SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Kadar Gözleri Dönmüş ki!."

0
Güncellendi - 2021-03-11 20:22:29
A- A+ PAYLAŞ

AĞBABA'DAN İMARI 11 KATA ÇIKARILARAK SATILMAK İSTENEN ARSA İÇİN DE TEPKİ.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Eski TEKEL Depolarının bulunduğu tekstil atölyelerinin bulunduğu alanın imar değişikliğine gidilerek, imar durumunun 11 kata çıkarılıp satılmak istenmesini eleştirdi ve  "Elde kalan birkaç kamu tesisi ve arazisinin de peşkeş çekilmek istenmesi Malatya’ya ihanettir” dedi.

"O kadar gözleri dönmüş ki!"

Yakınca Mahallesi Eski TEKEL depolarının bulunduğu arsalardan birinin ısrarla özelleştirilmek istenmesine tepki gösterdi.2016 ve 2019 yılında 2 kez satışa çıkarılan ancak ihaleleri iptal edilen TEKEL depolarının bulunduğu 55 bin metrekarelik arazinin üzerinde 800 kişiye istihdam sağlayan16  tekstil atölyesi olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ”Biz daha fazla iş, daha fazla istihdam taleplerini dile getirirken AKP, eldeki kamu alanlarını satma derdinde. O kadar gözleri dönmüş ki arazi satılsın diye akla hayale gelmeyecek işler yapıyorlar. Şehrin kalbine üst üste hançer saplayıp duruyorlar. Törenle tekstil atölyelerini açanlar, şimdi bu burada çalışan bine yakın işçinin ne olacağı, üretimin nerede devam edeceği konusunda sessizler” dedi.

Erdoğan “Dikey mimari, hele hele deprem bölgelerinde bizim için intihardır”demişti

“AKP çelişkiler ve zigzaglar partisidir” diyen Ağbaba, “Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan TEKEL Tütün Deposu olarak bilinen arsanın rahat! satılabilmesi için ticaret ve konut alanı ilan edilerek 11 kat  kullanım kararı imar planı onaylanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan  bir yandan yatay mimari diye süslü cümleler kurup, diğer yandan 11 katlı imar izni çıkarıyor. Elazığ ve Malatya Depremi 1. Yıl Dönümü Anma Programı’nda “Dikey mimari, hele hele deprem bölgelerinde bizim için intihardır" diyen Erdoğan kısa süre sonra  Malatya gibi 1. Derece deprem kuşağındaki şehirde 11 kat imar değişikliğine imza atıyor. Halka hitap ederken başka, imza atarken başka Erdoğan var” şeklinde konuştu.

"Önce Sultansuyu şimdi Tekel Depoları.."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP’li siyasetçilerin biri Malatya’nın yatırımlar konusunda değişim yaşadığını, bir diğeri 23,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söylüyor. Yatırımları söyleyip, kayıpları görmezden geliyorlar. Daha birkaç gün önce Malatya’nın çok önemli bir değeri olan Sultansuyu’nda özelleştirmenin adımları ortaya çıkarken, tarihi binalar yıkılırken ‘haberimiz yok’ diyenler, şimdi de Tekel arazilerinin özelleştirmesini ‘muhtemelen’ duymamışlardır. Görmeyerek, duymayarak siyaset yapıyorlar. AKP Milletvekilleri tekstil atölyelerini gezip istihdam konusunda ballı sözler söylerken, bu özelleştirme işi için neden sessizler anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Uzun yıllar boyunca şunu çok iyi anladık ki, iktidar sahipleri ve siyasi güce sahip olanların sonsuz bir rant ve çıkar hazzı bir türlü doymak bilmiyor. Malatya yı komple tüm varlıkları ile versek yine doyacaklarını sanmıyorum. Rant için yapamayacakları şey yoktur. Sultansuyu harası üzerine oynanan oyunları görünce insanın midesi bulanıyor. Para için, çıkar için bu insanlar her şeyi yaparlar. Nasıl da "bizim hiç bir şeyden haberimiz yok" da diyebiliyorlar ya. Bunlara söyleyecek çoook şey var ancak, edebim elvermiyor. Umarın Malatya halkı sandıkta iyi bir ders verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Adliye binası olarak burası değerlendirilebilirdi. Cezaevinden mahkemelere hükümlü / tutuklu sevkleninde personel, araç ve zaman tasarrufu sağlanabilirdi. Malatya trafiğide rahatlardı. Çevremizdeki illerde bu tarz örnekler var.
    0
    0
    Yanıtla