SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Yıkım ve Özelleştirme Süreci Durdurulmalı, 'Aldatma'lara Son Verilmeli!.

0
Güncellendi - 2021-03-09 10:42:45
Sultansuyu Yıkım ve Özelleştirme Süreci Durdurulmalı, 'Aldatma'lara Son Verilmeli!.
A- A+ PAYLAŞ

HARAYI YOK ETME MİSYONUNU SÜRDÜREN MÜDÜRE AKP'Lİ VEKİLLER NİYE SESSİZ? Yetiştirdiği safkan Arap yarış atları, yürüttüğü süt sığırcılığı ve tarımsal faaliyetler ile her yıl devlet kasasına milyonlarca gelir sağlayan Sultansuyu Harası’nda kapalı kapılar ardında yürütülen yıkım projesi ve özelleştirme ihalesine ilişkin sürecin derhal durdurulması;  harayı yok etme girişiminin binalara siparişle gerçek dışı 'ağır hasarlı' raporundan sonraki ikinci aşaması olan ihalenin iptal edilmesi, tümüyle Malatya kent ekonomisi zarar verici ve kültürel mirasını yok edici bu süreci yürüten İşletme Müdürü Mustafa Kasap’ın da görevden alınması isteniyor.

Süreç nasıl gelişmişti?

Sivrice depreminden 10 ay sonra üretilen 'sipariş' bir raporla, Sultansuyu Harası’nın tarihi ve kültürel miras niteliğindeki binalarının yıkımına karar verilmesinden sonra, malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi’nin ortaya çıkardığı gizli – kapaklı bir ihale ile Sultansuyu Harası’ndaki 55 bin metrekare üzerindeki tüm sosyal tesislerin, yerel siyasilere yakın olduğu belirtilen, YAREN İnşaat adlı bir firmaya yıllığı 300 bin TL'den kiralanmasının Malatya kamuoyunda yarattığı tepkiler devam ediyor.

Sürecin başlatıldığı geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren yıkım projesine ve resmi ihalelerin ilan edildiği platform yerine, sadece kurumun kendi sitesine konulduğu iddia edilen ve böylece 'haberdar olanlar'ın dışındakilerden gizlendiği öne sürülen özelleştirme ihalesine sert tepki gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu, Sultansuyu Harası’nda yürütülen iş ve işlemlerin Malatya’nın çıkarları için değil, bireysel çıkarlara hizmet ettiğini savunarak, yıkım sürecinin durdurulmasını, özelleştirme ihalesinin de iptal edilmesini talep ediyor.

Sultansuyu Harası binalarının depremden ağır hasar gördüğü yolundaki 'senaryo'nun devreye konulmasının ardından, 15 Ekim'de bazı tesislerin ve arazinin bir bölümünün kiraya verildiğinin ortaya çıkması üzerine AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, ihaleden ve özelleştirmeden haberdar olmadıklarını iddia etmişlerdi

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kâhtalı, otistik ve down sendromlu çocukların atla tedavi edilmesini sağlayan Hippoterapi Merkezi, Arap Atı Tanıtım Merkezi, kafeteryalar, çocuk oyun alanları başta olmak üzere 55 bin metrekare arazi üzerindeki tüm sosyal tesislerin arazi ile birlikte uzun vadeli olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin birçok ihalesinden sonra devreye giren 'alt yüklenicisi' olduğu iddia edilen YAREN İnşaat A.Ş’ne verilmesi ihalesinden habersiz olduklarını ileri sürmüşlerdi.

Bu konuda son açıklamayı yapan Malatya Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, AKP Malatya Milletvekillerinin Sultansuyu Harası’ndaki özelleştirme ihalesinden habersiz olduklarını söylemelerinin inandırıcı olmadığını vurgulayarak, yapılan iş ve işlemlerin derhal geri çekilmesini istemişti.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, AKP Malatya Milletvekillerinin Malatya’nın çıkarlarını savunmak ve kamu kurumlarını korumak yerine, bu kurumların yıkılmasını ve yok edilmesini şiddetle eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmiş ve “Sayın Cumhurbaşkanım Malatya’yı kurtarın” demişti.

“Bu müdür halen görevde ise…”

Şevket Keskin, Sultansuyu yıkım projesini ve kapalı kapılar ardındaki özelleştirme ihalesini yapan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Kasap’ın halen görevde tutulmasının anlaşılır olmadığını belirterek, “Çünkü bu ihaleyi yapan, bu ihaleye izin veren bürokratlar halen görevinin başında bulunuyorsa, milletvekilleri ya doğruyu söylemiyor, ya da söyleyemiyor demektir. Siz iktidar milletvekili olacaksınız, soru işaretleriyle dolu bir ihaleden haberiniz olmayacak, haberdar olduktan sonra da hesabını da sormayacaksınız. Böyle bir dünya yoktur. Hesabını soramıyorsanız, Malatyalılara hesap veremiyorsanız, bu işin içindesiniz demektir, bürokratlar tarafından yönetiliyorsunuz demektir. Bunun başka bir tarifi varsa buyursun onlar anlatsın” ifadelerini kullanmıştı.

'Ağır hasarlı' raporunun gerçek dışı olduğu iddialarının gündeme getirildiği dönemde, bu binaların hala kullanılıyor olmasının yanı sıra, bu konudaki tepkilere karşın, binalarda 'ağır hasar' olduğu yolunda görüntü paylaşılmadığı gibi, tanıtım, belgesel vs. gibi nedenlerle çekim için haraya girmek isteyen çekim ekiplerine de izin verilmemiş, bu durum gündeme getirilmesine rağmen, Kasap  yönetiminden bu konuda herhangi bir bilgi- görsel paylaşım olmamıştı.

Akın ilk sert tepkiyi göstermiş, “Bu yıkımı durdurun” açıklaması yapmıştı

Sürecin başından itibaren, yıkım projesini Malatya tarımına ve Sultansuyu Harası’nın 165 yıllık tarihsel kimliğine bir saldırı olarak niteleyen Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın da, Sultansuyu Harası önüne giderek, yıkım projesinin durdurulması gerektiğini savunmuş, iddiaya göre projenin başındakilerin tehdidine de muhatap olmuştu.

Eski Genel Müdürün, “Bu Malatyalılar beni tanımıyor, bu iş ya olacak ya olacak” dediği ileri sürülmüştü

Yıkım projesinin ardındaki isimlerden biri olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşın Işıkgece TİGEM Genel Müdürü iken, Sultansuyu yıkım projesinin uygulanması konusunda kesin kararlı olduğunu, bu projeyi hiçbir gücün engelleyemeyeceğini söylediği ileri sürülmüştü. Işıkgece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim ayındaki Malatya ziyareti sırasında Malatya’ya gelmiş, bu sırada dar bir grup sohbeti sırasında, “Bu Malatyalılar beni tanımıyor. Bu iş ya olacak ya olacak” dediği iddia edilmişti.

Tartışmaların odağında olmasına karşın..

Sultansuyu Harası’ndaki özelleştirme ihalesi ve yıkım projesi tartışmalarında isim verilmeden işaret edilen siyasilerden biri olarak da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın adı geçiyor. Selahattin Gürkan, Sultansuyu ile ilgili yıkım ve özelleştirme tartışmalarının yoğun olduğu bugünlerde konuya dair tek kelime etmezken, bu durum da kamuoyunda soru işaretlerinin artmasına yolaçıyor.

Fendoğlu “Özel sipariş raporla bu binalar yıkılamaz” dedi, sessizliğe büründü

Bu arada, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun, TBMM’de yaptığı konuşma ile Sultansuyu yıkım projesine karşı çıkmasının ardından Sultansuyu Harası’nı ziyaret etmesi; burada kendisine, yıkım projesi ile yıkılacak olan tarihi binaların değil, zaten depremden çok önce boşaltılmış 'çürük' binaların gösterilmesi ve bu nedenle "Hara yöneticilerince kendisinin uyutulduğu'nun haber olmasından sonra, harayla ilgili derin bir sessizliğe bürünmesi de dikkat çekiyor.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM’de,Türkiye’nin stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarını barındıran ve dünyaca ünlü saf kan Arap taylarının yetiştirilmesinin yanı sıra hayvan yetiştiriciliği yapan Sultansuyu Harasının kültürel miras nitelindeki binaların özel bir şirkete hazırlatılan deprem raporu bahane edilerek yıkılmasını asla kabul etmiyoruz” diye konuşmuştu.

Ancak, yıkım projesinin artından bir de gizli-kapaklı yürütülen özelleştirme ihalesinin ortaya çıkmasına karşın MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun, konuyla ilgili bazı sorular yöneltmek isteyen gazetecilerin telefonlarına ısrarla cevap vermemesi de dikkat çekici bir görünüm arz ediyor.

5 yıldızlı otel yapılacak iddiası

Bu arada, Sultansuyu Harası’nda yıkılacak tarihi ve kültür mirası niteliğindeki binaların yerine, özelleştirme ihalesin üzerinden, özelleştirme ihalesi verilen YAREN İnşaat A.Ş, tarafından 5 yıldızlı bir otel yapılacağı da iddia ediliyor. Otelin, gerçek dışı 'ağır hasarlı' raporuyla yıktırılmak istenen 80 yıllık binalarının yerine inşa edilmesinin planlandığı, yıllık 300 bin TL bedelle 5 yıllığına yapılan özelleştirme ihalesinin süresinin, ihale koşulları nedeniyle çok daha uzayacağı öne sürülüyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTO: Sultansuyu Harası'nın, 80 yıllık sağlam binalarına, depremden 10 ay sonra 'ağır hasarlı' raporu aldırılarak yıktırılması ve özelleştirme hedefi doğrultusunda, ilk etapta sosyal tesisleri ile 55 dönüm arazisinin, yıllık 300 bin liraya kiralanması sürecini başlatan ve bu nedenle 'Sultansuyu Yıkımcısı' olarak adlandırılan TİGEM'in eski genel müdürü, halen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan Ayşe Ayşin Işıkgece

FOTO: Sultansuyu Harası'nı 'yok etme' misyonuyla Malatya'da görevlendirildiği ve bunu depremden 10 ay sonra hara binalarına 'ağır hasarlı' raporu alınması, bu konu tartışılırken 15 Ekim 2020'de sessiz sedasız işletmenin bazı tesisleri ile 55 dönüm arazisinin bir şirkete 'üç kuruşa' kiralama ihalesi organizasyonu, gerçek dışı rapor ve yıkım için, MHP milletvekiline başka hasarlı binaları göstermek suretiyle uygulanan 'uyutma' işlemini, ihaleden aylar sonra sonra 'ihaleden ve özelleştirmeden haberdar olmadıklarını iddia eden' AKP'nin 4 Malatya milletvekili üzerinde de etkili olarak yaptığı öne sürülen ve tüm bunlara rağmen halen görevde tutulup misyonunu sürdüren Sultansuyu Harası Müdürü Mustafa Kasap.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu kadar önemli bir konuda ne yazık ki konuyu particilik düzeyine indirerek yeterli destek vermeyenleri Allaha havale ediyorum. Eğer Malatya halkı, stk ları ile birlik olsa idi şehrin bu önemli değerinin yıkılması değil bir taşı bile sökülemezdi. Bu yıkıma sebep olanları bu şehre sokmaz rezil ederlerdi. Ancak bu vurdum duymaz yozlaşma ne yazık ki her alanda olduğu gibi bu alanda da kendini göstermektedir. Malatyalılık bilinci, şehrin değerlerini koruma bilinci ne yazık ki yok olmaktadır. Bu durumu fırsat bilen siyasiler, müteahhitler ve kendine rol biçen bürokratlar eliyle bir şehir lime lime edilerek yok edilmektedir. Evet sonunda her zaman olduğu gibi RANTÇILAR kazandı. YIKIMCILAR kazandı. MÜTEAHHİTLER kazandı. SİYASİ ve BÜROKRATLAR kazandı. KÜÇÜK HESAPLAR YAPANLAR kazandı. Peki bu platformdan sormak istiyorum HALK NE ZAMAN KAZANACAK?
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (3 yıl önce)
    Yorumum geneldir. Bir toplumda namuslu, ahlâklı, erdemli, hak hukuk tanıyan insanların sesi; her türlü filim fırıldağı çeviren, her türlü ahlâksızlığı yapan ve en acısı da bu ahlâksızlıklarına milletimizin milli ve manevi değerlerini alet edenler kadar gür çıkmıyorsa orada güneş batıyor demektir. Gelelim Malatya'ya... Malatya Haberin gündeme getirdiği bu konuyu gundemine alarak takip edecek 3 tane STK yok mu bu memlekette. Siyasi liderlerin toplantılarına kanaat önderi adıyla davet edildiğinde kasıla kasıla, ağır abi havalarında katılanlar neredeler. Belediyelerin yemekli toplantılarına aşkla, şevkle katılan bu sehrin gazetecileri nerede. Yaşımız 50 yi geçti. Böylesi bir çoraklığı bu şehir hak etmiyor. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Yarın yüz yüze bakacağız. İzzeti nefis varsa suskunluğunuzun bedelini aynaya bile bakamayarak ödeyeceksiniz. Çocuklarınıza, torunlarınıza Sultansuyu talan edilirlen sustuk, pustuk mu diyeceksiniz. 3 kuruşluk beklentilerimiz için bu sehrin kaynaklarını birilerinin siyasi nüfuzlarıyla talan etmesine göz yumduk mu diyeceksiniz. Cemaatler, cemiyetler, dernekler, vakıflar sakın ha bu suskunlugunuzdan sonra yarın bir gün karşımıza çıkıp; iyiliği emredip kötülüklerden alıkoymadan, bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle, ona gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin ve ona da gücünuz yetmiyorsa kalbinizden buğz edin, haksızlık karşısında susan dil seytandır diyerek bize maval okumayın. Ya inandığınız gibi yaşayın ya da yaşadığınız gibi inanın. Milleti kandırıp durmayın. Bu milletin malına, mülküne göz dikenleri Allah her iki cihanda rezil ve rüsva eylesin. Ne diyeyim, içim kan ağlıyor kan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Edip (3 yıl önce)
    Sesiniz ne kadar GÜR çıkarsa çıksın. Yaren de olsanız, başaran da. Bu milleti KANdıramayacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Gerçekten halkın malı yağmalanırken buna dair haberler karşısında bu sözde Malatyalıların hepsi sus pus. Ben bu yorumu yazdığımda Malatyaspor’un teknik direktör haberine 41 yorum gelmişti. Ama öbür taraftan resmen ve alenen peşkeş çekilen Sultansuyu ile ilgili habere gelen yorum sayısı aynı süre içerisinde sadece 9. Yazıyla dokuz. İşte Malatya’nın meselelerine, malına mülküne, hakkına hukukuna bu kadar sahip çıkabiliyoruz. Boş beleş işler oldu mu onlarca yüzlerce yorum var. Ama kendinin malı mülkünü savunan aylardır göz göre göre yapılan Sultansuyu tezgahıyla ilgili habere bu arkadaşların söyleyecek tek lafları yoktur. Neye layıksanız öyle yönetilirsiniz. Siz bu Malatyaspor çereziyle kendinizi uyutmaya, yönetimine hesap sormaya devam edin. Öbür tarafta sahip çıkılması belki biraz da risk taşıyan yağmaya talana gık demeyin. İşte son Malatya bu. Siz yine İrfan Buz’u yazın, Malatyaspor’a dair yüksek yorumlarınızı yazın. Sultansuyu, bir sürü ihale, deprem ihaleleri yolsuzlukları vsvsvsvs. bunlara aman ses çıkarmayın. Ya biri yorum yapanın siz olduğunuzu öğrenip de canınızı sıkarsa. Öyle ya. Bu işler riskli işler. Bırakın Güler Hazar gibi bir avuç insan memleketin bu tür meseleleriyle uğraşsın, siz topla, şunla bunla kendinizi eğlendirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Ali (3 yıl önce)
    80 li yılların sonunda Erzurumun zemheri soğuklarında gece yarısı kaldırımları hızlı hızlı adımlarken Sezai Karakoçun bu şiirini mırıldanıp dururdum. Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar. 85 milyon insanın hakkı olan kamu hakkını akla hayale gelmeyecek planlarla kendi şahsi menfaatlerine alet edenlere Sultansuyu YAREN olmayacaktır. Bu peşkeşe ses çıkarmayıp sessiz kalanlar da, haberimiz yok diyip sorumluluğu üstlerinden attıklarını zannedenler de bu aleni işlenen suça ortaktır. Bunun hesabıni Allah'a da millete de veremezler. Sultansuyunu kimin, hangi adla, hangi paravan organizasyonlarla ele geçirmek istediğini çok iyi biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çilesizli (3 yıl önce)
    Malatya Haberi tebrik ediyorum. YAREN ve Başaran araştırılsın. Onu bunu yolsuzlukla, kamu imkânlarını rantabl kullanmamakla suclayanların dikkatleri üzerinden dagıtarak neler yaptıklrını herkes öğrensin. Bu siyasetçiler Halka verir talkını, kendi yutar salkımı. Unutmayin kim neyi diline pelesenk etmişse onu suistimal ediyordur. Lütfen Yaren'in kamuda, belediyede aldığı ihaleleri inceleyin. Karşınıza çıkacak tabloya kendiniz bile inanamayacaksıniz. .... bu işin başında bu kadar açık ve net.
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (3 yıl önce)
    Arkadaşlar ben vekiller ile konuştum. Bu özelleştirme aslında ce ha pe nin projesiymiş. Öteki seçim kendilerine ak parti vekillerimize oy verirsek bu durumun düzeleceğinden bahsediyorlar. Bilginize.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (3 yıl önce)
    Arkadaşlar ve bu yorumu okuyanlar. Cimer e yoğun şekilde şikayet etmeliyiz başka türlü Ankara nın dikkatini çekemeyiz. Bu işler vekille şunla bunla olmaz. Gitsin bakalım 1 hafta içinde bu konuyla ilgili en 5000 şikayet bakın nasıl hopp diyecek birileri bu işe...
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (3 yıl önce)
    belediye başkanları neden susuyor ziraat odaları diğer stklar neden susuyor herkesin bir çıkarı var herkesin kuyruğu birbirne temas ediyor demekki. milletvekilleri neden susuyor neden biri çıkıp gidip hasarlı binalara bakmıyor yedirmeyiz sultansuyunu rantçılara bunu Cimere yazacağım vatanını seven Cimere başvuru yapsın arkadaşlar yoksa malatyayı parsel parsel satacaklar. Başkandan Allah razı olsun o olmasa duymazdık. Ama vekilleri bir yere yaz oğlumm.. unutma oğlumm..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bu malatyalılar beni tanımıyor diyen bu kişiyi Cumhurbaşkanımıza şikayet ediyorum.Malatya sahipsiz Cumhurbaşkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • NİZAMETTİN OPANOĞLU (3 yıl önce)
    Malatya ve Malatyalıların Ortak Değeri SULTANSUYU HARASI Osmanlı döneminde kurulmuş(1865),en güzel cins ırk at yetiştiriciliği gerekse tarımsal üretimde bir çok başarıya imza atan Sultansuyu Harası ve diğer Haraların üstü kapalı uyduruk ihalelerle birilerine peşkeş çekilmesi asla kabul edilemez.Tüm Malatyalılar bu olaya karşı çıkmalı her platformda sesini yükseltmelidir.Tarımsal üretimin öneminin ön plana çıktığı şu günlerde,birilerinin keyfine bırakılıp elden çıkarılacak sıradan bir yer de değildir.Sultansuyu Harası.Belediye başkanlarından Milletvekillerine sessizlik devam ederken,sadece görsel ve yazılı basında olayın gündeme gelmesi anlaşılır gibi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    malatya nasıl yönetildiğine bakıldığında aynı yeni malatyaspor gibi yönetiliyor. vurdum duymaz tavırlar herşey kulak ardı edilmesi.. işine gelmediğinde amaaannn çokta tındır misali. yeni malatyasporda aynı böyle yönetiliyor.. bir kere şunu söyleyim. sultan suyu harası mezuunda milletvekilleri ve selahattin gürkanın sesleri çıkmadığına göre. kesinlikle sultansuyu harasındaki olumsuzlukta haberdarlar ve bilgileri var acaba neden. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sultansuyu yıkım projesinin arkasında kimler var? Neden mhp, akp milletvekillerinin ve belediye başkanının bu konuda sesi çıkmıyor ve üç maymunu oynuyorlar? İşletme müdürü Mustafa Kasap burayı yıkıp yok etmek için mi görevlendirildi? Kamuoyunda bu haber günlerdir yankılanırken, sözüm ona Malatya için mangalda kül bırakmayan vekiller neden sus pus. Konu Malatya nın hakkını savunmak olduğunda bu vekiller neden ortada yok? Elazığlı bakan yardımcısı ve işletme müdürünün yetkisi bizim vekillerden daha mı fazla? Neredesiniz Malatya milletvekilleri? Malatya halkı sizi arıyor bulamıyor. Nerelere saklandınız? Malatya halkı sizden cevap bekliyor. Nerelere gizlendiniz. Sayın Fendoğlu neredesiniz? Sayın Çalık neredesiniz? Sayın Tüfenkçi neredesiniz? Sayın Çakır neredesiniz? Sayın Kahtalı neredesiniz? Ses verin. Malatya halkı Osmanlıdan şehrimize miras Sultansuyu harasının akıbetini sizden öğrenmek istiyor.
    0
    0
    Yanıtla