SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TMO, Kuru Kayısı Satmaya Başladı

A- A+ PAYLAŞ

"150 MAĞAZADA MALATYA KAYISISI DA YERİNİ ALDI.." Tarihinde ilk defa geçtiğimiz sezonda Malatya'da kuru kayısı alımı yaparak piyasaya müdahale eden Toprak Mahsulleri Ofis, bu kez Türkiye’deki 150 mağazasında kuru kayısının iç piyasada satışını yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından geçtiğimiz Ekim ayında açılışı yapılan Kuru Kayısı Lisanslı Deposu ile ürün alımını başlatan Toprak Mahsulleri Ofisi, almış olduğu kuru kayısıyı Avrupa Coğrafi İşaret Belgeli ambalajlarla iç piyasaya sundu.

-“Cumhurbaşkanımızın önemli bir müjdesiydi”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafnıdan kuru kayısının iç piyasada satışının yapılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Bizim kayısımız açısında çok prestijli bir gelişme. Özellikle biliyorsunuz lisanslı depoculuğun hayata geçirilmesi ve beraberinde de Toprak Mahsulleri Ofisinin kuru üzümde, kuru incir ve fındıkta uygulamış olduğu piyasalara müdahale etme alımları ile ilgili kuru kayısıda da Sayın Cumhurbaşkanımızın 2020 yılı Temmuz ayında Malatya’mıza çok önemli bir müjdesiydi. Ve 2020 yılında Toprak Mahsulleri Ofisimiz kuru kayısıda da alım müdahaleleri ile hem piyasayı regüle etmek, hem de üreticinin ürününü daha istikrarlı fiyatlara piyasaya sunacağı bir dönem başlamıştı.” dedi.

-“TMO tarafından kuru kayısının satılması çok da prestijli bir gelişmedir”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Türkiye genelinde 250 noktada kuru kayısı satışına başlayarak iç piyasada kuru kayısı tüketimine olumlu katkı da sunacağı bir döneminde ayrıca başladığını belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan şunları söyledi:

“Toprak Mahsulleri Ofisinin özellikle piyasalardan satın almış oluğu, üreticiden almış oluğu ürünleri ne yapacağı çok merak konusuydu. Ve çok yeni bir gelişmeyle özellikle tekrar sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Malatyalı üreticilerimiz adına sonsuz teşekkürler ediyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi, şuanda depoda bulunan ürünün yaklaşık 48 tonunu burada çeşitli ambalajlama yöntemleriyle şekilleriyle, Türkiye’nin 150 noktasında bulunan, kendisine ait olan mağazalarda artık kuru kayısı satışına da başladı. Kuru üzüm, kuru incir ve fındığın yanına artık kuru kayısı da eklenmiş oldu. Şuanda Toprak Mahsulleri Ofisimizin Türkiye’nin bütün illerinde bulunan satış noktalarında artık Malatya kayısısı da yerini aldı ve tüketicinin damak tadına sunuldu. Özellikle üründeki kalite ve ambalaj kalitesiyle de Toprak Mahsulleri Ofisimiz aslında çok önemli bir sayfa açmış oldu. Hem iç piyasada özellikle Türkiye sınırları içindeki tüketicilerimiz de maksimum düzeyde ve çok uygun fiyata kuru kayısıda artık vatandaşımıza tüketicimize ulaştıracağımız yeni bir sayfa açmış oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kuru kayısının satılması çok da prestijli bir gelişmedir. Ben tekrar cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürüne de yapılan bu çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

-“İç tüketimin yüzde 20 artmasını bekliyoruz”

TMO’nun iç piyasaya kuru kayısı satışı ile iç tüketimin en az yüzde 20 oranında artmasını beklediklerini belirten Özcan, “İnşallah bu hamle kuru kayısıdaki iç tüketimi de bizim bugüne kadar sürdürebildiğimiz özellikle serbest piyasadaki satışını çok daha yeni bir yön kazandıracak. Ve tüketimin bu hamla ile beraber en az yüzde 20 artmasını bekliyoruz. İç piyasadaki tüketimin artması demek, ürünün bir kademe daha hem kıymetlenmesi, hemde yurt içindeki bütün tüketicilerimizin kuru kayısının faydalarını, kuru kayısının besin değerlerini ve kalori değerlerini, insan sağlığı acısından kendilerine sağlayacağı bütün imkanları ve vücut sağlığı içinde çok önemli olduğunu farkına varacak ve İnşallah kısa bir süre içerisinde kuru kayısı tüketiminin yurt içinde yüksek miktarlarda artışını hep birlikte göreceğiz. Toprak Mahsulleri Ofisinin almış oluğu kuru kayısıda satış noktalarında bulundurup satma kararı kuru kayısı açısından çok önemli bir gelişme. Bu konuda tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza da, Sayın Tarım Bakanımıza ve toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürüne tekrar teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Huzur (3 yıl önce)
    Malatya haber yenilenmiş sitenizden memnun değiliz. Eski haber sitemizi istiyoruz lütfen ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Açıkcası bende alışamadım. Eski site üzerinden güncellemeler yapılabilirdi. Eski orjinalliği yok gibi duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Basri ipek (3 yıl önce)
    Güzel bir gelisme hayırlı olur inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • NİHAT (3 yıl önce)
    sır bu söylenmez
    0
    0
    Yanıtla