yazmaya mecbur bırakıldılar bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    çok yazık 13 tane can allah sabırlar versin 5/6/7 yıldır dağdalar nasıl bulamadılar hayret hepsi gariban insanlar zenginin oğlu olaydı aynı gün alıp gelirlerdi ateş düştüğü yeri yakar rabbim rahmet eylesin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Galip Tamince (3 yıl önce)
    Bu çocugun kanı teröristleri hazırdan davul zurnayla içeri sokan şahısların üzerindedir. Düğün dernekle konserlerle içeri terörist soktuk RESMEN. Ve hala bu zihniyetkere oy veriliyor. Trtde terörist başının kardeşi çıkıyor oy istemek için.. Yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (3 yıl önce)
    Allah,bu devlet üzerinde nemalanan kötü zihniyetlere fırsat vermesin PKK itlerine,soysuz,serefsizlere,onların yandaşciliğı ile iş tutanlara,onları gizli gizli destekleyenlere fırsat vermesin Bu serefsizlerin ne zorluklarla ne psikolojik baskıyla yazdirdiği bir mektup bu, şehidimize ne baskılar yapıldı Allah bilir bu hainlerin bu mektuplar la kamuoyu oluşturmak istemelerinin sebebini bir düşünün,devlet bu kimliksizlere karşı nasıl bir duruş sergilemesi gerekiyorsa emin olun onu yapmıştır,bu kimliksizleri dünya kamuoyu önünde muhatap almamıştır,Ancak yapılan operasyonda belli ki kendilerinde olmayan insanliklarindan olacak ki haince 12 masum evladimizi şehit etmişler .Allah şehitlerimize Rahmet Eylesin İNSALLAH Ailelerine sabırlar versin, birlik olma vaktidir,güçlü olma vaktidir Aklı selim yorumlar yazma vaktidir Herzaman ve her daim DEVLETLİ olma vaktidir Allah her zaman devletimizin yanında olsun Kötülere zerre fırsat vermesin İnsallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EDEBALİ (3 yıl önce)
    Gerçekten askerlik yapanlar bilir, Türk askeri teröristlerle toprak pazarlığı yapmaz, sadece askerlerimiz değil bu ülkenin gerçek sahipleri de yapmaz. ölümsüzlük şerefine erişen şehidimiz özellikle , kanaatim odur ki zorla teröristlerin talebi üzerine mektubunda bu ülkede teröristlerle içli dışlı olan partilerin isimlerini vermesi ise ciddi anlamda manidardır. özellikle gerçek vatanseverlerin üzerinde durması gereken husus budur. bu toprakların üzerinde şehadet şerbeti içmeyi bekleyen milyonlarca Semih ÖZBEY ve şehadet şerbeti içmiş ölümsüzlerin arşı alaya yükseldiği gibi yükselmeyi bekliyoruz. Şehit mevzubahis ise ne ateş düşer yüreklere ne gam ne keder. Gurur vardır, şeref vardır, onur vardır, haysiyet vardır, namus vardır, bayrak vardır, toprak vardır, vatan vardır, islam vardır,ezan vardır, Allah vardır orda. Bu dava uğruna şehit olup Allah a yürüyen Semih ÖZBEY'in, Hz.Ali'nin, Hz. Hasan'ın, Hz. Hüseyin'in, Hz.Fatıma'nın, Hz.Hamza'nın,Hz. Muhammed (s.a.v) in, vs..bu dava Kur'an, bu dava Allah'ın davasıdır. Bu dava ne dil ne ırk davası değildir, bu dava Allah'ın kulları ile Şeytana kul olanlar arasındaki davadır. Her türlü isme bürünüp, yüzlerce bahaneler üretip Allah'ın dinini yıkmak isteyenlerdir. Binlerce yıldır devam eden ve kıyamete kadar devam edecek olan cenneti kazanmak isteyenler ile cehennemliklerin savaşıdır. Bakara suresi 154. Ayeti "Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz." Ali-imran suresi 169-170. Ayetlerde "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler; Allah’ın, lutuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehid kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar." Şehidimizin yolu yolumuzdur. Semih kardeşimin Ailesi ve Vatan sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gompile Malatyalı (3 yıl önce)EDEBALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Edebali biraz yavaş inecek var
