SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyüklerimiz Bomba Olduğunu Söyledi, Gömdük.."

0
Güncellendi - 2021-02-24 08:39:53
A- A+ PAYLAŞ

'İŞ MAKİNELERİNİN ÇALIŞTIĞINI GÖRÜNCE HATIRLADIK, HABER VERDİK..'  Malatya'da kentsel dönüşüm ve dere ıslah çalışması yapan ekiplerin, yıllar önce o bölgeye top mermisi gömdüğünü söyleyen kişilerin ihbarıyla yaptığı kazıda bulduğu mühimmat imha edildi.

Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde ikamet eden bazı kişiler, bölgede kentsel dönüşüm ve dere ıslah çalışmaları yapan ekiplere, çalışma yapılan yere çocukken arkadaşlarıyla buldukları top mermisini gömdüklerini söyledi.

Bunun üzerine polise haber veren ve gösterilen yeri kazan ekipler, top mermisini çıkardı.

Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak kontrollü şekilde top mermisini fünyeyle patlattı.

- "Risk oluşturur diye bilgi verdik"

Bilal Ekici (52), AA muhabirine, yaklaşık 40 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte su değirmeninin çevresinde top mermisi bulduklarını ve bununla oynadıklarını anlattı.

Ekici, "Top mermisini yuvarlıyorduk, büyüklerimiz görünce bize bunun bomba olduğunu söyledi ve bizi azarladı. 5 arkadaş, ölen güvercin ve kedilerimizi gömdüğümüz hayvan mezarlığımıza gömdük. Mahalle kentsel dönüşüme girince risk oluşturur diye bilgi verdik. Polis ekipleri geldi yer tespitinde bulunduk. Biz 50 santimetre dedik ancak 1,5 metre derinlikte bulundu. 25-30 kilogramlık bir mühimmattı, şiddetli bir patlama oldu." diye konuştu.

Mehmet Ekici ise (48) iş makinelerinin bölgede çalışma yaptığını görünce top mermisini hatırladıklarını ve yetkililere haber verdiklerini, kazasız belasız merminin imha edildiğini ifade etti.

Bu arada, top mermisinin imha edilme anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız