SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Farklı Pencereden Kadın'

0
Güncellendi - 2021-03-08 23:43:02
'3 Farklı Pencereden Kadın'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Malatya’daki siyasi parti il başkanları ile bir söyleşi programı düzenlendi. Malatya Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen söyleşi programına AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İyi Parti Malatya İl Başkan Vekili Feyzi Kılıç konuşmacı olarak katılırken, programın moderatörlüğünü Kent Konseyi Gruplar Koordinatörü Hatice Albayrak yaptı.

Program kapsamında katılımcılara kadının toplumsal hayattaki rolü, kadınların siyasal kademelerde aktif olarak söz sahibi olması için yapılması gerekenler, kadına şiddet konusunda her anlamda alınması gereken tedbirler, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik yasal ve yönetsel düzenlemeler, kadının aile içerisindeki rolü ile sorular yöneltildi. Program moderatörü Albayrak, kadın sorunlarına bu yıl için farklı bir pencereden bakmak ve farklı bir bakış açısı ortaya koymak için erkekler üzerinden bir program gerçekleştirerek kadın sorununa bütüncül bir anlayış kazandırmayı arzuladıklarını belirtti.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca yaptığı konuşmasında AKP olarak yerel ve ulusal bazda kadının hayatını kolaylaştıracak, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal manada hak ettiği yere ulaşmasını sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Başkan İhsan Koca, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in tebliği ile birlikte kadının konumu, özellikle kız çocuklarına verilen değerin pozitif manada anlam kazanmaya başladığını belirterek, kendilerinin de bu inanç doğrultusunda hareket ederek çağın şartlarına göre kadının her anlamda daha iyi konumda olması için bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Koca, İslamiyet öncesi dönem dahil olmak üzere geleneksel değerlerimize baktığımızda da kadının Türk toplumundaki yerinin diğer toplumlardan daha iyi olduğunu, kadim medeniyetler açısından kadının gerçek anlamda Türk toplumunda önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının 1930’larda verilmesinin çok kıymetli olduğunu, AKP olarak bu sürecin işlerlik kazanması açısından her anlamda yasal ve yönetsel iyileştirmeler yapılması için çok büyük irade ortaya koyduklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel sürecinden bahsederek gelinen sürecin bir hak arama süreci olarak görülmesinin, bir insan hakları süreci olarak görülmesinin 8 Mart’ı daha da anlamlı kılacağını belirterek 8 Mart’ın kadının her alanda var olma mücadelesinin, eşit olma mücadelesinin sonucu olduğunu söyledi. Kiraz; dünya, Türkiye ve yerel ölçekte baktığımızda kadının hak ettiği yere taşınamadığının görüldüğünü, daha çok ehemmiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kadının her alanda eşit bir temsilinin olmasının topluma her anlamda değer katacağını belirten CHP İl Başkanı Enver Kiraz, kadınların siyasal hayatta daha çok rol alması için bütün siyasal partilerin bir araya gelerek kadının siyasi hayatta ki konumunun güçlenmesini anayasal bir zemine oturtmaları gerektiğini, bunun sadece bir partinin çabalarıyla olmasının mümkün olmayacağını söyledi.

İyi Parti Malatya İl Başkan Vekili Feyzi Kılıç ellerinin emeğini gözlerinin nuruyla birleştiren bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladıklarını belirterek, kadınların sosyal ekonomik ve siyasal hayatta daha çok yer almasına dönük çabaların olduğunu, fakat bu çabaların yeterli olmadığını söyledi.  Kadınların sadece seçim dönemlerinde oy kullanması ile siyasete aktif olarak katıldıkları anlamına gelmeyeceğini belirten Kılıç, bu kapsamda kadınların sivil toplum kuruluşlarında da daha çok yer almasının siyasetin, ekonominin ve kültürel hayatın çıtasını yükselteceğine inandıklarını, bunun bağlantılı olarak her alana kadın elinin değmesinin pozitif bir etki yaratacağını, özellikle meclis çatısı altında kadın vekillerin sayısal olarak fazla olmasının meclisteki hoşgörü ortamına katkı sağlayacağını söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız