SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Budaklı Sözleşmesi İmzalandı, İki Proje İse..

0
Güncellendi - 2021-03-03 12:43:44
Budaklı Sözleşmesi İmzalandı, İki Proje İse..
A- A+ PAYLAŞ

DSİ'nin Hekimhan Budaklı'da inşa ettirdiği göletten yapılacak sulama şebekesi ile ilgili ihalenin sözleşmesi, Elazığ Bölge Müdürlüğü'nde imzalandı. Bu arada, Arguvan Aliağa Barajı ve Sulaması Planlama Ara Raporu ile Doğanyol Gökçe Göleti ve Sulaması Planlama ve Proje Yapımı sunum toplantıları da, DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

BUDAKLI GÖLETİ SULAMASI YAPIMI İHALESİNİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI..

Malatya Hekimhan Budaklı Göleti Sulaması İnşaatı işine ait sözleşme, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Endülüs Altyapı A. Ş. arasında imzalandı.

Yapımı tamamlanarak su tutma işlemi gerçekleştirilen temelden 46 metre yüksekliğinde ve kil çekirdekli homojen dolgu tipinde inşa edilen Malatya Hekimhan Budaklı Göletinde depolanacak 1 milyon 380 bin m³ su ile Malatya Hekimhan Budaklı Göleti Sulaması işine ait sözleşme kapsamında; 2.250 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması sağlanacak.

PLANLAMA RAPORU VE PROJE SUNUMLARI..

Bu arada, Arguvan Aliağa Barajı ve Sulaması ile Doğanyol Gökçe Göleti ve Sulaması işlerinin planlama ve proje sunum toplantıları da DSİ Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

Bölge Müdürlüğü'nden, toplantılara ilişkin olarak şu bilgi verildi:

"DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, ilgili personel ve yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda Malatya Arguvan Aliağa Barajı ve Sulaması Planlama Ara Rapor Sunum toplantısı yapıldı. Talvegden 82 metre yüksekliğinde, 1.173 metre kret uzunluğuna ve 60 milyon metreküp depolama hacmine sahip baraj ile 83.300 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır.

DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve ilgili personelin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Malatya Doğanyol Gökçe Göleti ve Sulaması Planlama ve Proje Yapımı Sunumu yapıldı. Malatya ili Doğanyol ilçesi Gökçe köyünün 1,3 km kuzeybatısında Gökçe Deresi üzerinde bulunmaktadır. Gökçe Deresi, gölet aks yeri, mansap tarafından yaklaşık 2,75 km sonra Karakaya Baraj gölüne dökülmektedir. Gökçe Göletinde depolanacak 2 milyon 832 bin metreküp su ile Doğanyol ilçesine ait 6.890 dekar tarım arazisinin borulu basınçlı sulama sistemiyle sulanması sağlanacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Hekimhan- Budaklı Göleti ve Sulama Şebekesi sözleşme imzalanması

Arguvan Aliağa Barajı ve Sulaması ile ilgili bilgilendirme

Doğanyol Gökçe Göleti ve Sulaması ile ilgili bilgilendirme

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sezer (3 yıl önce)
    Medık barajından gelen abc kanallar ne zaman modern sulama sistemine gececek
    0
    0
    Yanıtla