SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Zarar Ediyor, Bu Yüzden Özelleştiriyoruz" Yalanı!

0
Güncellendi - 2021-03-11 04:09:54
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Harası’nın, içinde Malatya yerel siyasetçi ve yöneticilerinin de bulunduğu bir operasyonla özelleştirilmesine başlanarak, parsel parsel özel şirketlere satılmaya hazırlanmasını savunmak için dillendirilen, “Zarar ediyor; bu yüzden özelleştiriyoruz” gerekçesinin büyük bir yalan olduğu ortaya çıktı.

 Sultansuyu Harası geçen yıl 5 milyon TL’den fazla kâr elde etti

Tarım İşletmeler Genel Müdürlüğü, bünyesindeki işletmelere ait yıl sonu bilanço verilerine göre; Malatya – Sultansuyu Tarım İşletmesi (Sultansuyu Harası), 2020 yılında, yaklaşık 32 milyon TL düzeyinde satış yaptı ve bu satıştan 5 milyon TL’den fazla kâr elde etti.

Özelleştirme operasyonunun, “Zarar ediyor” gerekçesi, tümüyle gerçek dışı…

Başta, dünyaca ünlü Arap taylarının satışı, süt sığırcılığı faaliyeti, atçılık bölümünde sperm satışı ve zengin tarımsal üretim satışı ile geçen yılı 32 milyon TL düzeyinde satış yapan Sultansuyu Harası’nın 5 milyon TL’den fazla kâr elde ettiğini açıklaması, Sultansuyu Harası’nın özelleştirilmesine yönelik operasyonların, “zarar ediyor” şeklindeki gerekçesinin tümüyle gerçek dışı olduğunu ortaya koydu.

Hakan Kahtalı Sultansuyu’nun özel şirketlere kiralanmasını “Zarar ediyor” gerekçesine dayandırmıştı ama…

Başta AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’nın, TİGEM Genel Müdürü ile görüştükten sonra, “Genel Müdürlük bize buranın zarar ettiğini söylüyor. Bu nedenle özel şirketlere kiralama yoluna gidiyorlar” şeklindeki açıklamasını da geçersiz kılan ‘5 milyon TL’den fazla kâr’ açıklaması, Sultansuyu Harası’nın parsel parsel satışına giden yoldaki niyetin tamamen farklı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sultansuyu İşletme Müdürü Mustafa Kasap’ın, kapalı kapılar ardında yürüttüğü bir ihale ile otistik ve down sendromlu çocukların tedavisi için kurulan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi, Arap Atı Tanıtım Merkezi, kafeteryalar, çocuk oyun alanları ve 55 bin m2 arazi ile birlikte, bu arazinin üzerindeki tüm sosyal tesisler, 15 Ekim 2020 tarihinde, Malatyalı yerel siyasetçi ve yöneticilere yakınlığı ile bilinen YAREN İnşaat A.Ş. adlı bir şirkete  olarak kiralanmıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • ali (3 yıl önce)
    Her yere Liyakate bakmadan yandaşlarınızı yerleştirin sonra zarar ediyor diye satın.Ve onun parasını çarçur edip yap işlet devretle yol köprü yapın ve o yol köprülerden de vatandaş geçemesin.Önceki hükümetlerin yaptıklarını satıp yıktırıp herşeyi kendileri yapmış gibi davranıyorlar.Sattıkları Petkim Telekom Tüpraş Sümerbank Tekel Fabrikaları Şeker Fabrikaları İs demir Tank palt fabrikası Yaptıkarı Yol vatandaş geçemiyor Hastane İçinde dktor yok hepsi özelde parası olan tedavi oluyor.Okul ve her ile üniversite binası içinde eğitim yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Ortada zarar olmasa da, genelde bu tür ranta açık yerler once zarar ettirilir, bilançoda zarar yazdirilir, sonra birilerine yok pahasına peşkeş cekilir, alanlar ihya olur, örnek mi Sümerbank arazisi, yerine kurulan avm, sahi bu avm'de kimler pay sahibi, turkiyedeki özelleştirme mantigi budur genellikle ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Syn editor size zahmet ozsan sanayi sitesinde ki yesil alanlarin agaclari kesilip ticari isyerlerine donusturulmesiyle ilgili bir haber ve araştırma yaparmisiniz meslek yüksek okulu yanındaki bir sürü cinar ağacı diğer yandan sanayi meydanındaki ağaçlık alan ve sivas yolundan girişteki alanda birçok ağaç kesilip işyerine dönüştürüldü
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Malatya ya yaptığınız bu iyiliği asla unutmuyacağız!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu gibi devlet kurumları kar amaçlı değldir. Bu kurumların amacı ülkede tarımı ve hayvancılığı geliştirmektir. Amaç böyle iken illa kar etmesi gerekmez. O zaman milli eğitim, sağlık bakanlığı kar etmiyor diye kapatılması mı gerekiyor. "Kar etmiyor diye özelleştiriliyor" söylemi burayı yok etmek, yandaşlarına peşkeş çekmek isteyenlerin KOCA BİR YALANIDIR. İnanmayın bunlara. Bunların amacı burdan rant elde etmektir. Bunların amacı ceplerini doldurmaktır. Bu yoketme ve yıkım projesinin amacı bu tesisisi itibarsızlaştırarak Malatyanın elinden bu tesisi almaktır. Birilerine peşkeş çekmektir. Arsasını rant amaçlı kullanmaktır. Haberimiz yok diyen ve üç maymunu oynayan Malatya vekilleri, belediye başkanlarına inanmıyorum. Onların haberi olmadan bu projeyi başlatamazlardı. Halka yalan söylemeyin. Bu yıkım yoketme ve rant projesini bir an önce durdurun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (3 yıl önce)
    Sizin bu çabanızı tarih unutmayacak Malatya haber ailesi. Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    Ticari bir akılla zarar eden bir kurum yada işletmeyi kim alırki demek oluyorki birileri para kszansin diye haraç mezat satılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuva (3 yıl önce)
    Eğer arpalık değilse KİT'lerin zarar etmesi, genişletici maliye politikası uygulandığını gösterir ki bu da yurttaşın yararınadır. Sümerbank zarar ediyorsa halk uyguna kaliteli giyinmiştir, Et-Balık kurumu zarar ediyorsa halk yine uygun fiyatlara kırmızı ve beyaz et yemiştir. Ancak bu kurumlar siyasetçilerce bireysel menfaatlerine kurban edilmiştir. Örneğin 2000 kişi kapasiteli Sümerbank fabrikasına her dönem gelen vekil kontejanından alınan eş-dost-akraba, partidaş derken yine örneğin personel sayısı 3000 kişiye çıkmışsa zaten o kurum zarara başlar (gözden kaçmasın bu zarar halkın değil, siyasetçinin yararınadır). Bahse konu olmaya başlayan bu zararların suçlusu ise hiç bir zaman siyasetçiler olmaz ancak. Siyaset burada yine devreye girer ve kurumun zarar ettiğine halkı ikna etmeye başlar. Çünkü devasa KİT arazileri çoğunlukla şehirlerin içerisinde kalmıştır akla hayale sığmayacak imar rantı yine siyasetçiyi iştahlanmıştır. Olan ise halka olmuştur, örneğin Angus ithalatı ile halka daha uyguna et yedirilmesi gibi pansuman çözümler yapılmaya başlanmıştır. Lütfen bilinsin ki; üretilmezse piyasanın, tekellerin insafına kalınır asla ama asla enflasyon kontrol altına alınamaz (geçici haller dışında). Siyasetçilerinizden üretim talep ediniz, siyasetlerine kanmayınız. Hemşerilerime saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Sayin malatyalilar tekel sumerbank zarar ediyor diye sozde ozelesti turkiyede ne oldu ozel sektor 3 yil calistirdi sonra kapati ve binalara arsalara kondular Okada calisan issiz kaldi simdi sultansuyu harasi ozelesti Atari bir veya iki yil sonuna satacaklar binalara araziye el koyacaklar neden vekiler belediye baskanlarin sesi cikmiyor cunku rant paylasimi var malatya kazanmiyacak kayip edecek malatya her konuda kayip ediyor komsu iller kazaniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Editör kardeşimiz ve Malatya aşığı hemşehrilerimizin hassasiyeti çok güzel. Bunun siyaseti yada savunması asla olamaz. Özelleştirme acilen iptal edilmeli ve Sultansuyu Harası onun bunun malı değil MALATYA nın malı olarak kalmalı. Bu yanlıştan dönülene kadar lütfen kimse geri adım atmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Her şeyi sattılar, bunlardan kurtulduğumuzda bu zararı telafi etmek git gide zorlaşıyor. Ne kadar erken kurtulursak o kadar iyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (3 yıl önce)
    Sn. Editör ve Güler Hanım öncelikle tebrik ediyorum. Haberinizin son cımlesi çok çarpıcı; "Malatyalı yerel siyasetçi ve yöneticilere yakınlığı ile bilinen YAREN İnşaat A.Ş. adlı bir şirkete kiralanmıştı." Peki bu firmanın 2 yıldır Belediye ve şirketlerinden ihale aldığını bilmiyor musunuz? Neden bugüne kadar bunu sorgulama geregi duymadıniz. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (3 yıl önce)
    kafayı sultansuyuna takmışsınız bune sultansuyu aşkıdır anlaşılır değil malatyada başka haber yokmu başka sorun yokmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Seninde mi hissen var.Zoruna mı gitti?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yoksa Sen de mi bu işin içindesin?Malatya kafayı sultansuyuna takmıyacakda kime takacak?Elinde başka ne kaldı?Niye bu kadar zoruna gitti?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (3 yıl önce)
    Cimer e yoğun şekilde şikayet etmeliyiz başka türlü Ankara nın dikkatini çekemeyiz Sultansuyu için en az 5000 Cimer e şikayet haydi Malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Allah yardimcimiz olsun insanin gozunu para hirsi burumusse ne yapalim yapilan her seyi mubah gosteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mertali (3 yıl önce)
    Yalan söylemezler onlar şaka yapmıştır.bunlar çok şakacııı
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli44 (3 yıl önce)
    İhaleyi almayı BAŞARAN , YAREN leri incelemek lazım zor olmasa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Yeni kurulmuş cumhuriyet kefen bezi uretemiyor borç bataginda bir ülke bir taraftan eğitim hamleleri, çiftçiye üretimde örnek olacak tarım işletme müdürlükleri yani haralar,demirçelik,şeker,sümer vb kurulan fabrikalar bunların dışında sayılmayacak hizmetler yapan Mustafa Kemal Atatürk sizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum çok büyük bir devlet adamı olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Rahmetli hocam Erbakan ağır sanayii dedin üretim üretim yine üretim dediniz denk bütçe yapın borclsnmayin faize batmayin dediniz onlarca fabrika temeli attınız aman ha milli silah sanayii kurunuz dediniz sizi bir kez daha rahmetle anıyorum 28 Şubat'ı şimdi daha iyi anlıyorum tek nedeni sizin onunuzun kesilmesiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Diyecek hiç bir şey yok biz bunu hak ediyoruz madem zarar ediyorda zarar eden bir yeri kim neden alsın ondan sonra böyle değerlere devlet zarar ediyor diye bakamaz zarar etmesinin altında mutlaka siyaset vardır verimli çalışmamaktadır çalışması gereken insandan çok fazla çalışan istihdam edilmektedir keşke satilmasa büyükşehir belediyemize verilse o alan dokusu korunarak Malatya insanının ortak kullanımına açılsa diyorum.zaten sata sata ne kaldı bir şeker fabrikamiz kaldı onuda satinki kurtulalım bizlere buğune kadar sata sata bir türlü bitirenedigimiz bu kadar fabrika tesis bırakan büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Böl parçala yut zarar ediyor satılmalı Sarayın 9 tane bekleyen uçağın yeni yapılacak sarayın ne kadar katkı sağladığını milli geliri ikiye katladığını bilmiyoruz çok çok fazla gelir getiriyor Sultan suyu harası zarar Ediyor satılmalı Agam sen iyi bilirsin din iman yemin haram helal dan önce aganin sözü fìkri mi acaba Ne ekersen onu biçersin
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    100 lerce atı besleyen ve kar eden bir kuruluş,hipoterapi merkezindeki 5 tane at ımı besleyince zarar ediyor.kaldiki pandemiden önce ata binmek için bilet aldığımızda 2 saat beklemiştik.oradaki kafe sadece sıcak ve soğuk içeçek satsa çıkarır parasını.madem zarar ediyor alan firmaya yazık değilmi,:)) niye özelleştirildi.kapatın hizmet vermesin o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (3 yıl önce)
    Artık bunlara hayattta oy vermem....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ali (3 yıl önce)
    ülkenin tüm cumhuriyet miraslarını zaten zarar ediyor diyerek özelleştirmediler mi? Allah bunların şerrinden korusun bizleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Az önce devletin beşli çeteye kefil olma kanununu da çıkardılar. Özelleştirme yani parsel parsel satış devam ediyor. Yandaş malı götürmekten yoruldu. Daha yeni gelişmeyi aktarayım.ktidarın özelleştirme aşkı ūlkenin dört bir yanında devam ediyor. Çal, Girlevik-2, Mercan, Koyulhisar, Dereiçi HES’leri de satış kapsamında. Bodrum Bitez, Ortakent, Türkbükü, Yalıkavak’taki değerli taşınmazların yeni imar planlarıyla satılması kararına hız verildi. Ben yazmaktan utanıyorum . Adamlar peşkeş çekmekten bıkmadılar. Çok böyük dava adamı bunlar (!)
    0
    0
    Yanıtla
  • bilen (3 yıl önce)
    Kurumları kapatmakta "zarar" önemli bir unsur ise bu Malatyalıya yarar. Bir kere en başta Sultansuyu kurtulur. Büyükşehir, Yeşilyurt, Battalgazi Belediyeleri, iki üniversite hatta vekillik müeessesi bu kriter gereği kapanır ve Malatya da kurtulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    kafaya takmışlar yiyecekler orayı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Belli ki ülkenin tüm varlık ve değerlerini yok etmeye and içmişler
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun,Medet umduğunuz adı geçenler,Belediyenin dükkanlarına çökmüşlerdi,şimdide Devletin malına çökenlere müsade ediyorlar, ALLAH BÜYÜK.................
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (3 yıl önce)
    Bu gibi adamlar boş konuşmayı, bilmeden konuşmayı severler. Suç bizdeki bunun gibi zevatı vekil etmişiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bizde inandık. Sayın Hakan Kahtalı bakan yardımcısı Elazığlı bürokrat ile müdür Kasap a inanmış. Sadece her yıl yapılan yarış atı satışından elde edilen gelir ortada iken. Sayın vekiller hiç üç maymunu oynamayın, sizin bu özelleştirme ve kanunsuz yıkımdan bal gibi haberiniz vardır. Sayın Çakır iki adet bürokratın insafına Malatya yı terk ettiniz. Ha birde Malatya dan daha çok sevdiğiniz müteahhitlerin insafına ve rantına teslim ettiniz. Seçimlerde hangi yüzle Malatya lılardan oy isteyeceksiniz. Malatya ya bundan daha kötü ne yapabilirdiniz acaba? Nasıl Malatyalıların yüzüne bakabiliyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalııııı (3 yıl önce)
    Bu 5 milyon TL kar kimin döneminde oldu bilginiz var mı? Sultansuyu daha önceki dönemlerde ne kadar kar veya zarar ettiği biliniyor mu?
    0
    0
    Yanıtla