SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya 30 Yeni Okul Yapılacak'

0
Güncellendi - 2021-02-27 21:01:34
'Malatya'ya 30 Yeni Okul Yapılacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da eğitimin fiziki altyapısının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında 30 yeni okul kazandırılacağını açıkladı.

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük yatırımının beşeri sermayeye yapılan yatırım olduğunu ve yetişmiş insan gücünün okullar tarafından sağlanabildiğini söyledi.

Çalık, eğitimde günün şartlarına uygun ve teknolojiyle donatılmış mekanların önemli olduğunu belirterek, fiziki altyapı anlamında Malatya’nın eğitimde bölgede en iyi illerden birisi olduğunu ve 30 yeni okul kazandırılacağını kaydetti.

Malatya genelinde 11 okul inşaatının çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çalık, 5 okulun yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 14 okul içinde en kısa sürede yapımına başlanılacağını aktardı.

"Eğitim için gerekli kaynağı ayırdık"

Çalık, “Eğitimin altyapısı tamamlanmadan eğitimde kaliteden bahsedebilmek mümkün değildir. Altyapıyı tamamlayabilmek için de yeterli kaynağın ayrılması gereklidir. Biz bu kaynağı ayırdık. Türkiye genelinde 18 yılda 336 bin, Malatya'da ise 5 bin 35 yeni derslik yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl için ilk etapta ilimize 68 milyon 500 bin lira temel eğitim ödeneği tahsis edilmiştir. Amacımız eğitim kalitesini ve niteliğini arttırarak çocuklarımızın başarılı olmasını sağlayabilmektir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Emekli Ahmet (3 yıl önce)
    Üniversite mezunu olan boş geziyor neyin hesabını yapıyor sunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Anlaşılan seçim yakın. Hele Sultansuyu harasını satın, çevre yolunu bitirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Öznur Çalık, Sultansuyu harası hakkında neden açıklama yapmıyorsunuz? Bir Elazığlı bürokratın Malatya ya meydan okumasına neden cevap vermiyorsunuz? Sultansuyu harası neden özelleştiriliyor? Sultansuyu harasında ki binalar hasar almadığı halde neden yıkılıyor? Neden doğru bilgilerle Malatya halkı aydınlatılmıyor? Malatyalılar olarak sizden acilen cevap bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Sümer ilköğretim okulunun ismi neden Diniye Çalık olarak değişiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan circan (3 yıl önce)
    Depremde hasar gören ve yıkım kararı sonucu yıkılan okullar yapın oncelikle yiktiniz okullar açılsa cocuklarin gideceği okul yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Mehmet Akif ilk okulu inşaa edilsin o okul artık çağa cevap vermiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza44 (3 yıl önce)
    Lütfen bu okullardan biri Cengiz Topel İlkokulu olsun.60 yıllık bina, . duvarlar çivi bile tutmuyor. Sınıflar odadan bozma, küçük ve yetersiz. Bahçe ve sosyal alanlar yetersiz. Personel için sadece iki tane lavabo var ve yan yana. Erkekler lavaboya gidince bayanlar , bayanlar gidince erkekler gidemiyor. Malatya merkezde ivedilikle yıkılıp yaptırılması gereken bir okul. Yetkililer inşallah ilgilenirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya için (3 yıl önce)
    Sayın vekilim ve milli eğitim müdürüm Kemal Özalper İlkokulu ve ortaokulu gerek bina gerekse öğrenci sayısı bakımından zorlanıyor. Yeşilyurt belediyesi Uğur böceği parkının yanı Beşevler arkasında okul için bağışlanmış arsa mevcuttur ilginizi bekler hayırlı işler dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Milli eğitim müdürlüğüne insanlar arası ilişkilerde güven hoşgörü karşılıklı güzel konuşma üslubu geldi sayın vekilimize ve müdürümüze teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoş görü ve üslup enteresan kim kaybetmiş ki Malatya bulsun gelen gideni aratıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı kardeşim ne zaman Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiniz İl Müdürünün nasıl bir hoşgörüsü ve üslubuyla karşılaştınız bilmiyorum ama bir eğitimci olarak kendi adıma söylüyorum Ali TATLI'nın üslubunu mumla arar olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • İl milli Eğitime sık sık gidiyorum.. Eğitimci olarak Ali Müdürüm ve Batal müdürümüz karşılaştırılamaz bile.. Sayın Ali Tatlının Eğitim camiasında bıraktığı iz belli. Şimdiki müdürümüz Sayın Battal Kanbay tam bir eğitimci.. Üslubuds kendisinde dört dörtlük biri.. Eğitim camiası olarak çok seviyoruz bundan emin olabilirsiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • kazımsavar (3 yıl önce)Kazım isimli kullanıcı yorumuna
    kazım güle güle karnım ağrıdı :))
    0
    0
    Yanıtla