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyasevdalısı44 (3 yıl önce)EDEBALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Onlara ailelerine yazık değil mi pazarlık yeri geldiği zaman yapıcalak ocak düştüğü yerinyakar sen burdan atıp tut
    0
    0
    Yanıtla
  • Edebali acaba gerçekten askerlik yaptı mı yoksa bedelli tayfadan mı merak ettim, bayağı hararetlenmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her Türk Asker Doğar. Asker olarak ölür (Şehit olur). Neden mi? Çünkü Bizim Asker ocağımız Peygamber Ocağı da o yüzden. Bu ülke için canını verenler de var Malını verenlerde var. Her iki si de Allah Katında Kutsaldır. Her iki si de Allah Yoluna Adanmıştır. Haaa Merakını gidereyim 18 Ay peygamber ocağında askerlik yaptım bunun 12 ayı KOSOVA da sırp küffarına karşı, 6 ay ise ülkemin içindeki küffara karşı. bu kadarmı hayır ölene kadar yada şehit olana kadar ülkeme askeri ve sivil hizmete devam. İşte bu gerçek bir Türk'ün hayat serüvenidir. İşte bu sayede bu ülke ayakta kalmaya devam ediyor. Allah'a Hamd olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Komutanim bizleri af et.siyasiler bisey yapmadi bizlerde sesinize ses olmadik.selattin demirtasin bir disi sokuleydi bak bir saatde sizi nasil birakiyorlardi.ama herkes dusmus bir oyun pesine sen ben kimsenin umrunda degiliz.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (3 yıl önce)
    Ne yazık ki sen de diğer şehitlerimiz gibi unutulacaksın melek kardeşim, Senin üzerinden hamaset yapan sağcısı solcusu siyasilerin şovları da unutulacak, Parçalara böleceğim diyenlerin sözleri de unutulacak, bunu unutturmak istemeyenlerin alnına bölücü, hain karaları çalınacak, 3 kuruşluk menfaatleri için gözü kör, kulağı sağır, dili olmayanlar birbirlerine laf yetiştirip, caka satmaya devam edecek, Bu devran böyle geldi böyle gidecek, güçlü güçsüzü ezmeye devam edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haca444 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin kardeşim, mekanın cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Daha iyisini, daha doğrusunu,daha akilini yapabilirdik. .Bu coğrafyanın bin yıllık tarihini ,hassasiyet garibanlığını, fukaralık girdabının o kaderleşmiş ve ezberşletilmiş jeopolitiğini , biilenlerle aynı düzlem içindeyken reddediyorum. Hayır dünya ile aynı paralelde değiliz. . Her sahada yetişinsan ve aklını merkeze koyarak ve tüm ezber ideolojide olanllarla barışık demokratik ifadede mesafae almak isteyenlerle münazarada olmak kaydı ile doğru düzlemde mesafe alabilrdik.Bu yüzleşmeye hepimizin hazır olmasını diliyorum.Umarım başarabiliriz. Kimseyi suçlama niyetim yok .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Suratımıza tokat gibi inen bu mektuptan sonra sustuk hepimiz. Pısırıklaştık. Basitliğimize ve ezberimize gömüldük. Suskunluğu bozmak istemiyorum ama insanoğlu duyguları ile yaşar. Mektuptaki özellikle şu cümleye dikkat çekmek istiyorum: ''Sakın üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin, hep taze tutup, koruyun...'' Emredersiniz komutanım. Umudu gõmmek yok... Söz hep ve her daim umutlu olacağız...''
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Tüm şehitlerimize allah'tan rahmet diliyorum. Alınan leşleri tek tek evlerinin önüne getirip benzin döküp yakmak ve ailelerine izletmek istiyorum. Rabbim şehitlerimize rahmet eyle ailelerine sabır ver
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozy (3 yıl önce)
    İktidara muhalefete sivil toplum kuruluşlarına kanaat önderlerine gazetecilere 83 milyon un tamamına düşen bugün utanmaktır ailelerden şehitlerimizden af dilemektir çıkıp tv lara sosyal medyaya birbirlerini suçlamak yerine 6 yıldır görmezden geldiğimiz bu evlatlarımızı hain terör örgütünün elinden neden nasıl sağ Salim kurtaramadığımızın hesabını verme günüdür kimse sorumluluklarından diğerini suçlayarak bu işten kurtulamaz bu utanç ve acı hepimizedir
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (3 yıl önce)Ozy isimli kullanıcı yorumuna
    OZY Kardeşim, düşüncene tamamen katılıyorum. 13 şehidimize karşılık vurulan kalleş vatan hainlerinin 50 değil, 50 bin tanesi bile karşılık olamaz. Uzun süredir PKK örgütünün elinde bulunan bu güzide vatan evlatlarının kurtarılması için yapılan çalışmalar ve çabalar sorgulanmalıdır. Başımız sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Askerimize Allahtan rahmet diliyorum bu mektubun üzerine konuşmak yorum yapmak Aileyi ve aileyle birlikte kamuoyunu üzmekten başka bir işe yaramaz Değerli sistem yöneticisi Başımız Sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa atabey (3 yıl önce)
    Allahu Teala Hazretleri şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, mekanlarını cennet-i ala eylesin..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    çok temiz bir çocuktu Allah rahmet eylesin .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yıldız (3 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin. ACILI AİLESİNE SABIR VERSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan Işık (3 yıl önce)
    Eğer ABD ve Rusya veya başka bir güçlü ordunun, çok değil sadece bir askeri terör örgütü tarafından kaçırılsaydı yeri göğü inletir, o dağları onlara dar eder, ne yapar eder o askerini kurtarırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun. Kolay değil evet bu çocukları bu gençleri bu hale sokanlarada ALLAH gün yüzü göstermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Peki neden mecliste bu konu tartışılmadı hiç ? Onca insanın her şehrinden vekiller bir olup bu masum insanların haklarını savunmayıp ölüme terk ettiler ? Gencecik yaşta esir alınıp belki işkence zorbalık bile gördüler . Hepsinin vebali gunahı yıllardır sessiz kalıp unutanlardadır. Diyecek başka söz bulamıyorum . Mekanları cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu konuyu sayın Veli Ağbaba defalarca mecliste anlattı ama maalesef gereken özen gösterilmedi.Şehit ailelerini meclise davet edip beraber açıklama yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymn44 (3 yıl önce)
    Ateş düştüğü yeri yakıyor biz millet olarak bu olayları hep hep uzaktan seyirci olarak izledik, üzüldük mu üzüldük ağladık mi ağladık ama 6 senede biz millet olarak normal hayatımıza geri dönerken bu çocukların aileleri kan ağladı, nöbetler tuttu ,çare aradı ..Devlet bir papazı aldı ülke ayaklandı ama ,ne yaptı etti aldı sonuc olarak .sozun bittigi yer allah ailesine sabirlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Hepsinin mekanı Cennet olsun milletimizin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin devletimiz defalarca girişim yaptı yıllarca yerini belirlemek için çalıştı sürekli takipteydi kurtarılmaları an meselesiydi ama kahpeler durumu farkedince hemen şehit ettiler hepsini hainler bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz vatan sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Defalarca girişim yapıldığını ispatlayabilir misin kardeş yoksa bu senin düşüncen mi acaba merak ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • has malatyalı (3 yıl önce)
    rabbim rahmet eyleye inşallah devletimiz bundan sonra hiç durmaması lazım artık apacik bi savaş bu rabbim devletimize güç kuvvet versin destekçilerinede hem dışarda hem içeride hepsinin belasini versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah Erkan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...Şehitlerimizin ailelerine yakınlarına sabırlar ve baş sağlığı dilerim..Içimiz yandı...Bitsin artık bu terör....????
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Seyitlerimize allahtan rahmet diliyorum aillerine sabirlar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla