SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yarı Olimpik Havuzun İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2021-02-24 19:02:30
Yarı Olimpik Havuzun İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Yeşilyurt Belediyesi’nin, Spor Toto İdaresi’nin parasal desteği ile Yakınca Mahallesi’ne yaptıracağını açıkladığı “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” ihalesinin sonuçlandığı öğrenildi.

Yarı olimpik havuzun yapım işine ait 13 Ocak 2021 tarihli ihalede, 6 firmanın teklif verdiği, ihale komisyonunun 5 teklifi geçerli saydığı, geçerli olduğu belirtilen tekliflerden Kusa Yapı İnşaat Ltd. Şti.’nin ihaleyi kazandığı açıklandı.

İhaleyi kazandığı açıklanan müteahhit firmaya 4 milyon 545 bin TL ödenecek

“940 m2 Betonarme Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yapım İşi” başlıklı ihale kapsamında, havuzun yapımı karşılığında Derviş Polat’a ait olduğu öğrenilen Kusa Yapı İnşaat Ltd. Şti.’ne 4 milyon 545 bin TL ödeneceği belirtildi.

Ödemenin % 80’i bu yıl içinde, % 20’lik bölüm ise 2022 yılı içinde yapılacak.

Yeşilyurt Belediyesi ile müteahhit firma arasında ihale kapsamındaki işin yapımı için yapılan sözleşmenin de 4 Şubat 2021 tarihinde imzalandığı öğrenildi.

400 günde yapılacak

Yaklaşık maliyeti 5 milyon 113 bin TL olduğu bildirilen Yakınca Mahallesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun yapım süresini 400 gün olduğu kaydedildi.

"Dev yatırım için düğmeye bastık"

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatının destek verdiği Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile alt yapı ve tesisleşmeye dev bir katkı sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Yeşilyurt’umuzun sportif anlamdaki alt yapısını ve potansiyelini ön plana çıkartmak adına yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alan ‘Spor Tesisi’ projemiz kapsamındaki yatırımlarımızı teker teker gerçeğe dönüştürmekteyiz. Sportif branşlarda kalıcı ve sürekli başarılara ulaşmak, tesisleşme ve alt yapıya verilen önemle eş değerdir. Belediye olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı, temiz ve güzel ortamlarda spor yapmalarına destek olmak adına ‘Spor Tesisleri’ projemize hız verdik. İlçemizin dört bir tarafında şu an da yapım işleri devam eden modern ve kaliteli spor tesislerimizle, gençlerimize yeni fırsatlar sunmak istiyoruz. İnşallah hizmete sunacağımız tesislerde yetişecek olan genç yeteneklerimiz, ilerleyen zamanlarda Milli Takım formasıyla ülkemizi farklı spor branşlarda en iyi şekilde temsil edecek düzeye ulaşacaktır. Bizler gençlerimize inandığımız ve güvendiğimiz için bu tür yatırım alanlarımızın sayısını çoğaltıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Malatya’yı ziyareti sırasında destek verip onayladığı 15 milyon TL. maliyetindeki 18 adet ‘Spor Tesisi’ projemizin bir parçası olan Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun inşa edileceği alanda çalışmalarımıza hız verdik.” dedi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Yakınca mahallesinde Yeşilyurt Belediyesine ait 8 dönümlük alanda hizmete sunulacağını ifade eden Başkan Çınar, “Kentimiz ve ilçemizde yüzme branşına olan ilginin yüksek olması nedeniyle bizlerde farklı yaş grubundan sporseverlerimizin hijyenik, temiz ve modern ortamlarda spor yapmalarına imkan tanımak adına bu dev yatırım için düğmeye bastık. Belediyemize ait 8 dönümlük parselde 1000 metrekare oturuma sahip tek kat üzerinden inşa edeceğimiz bu dev yatırımımız gerek iç ve dış tasarımı gerekse de sosyal donatıları ve çevre düzenlemesiyle dikkat çekici özelliklere sahip olacaktır. İhale sürecini tamamladığımız projemiz içerisinde; bir adet havuz, idari ofis, bay ve bayan duş ve soyunma mekanları, teknik hacimler, antrenör odası, kafeterya ve oturma bölümleri yer alacaktır.  Bölgemizin ihtiyaç duyduğu Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz, son dönemlerdeki yatırımlarla ülke çapında adını duyurmayı başaran Yeşilyurt’umuzun sportif hayatına yeni güzellikler kazandıracaktır. İlçemizin sosyal, kültürel, sportif ve eğitim düzeyine büyük kazanımlar sağlayacak olan bu dev yatırım sayesinde Yeşilyurt’un sportif alandaki başarı çıtası da yükselecektir.” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

[caption id="attachment_382645" align="alignnone" width="650"] default[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız